Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

April podbija las... 21:41, 26 kwi 2021

Do góry
April napisał(a)

Kolejny kawałek ścieżki w trakcie pracy

Widać że przybywa?

Kolejny front robót zaczęty. Wymieniam carexy na Hakonechloa All Gold.

Ścieżka przybywa w oczach! Podczas mojej ostatniej wizyty był tylko sam początek, kilka płyt zaledwie...

Jakie carexy wymieniasz?
Wzgórze chaosu 21:40, 26 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Iwonka ale się zaciemiernikowalaś, aż żałuję, że u nas nie ma LM, może też bym gdzieś je dorwała
U nas niestety słabo pada, prawie nic
Słonecznego weekendu.

Aż dziwne, że u was tak mało deszczu, mam wrażenie, że w całej Polsce pada co chwila.
U nas weekend był słoneczny, chwilami, ale zimny. Wykorzystałam sobotę na przycinanie żywopłotu z tuj. 60% pracy za mną

Objeżdżając wszystkie okoliczne markety i szkółki zauważyłam, że jednak markety królują jeśli idzie o ciemierniki. Duży wybór, dobre ceny, choć i tak szalenie wysokie.
Za rok będę śledzić wcześniej ich ofertę, chyba lekkie kolekcjonerstwo mi się włączyło
Z drugiej strony przy moim lenistwie do sadzenia cebul, ciemierniki wydają się lepszą opcją na zapełnienie dziur między hortensjami.

Posadziłam trzy ciemierniki Frozen Kristoff, fajnie zazieleniły przestrzeń między patyczkami hortensji. Na kolejne miejsca jeszcze mnóstwo.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:39, 26 kwi 2021

Do góry

Tulipany pękają

Śliczne prymulki

Szachownice z prymulami

Słoneczny Ogród 21:38, 26 kwi 2021

Do góry
Szanta napisał(a)
Mój judaszowiec w formie płaczącego drzewka (cudo) rośnie na zimnych Kaszubach już dobre 4 lata i bez jakiegokolwiek szwanku przetrwał tegoroczne mrozy. Późno jednak kwitnie w tym roku. Trochę się martwiłam, bo moje psy poodgryzały w czasie mrozów zwisające tu i ówdzie gałązki, ale jednak przetrwał i lada dzień zakwitnie.
Dwa lata temu wyglądał tak:

Cześć Ilona
Tak, Kaszuby są bardzo zimnym regionem, tym bardziej się cieszę, że judaszowiec jest taki bezproblemowy, mam nadzieję, że i u mnie tak będzie

Pięknego masz tego judaszowca, forma płacząca- MEGA!
Jak zakwitnie w tym roku to koniecznie pokaż!

On jest jakiejś odmiany?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:38, 26 kwi 2021

Do góry
Topiary robią robotę

Kolory łączone po mistrzowsku

Zwróćcie uwagę na te ciemierniki

Rabata limonkowa

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:35, 26 kwi 2021

Do góry
A tu sama Szefowa naszego klubu

Piękna miedziana wanna

Rabaty się budzą

Ogród Basi i Romka 21:35, 26 kwi 2021

Do góry
A teraz coś Wam pokażę moje dalie popędzone w donicach hmm trochę je popędziłam, to nie moja wina, że tak zimno a one nie chcą zwolnić a tak na poważnie, to nie wiem czy coś z nich będzie, pospieszyłam się, ale w zeszłym roku sadziłam je o podobnej porze i było ok, a teraz?

Inne też już gotowe na wystawienie na dwór a tu śnieg popaduje

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:33, 26 kwi 2021

Do góry
Łąki kwiatowe - wyznaczone pod idealnym kątem witają gości. Do tego przepiękne rzeźby

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 21:29, 26 kwi 2021

Do góry
Dziś ja Was zabiorę na szybki spacer
Jeszcze raz dziękuję za wczorajszy dzień. Spacer w takim miejscu to zaszczyt. Na każdym kroku można dostrzec coś pięknego, nietypowego, niepowtarzalnego. A samo słuchanie o planach sprawia, że na twarzy pojawia się uśmiech

Wzgórze chaosu 21:29, 26 kwi 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Piękne ciemierniki
A ten czerwony jak się nazywa?

Czerwony to HGC Ice N'Roses Red, kupiłam w LM. Kolor ma obłędny. Nadal jeszcze nie posadziłam, muszę rabatę poszerzyć, podobno duży rośnie i ma szeroko rozstawione liście.
Zdjęcie w słońcu i w cieniu. Być może ta zróżnicowana palteta barw jest spowodowana przechowywaniem w sklepie. Przyszły rok pokaże prawdziwe kolory

April podbija las... 21:28, 26 kwi 2021

Do góry
Ponieważ ostatnio starość dała mi się we znaki, jesienią zakupiłam sobie taki sprzęcik do pomocy w targaniu. Już teraz mogę powiedzieć że był to jeden z lepszych zakupów ogrodowych. Plecy odpoczywają. Zwróćcie uwagę na terenowe kółka, idealne do lasu.

Kolejny kawałek ścieżki w trakcie pracy

Widać że przybywa?

Kolejny front robót zaczęty. Wymieniam carexy na Hakonechloa All Gold.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 21:19, 26 kwi 2021

Do góry
Rośnie, kwitnie i bażant dogląda ogródka- jest pięknie.
Tylko na deszcz czekam! Ma być w drugiej połowie tygodnia i przez tydzien. Oby dużo deszczu było, a nie tylko pogoda trzymająca rodzinę w domu.
Choć i tak u starszej córki ospa się rozwija więc siedzenie w domu gwarantowane.

Owoce czereśni zerwę, tzn kwiat żeby drzewko się nie wysilało zwłaszcza w pierwszym roku. Kiedy najlepiej to zrobić? Już teraz jak kwitnie czy trochę później?

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 21:19, 26 kwi 2021

Do góry
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 21:16, 26 kwi 2021

Do góry
Ahhh te hektary moje
Fajnie, że kupka kompostu tak pomalutku znika. A jednak dużo go rozsypuję. Nie jest to warstwa 10cm, ale myślę, że takie 5cm na początek to i tak nieźle.

April podbija las... 21:15, 26 kwi 2021

Do góry
A oto i brudas dnia. I jak takie coś wpuścić potem do łóżka?

Niewiniątko
W moim małym ogródeczku - Dorota 21:13, 26 kwi 2021

Do góry
Dorota123 napisał(a)
HANIU bardzo to miłe co piszesz Tu na forum nauczyłam się sadzenia roślin najniższych przy trawniku i rosnących w górę w głąb rabaty. Widzę, że to się sprawdza i cała rabata jest dobrze widoczna. Musiałam na przestrzeni lat zrobić wiele przeprowadzek roślinnych, ale się opłacało.
Pozdrawiam Haniu

Dorotko, jak ta rabata pięknie wygląda. Cudna.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:07, 26 kwi 2021

Do góry
Dziś takie widoki
z tej chmury padał śnieg

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 21:06, 26 kwi 2021

Do góry
Odwiedziny w kolejnym ogrodniczym zaliczone. Świdośliw nie kupiłam, ale za to dorwałam 3 duże, w tym jedno ogromne pudła . Grzecznie zapytalałam czy mogę i potem już był tylko wielki uśmiech, chyba porównywalny z dostawą kompostu albo może i obornika konskiego . haha.

Było;

i nie ma:

Duże szare pudła to jest to!
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:06, 26 kwi 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Pewnie Się w ogrodzie utyrałaś dzisiaj Ja też Już prawie prawie finiszuję z cięciem krzewów, zostały budleje i suchodrzewy do ograniczenia. Potem wrzosy i plewienie całościA potem p[rzez miesiąc będę palić ognisko bo sterty rosną ogromne.

To super

Małe choiny są u nas (40cm) ale dużych nie spotkałam. Widziałaś u mnie, te na zeszłorocznej rabacie? Tylko coś lekko zżółkły i się boję czy nie padną.Chyba szybciej się korzenią małe.

W zeszłym roku takie, a w tym kiepskie. Zrobię fotę jutro.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:04, 26 kwi 2021

Do góry
Dziękuję Alicjo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies