Dziękuję bardzo, ja zostawiam właśnie dla ozdoby.
Nawet ostatnio facet, który był u nas pierwszy raz poznał, że to hortensje bo też posadził kilka krzaczków. Więc wnioskuję, że nadal przyciągają wzrok.
U Ciebie ogród myślę, że raczej zaciszny więc może by im łby nie pouciekały
U mnie też biało, a Twoje hortki bukietowe świetnie wyglądają w czapeczkach.
Ja mam tylko jedną nn, ale to wielkie krzaczysko ma małe kwiatostany i nie wyglądają ładnie.
Muszę wiosną jakoś ją ukształtować, zobaczę co wyjdzie.
Ogladajac twon watek zobaczylam kubki ze smalcem dla. Ptakow. Zapomnialam, ze tez. Mam. Takie w zeszlym roku tez sloninke topilam. Musze jutro stopic.
Daria u nas jest jeszcze troche sniegu wczoraj napadalo, ale w. Dzien plusowa temperatura nawet po poludniu slonce swiecilo teraz jest minus 2 stoonie.
Zima nas oszczedza, ale jeszcze luty i marzec przed nami i wiosna
Był śnieg, potem w sobotę była wiosna, w niedzielę była jesień a w poniedziałek znów niezła zima. Zasypało grubą warstwą i to dopiero teraz pierwszy raz tej zimy taki duży śnieg i taki, który się nie stopił po jednym dniu.
Zauwarzyła, że te starsze hortensje jak już się rozrosną i muszą utrzymac tyle kwiatostanów to są mniejsze, ale szkoda je tak ogołocić, bo nie każdy ma taki dorodny krzak, w takiej ilości kwiatostanów jest siła.
Szykuję się do wiosny, mam plany na nowe rośliny, ale z kupnem się wstrzymuję jeszcze, póki co wysiewam nasionka, a że pół domu mam puste to parapety wolne są i teraz tam produkcja trwa, niektóre juz wzeszły.
Zobaczcie jak u mnie biało.
Ja kupowałam smalec po 1zł za kostkę, nie męczyłam się ze słoninką, ale słoninkę też wieszam- ptaki ją uwielbiają.
Mam jeszcze jeden schowany wianek z nasionami, ale ptaszki uwielbiają najbardziej słonecznik, który mi się skończył.
Już do wiosny nie daleko, to przedwiośnie tez może być namiastką ogrodowania, trochę w sklepach sie będzie pojawiać roślin i już będzie jakoś lepiej.
Też Cię zasypało z niedzieli na poniedziałek tak jak mnie?