Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 06:29, 23 wrz 2025

Polecam. Łatwo turystycznie i niedrogo.

Póki co mam tylko bilet i rezerwacje noclegów. Jeszcze nie wykombinowałam gdzie jedziemy / lecimy na 100 procent tylko bilety do Singapuru i z powrotem mam. Koszt 1700zł za osobę, upolowane. A moja trasa Singapur-Kuala Lumpur-Langkawi i z powrotem kosztuje 430 zł/osobę więc niedrogo jak na 3 loty.

Nie kupuję sobie nowych ciuchów, butów, torebek, kosmetyków, raz w roku na 2 tygodnie lecę do Azji za to i tak wychodzi taniej niż wakacje nad Bałtykiem czy w Zakopanem

W Kuala Lumpur hotel a basenem infinity na dachu, 120 zł/nocleg dla 2 osób:

https://www.booking.com/hotel/my/chamber-premier-suties.pl.html

(a byłoby taniej, poniżej 100 gdybym wzięła ofertę bezzwrotną - ale wolę mieć wolność bezpłatnego odwołania rezerwacji)

Pytanie za 100 punktów: czemu u nas nie ma takich cen? Ani takiego oceanu?

Na Koh Lipe - zarezerwowałam prostą bambusową chatkę na plaży, w pierwszej linii, 340 zł za 3 noclegi

sylwia_slomc... 13:11, 23 wrz 2025

No i super
Agatorek 13:13, 23 wrz 2025

Raj ❤️

Już Ci zazdroszczę
Kontonaogrod 13:18, 23 wrz 2025

Też się cieszę, dziecko też, więc win-win pozwiedzamy trochę a na koniec poleżymy 3 dni na plaży - i z powrotem do Singapuru i do domu (nowego!)

Nie mogę się przyzwyczaić do widoku za oknem. M wczoraj skosił łąkę kwietną i jest płasko i pusto

Cieszę się bo zamówiona część do podkaszarki Stihla pasowała. Dziś wiele nie zrobimy na budowie bo muszę jechać do architekta uzgadniać mapkę powykonawczą i zmiany jakie naniesie na projekt przy okazji zawiadomienia o zakończeniu budowy.

Czekam na barierki na schody i balkony i papiery od elektryka. I hydraulika który ma kończyć rekuperację - wtedy kominiarz i będzie chyba z górki...
Kontonaogrod 18:41, 23 wrz 2025

Architekt załatwiony. Mateusz był cały dzień i naprawił parę rzeczy a połamał dwie dachówki… teraz znów będę wieki czekać aż wróci i je wymieni na całe. Dobrze se mam całe… heh masakra

Rano zagruntowałam karton gips w łazience a czekając na mnie M go pomalował

Jeszcze jedna warstwa i bez niebieskiej taśmy będzie ładniej wyglądało

Mam dosyć tego domu. Szczerze. Nigdy wcześniej nie było tyle baboli i tyle to nie trwało…
Juzia 19:13, 23 wrz 2025

Karola.... pocieszę Cię
U mnie "ktoś" spitolił obliczenia i zrobili mi szczyty do złego kąta Trzeba było kuć wieniec na szczytach i robić na nowo
Ale na dobre wyszło... bo dodatkowo zapomnieli o otworach na płatwie w tych szczytach!!! Hahahahaha! Cyrk
Kontonaogrod 19:37, 23 wrz 2025

Niby pocieszające ale nie ma już normalnych fachowców?

Współczuję stresu mam nadzieje poprawia… trzymam kciuki!
Agatorek 19:50, 23 wrz 2025

Hahaha. Jak byłam ostatnio na budowie, to szef ekipy mnie zaprowadził do jednego miejsca, gdzie zapomnieli coś dołożyć (do nadproży) i postanowił sam mnie o tym powiadomić, zanim się dopatrzę .
Agatorek 19:51, 23 wrz 2025

Juzia napisał(a)
zapomnieli o otworach na płatwie w tych szczytach!!! Hahahahaha! Cyrk

Nie wiem, o czym mowa
Nie wnikam w takie szczegóły (tata mi to ogarnia )
Kontonaogrod 19:51, 23 wrz 2025

Dynia Włoska Giganto di Napoli

I rozkrojona piżmowa