Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Gosialuk 09:00, 22 wrz 2025

Ja też chcę jeszcze ciepełka. Można powiedzieć, że dopiero zabrałam się za prace ogrodowe. Wczoraj i w sobotę było bardzo przyjemnie, ciepło i wiaterek. Aż żal było wracać.
Astry już gwiazdorzą w twoim ogrodzie. U mnie pierwsze egzemplarze też już zakwitły. Mam nadzieję na przysłowiową złotą polską jesień.
antracyt 09:24, 22 wrz 2025

ajka napisał(a)
Widzę, że liście u heptakodium też się u ciebie zwijają, zastanawiałam się czy to normalne.

Z tego co wyczytałam to normalne, chociaż nie mogę rozgryźć co dokładnie ma wpływ na to zwijanie. Liście nie zawsze wyglądają tak samo. Podejrzewałam, że braki wody mogą się do tego przyczyniać, ale Ty chyba masz glinę w ogrodzie, więc wilgoci dużo więcej.
antracyt 09:32, 22 wrz 2025

Gosialuk napisał(a)
Ja też chcę jeszcze ciepełka. Można powiedzieć, że dopiero zabrałam się za prace ogrodowe. Wczoraj i w sobotę było bardzo przyjemnie, ciepło i wiaterek. Aż żal było wracać.
Astry już gwiazdorzą w twoim ogrodzie. U mnie pierwsze egzemplarze też już zakwitły. Mam nadzieję na przysłowiową złotą polską jesień.

Byłam u Ciebie i zdjęcia z prac widziałam. Sporo udało się zrobić
Ja miałam weekend w większości poza ogrodowy. Sporo mam do zrobienia, prac nie ubywa a dokupiłam jeszcze wiosennych torebek. Na szczęście nie czuję z tego powodu dyskomfortu... jak będę mogła to ogarnę.