Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

"W kolorze blue" 10:59, 30 wrz 2015

Do góry
No to Magnolia nie wie co kupiła

żarcik taki
"W kolorze blue" 10:57, 30 wrz 2015

Do góry
nie babo ja mam z warszawy Magnolia mi kupiła
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:34, 30 wrz 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

Ty Reniu wiesz ja uwielbiam Twoje zdjęcia ,to już jest dla mnie mistrzostow - piękna rabatka super trawnik no i moja mowa miłość werbena- ja bardzo bardzo lubię Twój ogród
A odnosnie kwitnących traw to mi zakwitły gracimilusy kupione w Jaworniku i to kupione niedawno. Te co kupowałam na wiosnę nie mają kwiatostanów. Tobie będie kwitła magnolia a moja ma jakieś dziwne pomarańczowe dziwolągi (tak jakby nasiona)

Ach z tymi trawami...
Ja akurat tego miskanta dostałam w prezencie i nie wiem który to... W tamtym roku też kwitnął
Z werbeną jest prosta sprawa, siejesz i masz... Ja na wiosnę nawet nie podjerzewałam, że tak to fajnie wyjdzie, a werbenę wysiałam do zapchania dziur na rabacie, żeby chwastów mniej było.

Przyślij adres na priv z tytułem werbena, bo nasionka niedługo będę zbierać
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 06:59, 30 wrz 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)
Jak myślicie, czy to ML? W początowej fazie kwitnie na czerwono, potem kwiatostany bledną

Ty Reniu wiesz ja uwielbiam Twoje zdjęcia ,to już jest dla mnie mistrzostow - piękna rabatka super trawnik no i moja mowa miłość werbena- ja bardzo bardzo lubię Twój ogród
A odnosnie kwitnących traw to mi zakwitły gracimilusy kupione w Jaworniku i to kupione niedawno. Te co kupowałam na wiosnę nie mają kwiatostanów. Tobie będie kwitła magnolia a moja ma jakieś dziwne pomarańczowe dziwolągi (tak jakby nasiona)
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:16, 29 wrz 2015

Do góry
Nie widziałam, ze druga strona jest Bratki, pieczarki... zieleniak możesz otworzyć
A wiesz, że moja magnolia chyba jednak ma pąki kwiatowe ?!! Sprawdzałam wczoraj i meszek jest wyraźny, jak nic będą kwiaty Dałam jej obornika na górę ale piszesz, że lubią przemarzać ? osłonić ją na zimę ?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:08, 29 wrz 2015

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A jaka to magnolia???

Ma być Alexandrina, a czy nią bedzie?
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 22:01, 29 wrz 2015

Do góry
A jaka to magnolia???
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:25, 29 wrz 2015

Do góry

Pierwszy raz zakwitnie magnolia (o ile nie przemarznie).

Odcienie zieleni 08:34, 29 wrz 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Magnolia lubi słońce, runianka raczej półcień, cień, ale może da radę. Obie na pewno lubią wilgoć

dziekuje
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:48, 28 wrz 2015

Do góry
Slicznie dziekuje Ja swoich obrywac nie bede, niech sobie beda, najwyzej na wiosne magnolia dostanie wiecej pokrzywy zeby sie pozadnie wzmocnila
Izunia, zdrowka zycze i nie brykaj za mocno z Jagiella w lozku
Ogrodowa symfonia 14:49, 28 wrz 2015

Do góry
W końcu zaczęłam wysadzać donice. Połowę żurawek zdążyłam rozdać. Trochę jeszcze pozostało : pigwowiec, świerki serbskie, magnolia genie, hortki, azalie, hosty, jeżówki, no i cebulowe. To chyba na tyle - jeśli nic w między czasie nie kupię Płot "się robi", fachowiec od kostki zamówiony Zdjęć na razie brak.
Moje małe królestwo 13:27, 28 wrz 2015

Do góry

Z Tą rabatą w tym roku kończe, dosadziłam tam tylko 2 róże queen elizabeth
przed nimi dałam rozplenice .Rabata musi poczekać do wiosny ponieważ ma tam powstać ciurkadełko , kaskada ale konkretnego pomysłu brak i nie chce sadzić aby sie potem nie okazało , że nie pasuje albo przeszkadza w tworzeniu kaskady.
Na tapete idzie ta część : i tu ma powstać rabata z magnolią palmowa obsadzona różami the fair (Ewa mnie utwierdziła w przekonaniu , że róże dadzą radę) z obwódką bukszpanową . Magnolia ma przyjechać do mnie w niedzielę, 10 róż zamówiłam a bukszpany będą przeniesione z innego miejsca, które jest do poprawki

Muszę wytyczyć linię i zerwać trawę, Tydzień dość intensywny bo od dziś zaczynam szkolenie i dokładnie jeszcze nie wiem jak to wszystko będzie poukładane a mam też zlecenie na przygotowanie 2 przetargów wiec w tym tygodniu to papierkowa robota mnie czeka.
Bardzo się cieszę , że trafiłam na O i na wspaniałych ludzi dzięki temu moje "królestwo " ma szansę wyglądać faktycznie jak królestwo w moim mniemaniu. Miłego popołudnia
Moja bajka 11:09, 27 wrz 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

Filomenko zdjęcia zostaw, bo ładne. Obawiam się, że nie mam tam za bardzo miejsca na 2 świerki. Tam blisko rośnie magnolia i nie chciałabym żeby rośliny nawzajem powłaziły na siebie. Śliczny ten świerk, ma taki malowniczy pokrój. A masz może zdjęcie z młodymi przyrostami?

