Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z wilkiem zamkn. 15:46, 04 kwi 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Madzia, zdrowych i wesołych Świąt

Dziękuję i wzajemnie jeszcze raz

Waclaw napisał(a)

Ciasta ... mniam.
Ja tylko jedno upiekłem bo dla naszej dwójki to i tak nadto

Wacław ja też upiekłam tylko 2 -tamte kupne my też w ograniczonym składzie jesteśmy ....co zrobić ,taki czas
Miłego Świętowania

Johanka77 napisał(a)
Spokojnych Świąt Madzia!

Asia śliczna dekoracja
Miłego Świętowania

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Efekty pracy niesamowite. Tak jak piszesz widzę wpływy filmiku
Choć u mnie w zeszłym roku wichura wyrwała mi małą folię i przerzuciła z całym rusztowaniem za płot

Zachwycam się konsekwencją u Ciebie, postępami prac i na koniec efektami

Gosia dziękuję za komplementy u mnie już też była wichura i moje pałąki jak narazie wytrzymały .....
warzywek uczę się cały czas co nowy filmik trafia -to uważnie glądam
Miłego Świętowania

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Tobie też Kochana Zdrowych spokojnych Świat

Sylwuś dziękuję
leżę sobie i odpoczywam -wszyscy najedzeni,gości brak ,więc tak trochę nostalgicznie w te Święta

April podbija las... 15:38, 04 kwi 2021

Do góry
Alija napisał(a)
Aprilku! Miłego świętowania i dużo, dużo zdrowia!

A ciemierniki piękne.

Alicjo dziękuję, zdrowie już wraca. Jutro planuję poszaleć w ogrodzie.
Ciemierników mam już ponad 20. Muszą się teraz tylko rozrosnąć.
Choć takiego zagęszczenia to pewnie nie doczekam

W masie wyglądają nieziemsko
Działeczka Asi :) 15:08, 04 kwi 2021

Do góry

SEZON 2021

Kochani witam w nowym sezonie 2021
Dopiero wczoraj byłam pierwszy raz na działce w tym roku. Wiosna już zawitała, kwitną krokusiki, przebiśniegi, ranniki Każdy kwiatek cieszy ogromnie
Jeszcze nic nie robiłam na działce, był tylko spacerek. Pracy po zimie ogrom
Ale jeszcze jest mało przyjemnie, zimno. Jak tylko się troszkę ociepli, biorę się za przycięcie hortensji, bo już czas

Zastanawiam się, czy potrafię się odnaleźć na Ogrodowisku po ośmiomiesięcznej przerwie
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 14:16, 04 kwi 2021

Do góry
Cały rok trzeba czekać ale warto

Duże pole do popisu 13:36, 04 kwi 2021

Do góry
Kochani, ogłaszam casting na drzewko - w miejscu, gdzie kończy się żywopłot z hortensji i jest wejście do warzywnika od północnej strony ogrodu.
Ziemia - lekko kwaśna glina, miejsce nasłonecznione, trochę narażone na wiatry, ale też coraz mniej, bo żywopłot rośnie i osłania.

Strasznie mi brakuje tu czegoś wyższego. Ale wiadomo, nie może to być nic wielkiego, żeby nie zacieniało, nie "wysysało" składników sąsiadom (hortensje, porzeczki i warzywnik).

Moi kandydaci:
1. Ambrowiec Gumball
2. Wiśnia Umbraculifera (nie wiem, czy nie za duża).
3. Wiśnia Amanogawa (chociaż po sąsiedzku będzie rabata i już rosną dwie Kanzan, to nie wiem).
4. Buk Daywyck (gold albo purple), ale to raczej za duże drzewo.
5. A może po prostu jakiś wykrzynik np. cis fastigiata?

Na ten moment widzę tam coś niezbyt wysokiego, okrągłego, co by nawiązywało do innych kulek w ogrodzie, a jednocześnie formą kontrastowało z kielichowatymi Kanazan, które rosną blisko.

Może coś dorzucicie do listy?
April podbija las... 13:19, 04 kwi 2021

Do góry
A tak poza tym to u mnie za bardzo nie ma co pokazywać

Krokusy nie chcą się rozwijać
April podbija las... 13:09, 04 kwi 2021

Do góry
Mam takie poletko z ciemiernikiem niger wśród hakonek. One wcześnie zaczęły kwitnąć.
Przed wycięciem traw

Po uporządkowaniu

Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2021 13:08, 04 kwi 2021

Do góry
Życzę wszystkim w te święta odpoczynku i żebyśmy się wszyscy odliczyli

April podbija las... 12:59, 04 kwi 2021

Do góry
Za to ciemierniki zeszłoroczne dopiero się w pełni rozwijają

Kupiłam też kolejne 4 sztuki orientalnych na wyprzedaży w LM. Mimo zamknięcia sklepów, ogródki otwarte.

April podbija las... 12:49, 04 kwi 2021

Do góry
Witajcie, życzę Wszystkim Zdrowych i Spokojnych Świąt

Święta, święta i zaraz będzie po.
Tym szybciej mi minęło, że niewiele robiłam przed, z racji przeziębienia. Okna nie pomyte, ogarnięte po łebkach, na szczęście eMuś coś tam pogotował.
Dzisiaj jeszcze przesiedzę w domu ale od jutra znów ogród, bo oszaleję. A jeszcze pół ogrodu pod igłami.
Cały czas oczarowana jestem oczarem. Kwitnie już miesiąc czasu. Nie wiem czemu wcześniej nie zwracałam uwagi na te drzewka. Kolor wprawdzie nie tak intensywny ale dalej piękny

Kupione w tym roku ciemierniki już zaczynają przekwitać. Choć bardzo mi się podobają w tej kolorystyce

W ogródku emerytki 12:16, 04 kwi 2021

Do góry
Agatko, dziękuję, Tobie życzę tego samego

Zobaczcie, jak Czarusia podtrzymuje tradycję - "jestem gotowa, można mnie poświęcić"
Sezon 2017 u Hanusi 12:04, 04 kwi 2021

Do góry
Elisko, Irenko, dziękujemy. Świętujemy domowo i mejlowo. Mazurek napoczęty. Częstujcie się.

Smacznego.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 04 kwi 2021

Do góry
Mojego zachwytu, końca nie widać. Wesołego Świątecznego!

System automatycznego nawadniania 12:00, 04 kwi 2021

Do góry
Dzień Dobry, proszę o poradę w sprawie systemu nawodnienia. Trawnik, który chcę nawodnić ma wymiary 20m x 24m z kwadratem 4x4m wyłączonym z podlewania. Żródło wody wodociąg + w przyszłości pompa ze zbiornika na deszczówkę. Ciśnienie na wyjściu do ogrodu 4bary, Q=5,5m3/h, rura na ogród PE32. W tej części ogrodu mam już zamontowane 2 skrzynki zaworowe do których dochodzi rura PE32. Zraszacze, o których myślałem to 5004 lub 3504 rozdzielone na dwie sekcje (czyli w jednej sekcji 5 zraszaczy, w drugiej 6). Rura sekcyjna fi25. Proszę nie sugerować się modelami zraszaczy na rysunku - dla ułatwienia użyłem programu gardeny. Martwi mnie trochę ten zielony fragment na dole rysunku - będzie podlewany tylko jednym zraszaczam. Może dodać jeszcze jeden zraszacz na dolnej krawędzi? Wszelkie sugestie mile widziane (dobór zraszaczy, prowadzenie rur sekcyjnych, pokrycie, itd)

Ogrodowe wariacje 11:04, 04 kwi 2021

Do góry
Wesołych Świąt i serdeczne pozdrowienia

Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 10:06, 04 kwi 2021

Do góry
Mnie się wydaje, że to co chcesz zrobić, to zrobi się kołtun na tarasie i bałagan i jest to zbyt małe do skali tego ogrodu/miejsca.

Tutaj nie są potrzebne pnącza, kratki i byliny, potrzebne są mocne duże elementy i jakieś drzewka aby taras stał się bardziej przytulne.

MOże to zbyt nowoczesne, bo nie przyjrzałąm się Martuś jaki masz styl, ale nawet drzewka w donicach kwitnące z bylinami u stóp byłyby fajne. Kratki stworzą bałagan na tej ścianie.

Trzeba zainwestować w wielkie, najlepiej wysokie donice.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies