Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Słoneczny Ogród

Słoneczny Ogród

SlonecznyOgrod 21:41, 31 sty 2019

Milka napisał(a)
Aż żałuję iż ścięłam limkom kwiatostany, tak pięknie u ciebie w śniegu wyglądają

Dziękuję bardzo, ja zostawiam właśnie dla ozdoby.
Nawet ostatnio facet, który był u nas pierwszy raz poznał, że to hortensje bo też posadził kilka krzaczków. Więc wnioskuję, że nadal przyciągają wzrok.
U Ciebie ogród myślę, że raczej zaciszny więc może by im łby nie pouciekały
Dominika11 12:28, 01 lut 2019

ale sniegiem Cie troche zasypało Piekny zimowy ogród
gogo 16:15, 01 lut 2019

U mnie też biało, a Twoje hortki bukietowe świetnie wyglądają w czapeczkach.
Ja mam tylko jedną nn, ale to wielkie krzaczysko ma małe kwiatostany i nie wyglądają ładnie.
Muszę wiosną jakoś ją ukształtować, zobaczę co wyjdzie.
Kasiolaaa 18:52, 01 lut 2019

Daria co u Ciebie slychac
ElzbietaFranka 23:44, 01 lut 2019

Ogladajac twon watek zobaczylam kubki ze smalcem dla. Ptakow. Zapomnialam, ze tez. Mam. Takie w zeszlym roku tez sloninke topilam. Musze jutro stopic.
Daria u nas jest jeszcze troche sniegu wczoraj napadalo, ale w. Dzien plusowa temperatura nawet po poludniu slonce swiecilo teraz jest minus 2 stoonie.

Zima nas oszczedza, ale jeszcze luty i marzec przed nami i wiosna

Pozdrawiam
Milka 12:26, 02 lut 2019

SlonecznyOgrod napisał(a)

Dziękuję bardzo, ja zostawiam właśnie dla ozdoby.
Nawet ostatnio facet, który był u nas pierwszy raz poznał, że to hortensje bo też posadził kilka krzaczków. Więc wnioskuję, że nadal przyciągają wzrok.
U Ciebie ogród myślę, że raczej zaciszny więc może by im łby nie pouciekały

A jest inaczej, nie wiem czemu mam stale wiatry, a potem sajgon
gosika67 13:41, 03 lut 2019

Cześć jeszcze niedawno było biało, czyściutko , teraz zrobiło się ponuro i brzydko, fajnie wyglądają te śniegowe poduchy,pozdrawiam.
SlonecznyOgrod 09:32, 05 lut 2019

Dominika11 napisał(a)
ale sniegiem Cie troche zasypało Piekny zimowy ogród

Był śnieg, potem w sobotę była wiosna, w niedzielę była jesień a w poniedziałek znów niezła zima. Zasypało grubą warstwą i to dopiero teraz pierwszy raz tej zimy taki duży śnieg i taki, który się nie stopił po jednym dniu.

gogo napisał(a)
U mnie też biało, a Twoje hortki bukietowe świetnie wyglądają w czapeczkach.
Ja mam tylko jedną nn, ale to wielkie krzaczysko ma małe kwiatostany i nie wyglądają ładnie.
Muszę wiosną jakoś ją ukształtować, zobaczę co wyjdzie.

Zauwarzyła, że te starsze hortensje jak już się rozrosną i muszą utrzymac tyle kwiatostanów to są mniejsze, ale szkoda je tak ogołocić, bo nie każdy ma taki dorodny krzak, w takiej ilości kwiatostanów jest siła.

Kasiolaaa napisał(a)
Daria co u Ciebie slychac

Szykuję się do wiosny, mam plany na nowe rośliny, ale z kupnem się wstrzymuję jeszcze, póki co wysiewam nasionka, a że pół domu mam puste to parapety wolne są i teraz tam produkcja trwa, niektóre juz wzeszły.
Zobaczcie jak u mnie biało.
Wiolka5_7 09:34, 05 lut 2019

No nieźle u Ciebie popadało....u mnie zero śniegu i 0 stopni rano...podziwiam Was za te wysiewy...
SlonecznyOgrod 09:38, 05 lut 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
Ogladajac twon watek zobaczylam kubki ze smalcem dla. Ptakow. Zapomnialam, ze tez. Mam. Takie w zeszlym roku tez sloninke topilam. Musze jutro stopic.
Daria u nas jest jeszcze troche sniegu wczoraj napadalo, ale w. Dzien plusowa temperatura nawet po poludniu slonce swiecilo teraz jest minus 2 stoonie.

Zima nas oszczedza, ale jeszcze luty i marzec przed nami i wiosna

Pozdrawiam

Ja kupowałam smalec po 1zł za kostkę, nie męczyłam się ze słoninką, ale słoninkę też wieszam- ptaki ją uwielbiają.
Mam jeszcze jeden schowany wianek z nasionami, ale ptaszki uwielbiają najbardziej słonecznik, który mi się skończył.

Już do wiosny nie daleko, to przedwiośnie tez może być namiastką ogrodowania, trochę w sklepach sie będzie pojawiać roślin i już będzie jakoś lepiej.
Też Cię zasypało z niedzieli na poniedziałek tak jak mnie?