Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Kondziowy ogrod cz II 13:13, 27 lip 2015

Do góry
motyl przyleciał aż z Francji, długodystansowiec a ta ciemna rudbekia obłędna
przypominam się o nasiona jesienią

bardzo ładna żurawka, wyprosiłam kawałek

kolejna ciekawa i te tabliczki w różnych wersjach

magnolia, wielka i dorodna, nazwa NN ale ponoć na żółto kwitnie
pora moje bidule podkarmić

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:45, 27 lip 2015

Do góry
Juzia, Gusiarz, Karolcia,Leon60, Jalos, Sebek,rzulieta , Martaibartek, Konieczki, Inag, Ivo, Agniecha973, jadwiszka, Ensata, Kuba, siakowa, Babka, Magda, Nocol21, Lukasz2013, paniprzyrodo, Marzenko, Tessiu, Waldek, mateuszmichn, MAD-jestescie kochani, dziękujemy za komplemanty i nasz ogródek teżMERCI

Gierczusiu , Nawigatorko-
apropo stipy: nie krochmalę nie podpieram stoja raczej choć po deszczach tez mają skłonnosci do polegiwania, ale potem znów wstają
moje też sa to te co przezimowały z zeszego roku jeszcze. mam tez takie trzyletnie i one stoją w lawendzie.

Nawigatorko- na zdjeciach te pinkprade jest niby różowa ale to nei jest prawdą on ajest tylko delikatnie rózowa jak mały pączek sie rozwija ale z czasem (szybko) jak kwitnie robi sie biaława brudna.

kacha123- nie dałam rady jednak dwóch imrez obskoczyć,c to chyba przez wiek

lindsay80 - na rabacie hortensjowo - jarzmiankowej, ta trawa to tak jak napisałaś : Hakonechloa

Magnolia-przyjeżdzaj zanim przekwitnie

Leonku- dzięki za inspirkę

konstancja- serwetki mam lipne
ps. zyczę zdrówka

Szemusia- jezówki są już chyba za dwa lata. rabata ma ok 12 metrów

Sonka- podpory raczej dobrze powinny długo wytrzymac bo sa galwanizowane i bardzo solidne, nie wszytskei mam wbite o za sucha ziemia

ren133- rabata kwitnie w sumie do jesieni
uprzedzając pytanie :mnie sie nie nudzi

Szmaragdowy Zakątek 10:03, 27 lip 2015

Do góry
Nikita napisał(a)

magnolia SUSAN zrobiła mi niespodziankę i jeszcze raz zakwitła

ale fajnie
Rododendronowy ogród II. 07:47, 27 lip 2015

Do góry
Oooooogromne borówki, liliowce przepiękne, a żabki są wręcz urocze.

Bogdziu śpieszę donieść, że magnolia od ciebie powtórzyła kwitnienie. To niesamowite, że pierwszej wiosny zakwitła jednym kwiatem a w lipcu powtarza kwitnienie. Wyczytałam u wujka Google, że drugie kwitnienie u magnolii to jedynie 10% pierwszego, a więc w ogóle przez głowę mi nie przeszło, że moja SUSAN może zakwitnąć jeszcze drugi raz.
Bardzo się cieszę Bogdziu, że ją od ciebie dostałam.
Pa pa,buziaczki, miłego dnia życzę.
Szmaragdowy Zakątek 00:20, 27 lip 2015

Do góry
W sobotę byłam w „szmaragdowym”…wypieliłam chwasty, wycięłam przekwitłe kwiaty host, skosiłam trawniczek, wyczyściłam krzaki róż z ususzonych kwiatów, wyeksmitowałam mozgę (mimo zadołowania wraz z doniczkami rozrosła się jak szalona i zaczęła pożerać wszystko dokoła), posadziłam nowe hosty i trawy, które od jakiegoś już czasu czekały na nowe miejscówki,
a potem starczyło mi jeszcze czasu i energii , żeby podlać cały ogródek. Zaraz jak skończyłam podlewać przyszła ogromna nawałnica deszczu i podlała wszystko jeszcze raz…hm…nadgorliwość to straszna przypadłość.
Aaaaa… jeszcze cyknęłam kilka fotek, niestety tylko telefonem, więc jakość nie powala…ale od bidy może być...

hosty nadal pięknie kwitną

kwitnie też róża FLAMMENTANZ

jednoroczne hortensje…
BOBO

VANILLE FRAISE

ANABELLE i PINK ANABELLE

magnolia SUSAN zrobiła mi niespodziankę i jeszcze raz zakwitła

i jeszcze mój tresowany wąż ogrodowy …tuż przed ulewą

Czasem słońce czasem deszcz 21:04, 25 lip 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Ale fajnie U mnie magnolia tłoczy drugi raz

Chętnie zobaczę
Czasem słońce czasem deszcz 14:45, 25 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
zaczyna się drugie kwitnienie u rododendronów, kwiatki marne ale cieszą:

Ale fajnie U mnie magnolia tłoczy drugi raz
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:49, 24 lip 2015

Do góry
Gocha a Ty nic w projekcie nie zmieniałaś??? Wszystkie roślinki według planu? Wiem że Magnolia czyta, ale gadaj tu bez ogródek
A wczoraj chciałam napisać, że postawiłaś wysoko poprzeczkę, nie prędko się znajdzie kolejna taka perełka (ogród, architektura) wszystko spójnie zgranie no i kończę już swe wywody
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:06, 23 lip 2015

Do góry
Magnolia, ciekawe kiedy doczekam wypływających z nich róż.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 15:02, 23 lip 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No widoki z okien mi się od wczoraj pozmieniały. Nie mogę się napaczeć. Z innego okna.

jak kadr z tajemniczego ogrodu gdzież na południu-śliczny.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:59, 23 lip 2015

Do góry
Gosia pięknie!Polar B. z jarzmiankami wymiata- jakie gęste i dorodne. Ta ich limonka- aż chce się zatrzymać chwilę.
ja też kocham ten Twój jeżówkowy pas- jest mega!

Wciąż zaskakujesz nowymi ujęciami ogrodu- piękne są
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:49, 23 lip 2015

Do góry
Magnolia, miód na serce
Przekażę i jemu te słodkości od Ogrodowiczan
Tobie oczywiście dziękuję. Jeżówa fajowa, kolor świetny.

Sznurki co jakiś czas przykręcone wkrętem, ale niedużo, ze 4 wkręty na jeden obelisk.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:45, 23 lip 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
Możesz mu przekazać że na O. orzeczone zostało że jest zdolny bystrzacha.

O, właśnie tak.
Agniecha, a sznurki przybite, przyklejone są? Żeby się nie osuwały?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:42, 23 lip 2015

Do góry
jakie smukłe te obeliski i ładnie splątane-aż się oderwać trudno od nich
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:42, 23 lip 2015

Do góry
obeliski pierwsza klasa! M. z lekka złośliwy, ale mój M m=twierdzi że to oznaka inteligencji i baardzo to ceni- niech tak będzie. Możesz mu przekazać że na O. orzeczone zostało że jest zdolny bystrzacha.

Ale dodały smaku tej rabatce obeliski- fota z domu cudna, aż się chce tam zasiąć w oknie.

I strumieniowa rabata przy podjeździe z plamą Stand Rom piękna.

Bardzo się u Was zmienia, baardzo.

Zostawiam Ci moją, znaczy Emową Eccentric- dzięki za nią

Do raju daleko - u Ewy 11:57, 23 lip 2015

Do góry
Zdjęcie na rabatkę różaną i po lewej rabatka bylinowa (nie zrobiona jeszcze). Z tego miejsca wykopiemy conicę i cyprysika tego przy conice, bo jest zniszczony. Na bylinowej rośliny stoją w donicach - to moja przymiarka, która nie za bardzo mi się podoba. Po pergoli będzie się wspinać Eden Rose.

Po drugiej stronie grilla też będą zmiany. Na pewno wylecą irysy, bo nawet w tym roku nie kwitły. Tu rosną od lewej klonik palmowy Orange Dream, hibiskus na pniu (fioletowy), piwonia różowa, piwonia biała niżej 2 ciemierniki, szałwie fioletowa, różowa i biała i na pierwszym planie hortensja ogrodowa.

Rabatka różana już przekwita, więc nie widać wszystkich kolorów. Za różaną po prawej rośnie różanecznik różowy, magnolia Genie, powojnik różowo-fioletowy, conica, różanecznik biały, bodziszek niebieski, hortensja biała, róża na pniu różowa i bordowy klonik palmowy.

Rabatka różana z bliska. Tak wygląda teraz.

a tak jak prawie wszystko kwitło
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:21, 23 lip 2015

Do góry
malkul napisał(a)

muisze cię rozczarować
ja tylko sadzę
zestawia Magnolia

wcale mnie nie rozczarowałaś
Magnolia zestawia w głowie a Ty zestawiasz w ziemi
Tworzycie zgrany duet
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:47, 23 lip 2015

Do góry
no tak, Magnolia umie takie rzeczy
czyli jarzmianka się rozsiewa.. ok.. i muszę ją przesadzić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:40, 23 lip 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
O malkulu
świetnie zestawiłaś hortensje z jarzmianką, wszystko zresztą świetnie zestawiasz
spokój i elegancja

muisze cię rozczarować
ja tylko sadzę
zestawia Magnolia
W Kruklandii 18:23, 22 lip 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Ooo, też perłówką ostatnio się zachwyciłam w ogrodzie Vivy (Kolorowy ogród na piasku), mam ochotę chociaż o nasionka poprosić...

Dziewczyny, zebrałam garstkę nasion perłówki (mam od tego roku na rabacie). Dla dwóch wystarczy. Ona akurat się zaczyna obsypywać. Podajcie adresy na pw. Podobno się sieje, bo jak u Tomka Grochowskiego kupowałam, to mówił, że im się nasiała w innym miejscu. Ale to jest trawa, która nie ma jakiejś niesamowitej kępy do podziwiania, jej główną ozdobą są te białawe kłoski kołyszące się na wietrze. Powoli się obsypują, więc też nie są wieczne. Nie wiem ile jeszcze będą widoczne. Później trawka najprawdopodobniej przestanie być atrakcyjna, więc trzeba wziąć to pod uwagę planując nasadzenia. U mnie Magnolia doradziła posadzenie w okolicy kilku rozplenic, żeby się wymieniły kwitnieniem. Ale ładna jest oczywiście, gdy kwitnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies