Uff... basen obsypany. Wczoraj skończyliśmy tuż przed deszczem.
Trawnik w kiepskim stanie, ale po wertykulacji dosiewce będzie jak nowy.
Teraz czeka mnie organizowanie rabaty basenowej. Chwilowo nie mam na to siły. Muszę przemyśleć temat głównie pod kątem przygotowania miejsca, bo nie widzi mi się ręczne ściąganie darni i przekopywanie. Szkoda zdrowia.
Kukliki śliczne, też mam kilka i rozmnażam, bardzo je lubię.
Pontyjskie u mnie też już kwitną, jedna przed domem, druga nad stawem, pachną niesamowicie.
Jeszcze buki, które są moimi ulubionymi
w zeszłym roku sąsiad pyta kiedy je posadziłam, miał na myśli zeszły rok. Mówię, że rosną tu chyba z 5 lat. Trochę czasu upłynęło żeby były zauważalne. Są takie delikatne i świetne kolorystycznie w słońcu.To początkowe stadium uwielbiam
No nie byłam, była świeżo po operacji kolana.
A tutaj nie zawsze jestem i nie wszędzie . I fakt nie jestem w temacie. Dziękuję Aniu za informacje.
Jutro może poczytam. To czekam na ten link.
Kwitnie biała pigwa
Aronia
Dziękuję Jolu. Wiem i cieszę się bardzo tego dużego wyróżnienia.
rośliny idą w oczach. Wszystko pięknie, tylko trochę przymrozku miałam i niektóre rośliny mi uszkodziła. Szkoda judaszowca, cypryśnika błotnego. Winorośl biała w połowie dostała też mrozem i inne trochę muśnięte w połowie.
Na razie nie mam czasu na odpoczynek wolny czas zajmuje malowanie i prace w ogrodzie
Kielichowiec w połowie zmarzł a w połowie żyje i ma pąki kwiatowe.
Trzmielina w połowie cała a w połowie zmarła
Cytryniec sporo ucierpiał od przymrozków ale gdzie nigdzie już wypuszcza zielone
Mieczyki w piwnicy mi pokiełkowały co niektóre. wysadziłam jeszcze przed sowiętami i o dziwo wcale nie zmarzły Czarny bez rozwija się ładnie