Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

TAR 14:34, 19 wrz 2025

Lilaki nie luba przelewania, dobrze tez wymieszac ziemie z piachem. Aczkolwiek ta uschnieta galaz mnie martwi. Odetnij ja i sprawdz przekroj czy nie wertylicioza. Moze to byc tez zaraza lilaka albo bakterioza. A moze nic tylko zwykłe przelanie i w sloncu powinien stac w cieniu bedzie mu ciezko.
Wafel 14:37, 19 wrz 2025

Co do siewek to jak ci pasuje, mogą sobie siedzieć w gruncie i do wiosny
Ewa777 09:42, 21 wrz 2025

TAR napisał(a)
Lilaki nie luba przelewania, dobrze tez wymieszac ziemie z piachem. Aczkolwiek ta uschnieta galaz mnie martwi. Odetnij ja i sprawdz przekroj czy nie wertylicioza. Moze to byc tez zaraza lilaka albo bakterioza. A moze nic tylko zwykłe przelanie i w sloncu powinien stac w cieniu bedzie mu ciezko.

Dzięki za konsultację Przynajmniej wertylicioza wyeliminowana. Podejrzewam, że przyczyną było za dużo wody. Chociaż wydaje mi się, że mało podlewałam tego lilaka.
Ewa777 09:44, 21 wrz 2025

Wafel napisał(a)
Co do siewek to jak ci pasuje, mogą sobie siedzieć w gruncie i do wiosny

Jak możesz je przetrzymać, to wolałabym odebrać wiosną. Łatwiej zapamiętam gdzie posadziłam, a muszę ich pilnować przed ślimakami, bo orliki u mnie wyjadają.
Wafel 10:48, 21 wrz 2025

Ok. Przypomnę się wiosną