Katko
znalazłam coś dla Ciebie z wiosny, zajrzyj do mnie
Moja bajka 15:52, 26 wrz 2015

Do góry
Filomena napisał(a)

Filomenko zdjęcia zostaw, bo ładne. Obawiam się, że nie mam tam za bardzo miejsca na 2 świerki. Tam blisko rośnie magnolia i nie chciałabym żeby rośliny nawzajem powłaziły na siebie. Śliczny ten świerk, ma taki malowniczy pokrój. A masz może zdjęcie z młodymi przyrostami?
Iglaki na pniu 10:08, 26 wrz 2015

Do góry
katarzyna_kubik napisał(a)
wiataj Danusiu zajrzysz do mnie....podpowiedz proszę jakie mogę drzewko na pniu wsadzić nie za duże a reprezentacyjne, tylko warunki....półcień...i zimozielone....

Nie ma takiego, żeby zimowało u nas. Zimozielona jest Magnolia grandiflora, nadaje się do półcienia, ale nie zimuje.
Moje małe królestwo 09:58, 26 wrz 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ja przed magnolią mam rozchodniki na przemian z rozplenicami, a przed nimi lawendę. Natomiast po bokach mam perowskie.
Magnolia niestety jest efektowna tylko jak kwitnie, a potem to takie byle co

A mnie się podoba magnolia nawet jak nie kwitnie. To jest ładne drzewko, albo krzew. Problem w tym, ze magnolia nie lubi grzebania w korzeniach, przesadzania, bo może nie zakwitnąć. Nawet, jak się coś pod nią sadzi, to tak, by potem nie wykopywać. Lepiej zostawić ciut wolnego w jej nogach miejsca. Madżenka ma obwódkę z bukszpanu przy magnolii, kiedyś tam sadziła tulipany, ale boi się orania w jej nogach. Teraz ma werbenę wysianą przy niej.
A tu masz fajne połączenie rozchodników z rozplenicą:
https://www.pinterest.com/pin/529876712386419717/

Olga, ja najpierw sobie zapisuję, co mi się podoba, a potem próbuję coś z tego sklecić po swojemu.
Plan masz fajny.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:57, 26 wrz 2015

Do góry
Nie tnij, bo z tego co zostanie i tak wypuści pęki gałązek, mnóstwo ich będzie i zamiast magnolia kwitnąć (do tego jest stworzona) będzie wysilać się na odnawianie gałęzi. Dlatego kup inna i wtedy sobie tnij, a tę zostaw w spokoju, bo zamiast kwiatów będziesz miała masę liści i nic poza tym.
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 08:45, 26 wrz 2015

Do góry
Lilia, zwróć uwagę czy ma pieniek dominujący, bo jak ma wiele pni to juz jest za późno na jej formowanie. To się robi, gdy jest młoda.

Ta akurat magnolia moim zdaniem powinna zostać tak jak jest.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:51, 25 wrz 2015

Do góry
Witam serdecznie proszę o pomoc w skomponowaniu rabaty.Nie wiem czy to dobry pomysł ale rosnące już krzewy chciałabym połączyć w jedną rabatę.Zdjęcie jest z tamtego roku ale postaram się dodać aktualne.Z tych dwóch iglaków po bokach zrobiłam bonsai,jest tam jeszcze magnolia,rododendron i płożący iglak.Chciałabym tam dodać 2 rh,azalie i jakieś trawy.Liczę na Waszą pomoc

jutro zrobię świeże fotki
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 20:51, 25 wrz 2015

Do góry
katel napisał(a)

Folia nie przepuszcza powietrza, nie owijamy nią żadnych roślin bo mogą się rozchorować lub zapleśnieć.

Lilio czy chcesz mieć magnolię w formie drzewka czy krzewu to Twòj wybór. Jeśli chodzi o porę cięcia magnolii to różne są opinie ja tnę w czerwcu.

Magnolia stellata u mnie jest cięta od 5 lat, zawsze w czerwcu, kiedy ma młode już dość duże przyrosty. Ograniczam w ten sposób jej wzrost w górę, aby nie zasłaniała okna. Znosi to dzielnie i jak widać kwitnie niezawodnie.Nie okrywam jej niczym, innych moich magnolii też nie. Najnowszy nabytek Sunrise ( na drugim zdjęciu) tylko przez 1-szy rok osłoniłam świerkowymi gałęziami, a Lubelszczyzna nie jest ciepłym rejonem. Uważam, że folia to najgorsze rozwiązanie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies