Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 23:28, 27 paź 2018

Do góry
No i trawy, rozplenice powiazalam bo suche nie beda plesniec w srodku.

Ptasi gaj 23:25, 27 paź 2018

Do góry
MOdrzewie

Ptasi gaj 23:20, 27 paź 2018

Do góry
Lisci z klonu od groma dzisiaj odkurzyłem już czysto.
Tawuly też się bardzo ładnie przebarwiają

Winorosl japonska, ostatnie liście ale jest bardzo piękne.

Ptasi gaj 23:10, 27 paź 2018

Do góry
Znowu mam rece pokiereszowane szczypia mnie wiazalam juz co niektore trawy aby sie praca nie spietrzyla. Taki okres, ze cos nadciagnie nad Polske i po robocie a areal duzy i trzeba przygotowac do zimy.

Dzisiaj eM robil obwodke z kostki przy ognisku. Zawsze rosly chwasty nie mozna bylo wykosić bo kamieniami oblozone dokola. Wyszlo dosyc dobrze pochwalilam i jestem zadowolona.

Ptasi gaj 23:05, 27 paź 2018

Do góry
pestka56 napisał(a)
Też potrzebuję tydzień ładnej pogody.
No, właśnie co jest z tą aurą? Jak wychodzę do ogrodu, zaczyna padać

Kasiu nie wychodz siedz w domu wyslij J do ogrodu bedzie pogoda.

Nadaja, ze ma byc ladnie wiec czekamy.
Ptasi gaj 23:02, 27 paź 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Elu melduję się . Jestem na bieżąco, ale nie zawsze piszę.
Dobrze, że kupiłaś i klona i dęby. Pięknie wyglądają przebarwione. Wiosną też pokażą swoją urodę. Ja ostatecznie nie kupiłam klona red sunset ale Somerset też acer rubrum.
Nie miałam niestety ostatnio czasu na ogród i mało fotek robię. Jak mam teraz trochę więcej czasu to zimno i deszczowo. Pocieszam się, że jeszcze będzie ładna pogoda.
Bo będzie, prawda?

Tez nie mam za bardzo czasu jeszcze ostatnio ta. Pogoda byle jaka. Dzisiaj troche lepiej bez deszczu wiec grabienie bylo i niektore trawy powiazalam.
Co tu focic jesien, jesien i tyle.

Oczywiscie,.ze bedzie jeszcze pieknie 20 stopni.
Pamietam lata, ze na 1 listopada w kostiumie na cmentarz szlam. A jednego roku na Powazkach cieplo od zniczy z krotkim rekawem ludziska chodzy.

Najwazniejsze aby klon sie ladnie przebarwial a pod jaka nazwa nie wazne.
Ptasi gaj 22:56, 27 paź 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Elu zaglądam cały czas, tylko nie zawsze się odzywam Kolory jesienne w Twoim ogrodzie mnie zawsze zachwycają. Te dęby posadzone przy oczku są genialne- wąskie i pięknie przebarwione

Aurelia dziekuje za ciche i pisemne wizyty postaram sie odwdzięczyć
Ptasi gaj 22:54, 27 paź 2018

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pięknie wygląda Twój jesienny ogród. O wiele bardziej wolę w ogrodzie drzewa liściaste od sosen, zbieranie ich igieł to dopiero jest robota.

Oj Bogdzia co ty piszesz igly. Wygrabisz igly suche pod sosna i do ogniska pala sie jak papier. Liscie kompostowac trzeba lub debowe spalic bo szara. Pleśń na lisciach.
Mnie tam jest obojetne ale liscie dlugo na drzewach szczegolnie brzozy.
Ptasi gaj 22:50, 27 paź 2018

Do góry
adkawi napisał(a)
Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez drzew liściastych.Z liśćmi nie mam aż takiego problemu.Zresztą nie ma ogrodu bezobsługowego.Mam już w ogrodzie brzozy te polne właśnie.Bardzo podobaja mi się te dęby Elu.Pięknie się przebarwia .

Drzewa lisciaste sa ladne, ale upierdliwe. Sprzatam liscie juz od polowy wrzesnia bo susza potem przecinka brzoz teraz grabienie.
To fakt ze jezeli nie zrobisz od razu to robisz podwojnie trzeba liscie sprzatac bo po deszczu liscie mokre i wbite w trawnik.
Przy suchych lisciach raz machniesz grabiami przy mokrych trzy machniecia.

Deby ekstra. Buki sie teraz przebarwiaja.
Ptasi gaj 22:42, 27 paź 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Piękne szerokie kadry, Elu Ty chyba masz bardzo dużą tą działkę. Masz tak przestrzennie.

Dorotka chcialabym robic detale, ale nie potrafię cos mi nie wychodza wiec pstrymam panoramę.
Tak dzialka spora roboty tez sporo. Dzisiaj duzo grabienie z tygodnia chociaz bylam zdziwiona, ze po tych wiatrach nie sa liscie rozsypane po dzialce widocznie w pole powialo.
Ptasi gaj 22:38, 27 paź 2018

Do góry
Filomena napisał(a)
Elu
przyszłam oko nacieszyć Twoją cudniastą trawiastą rabatą. Moje miskanty jeszcze małe więc patrzę marzycielsko na Twoje. Choć mój ogród nie jest mały to jednak wrażenie kolorowej malarskiej jesieni widać najpełniej w takich założeniach jak Twoje - przestrzeń robi swoje !

Miskanty tak sa bardzo ładne. Jak tylko sie pokaza w zwirowisku tak do nastepnej wiosny az je wytne sa dekoracyjne, ale najbardziej jesienia i do konca lutego z Pioropuszami.
Tak jesien tego roku jest cudowna. Jeszczd ma byc cieplo.
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:54, 25 paź 2018

Do góry
inka74 napisał(a)
U mnie małż "dostał" w prezencie syna w swoje imieniny. Trzymam kciuki.
Piękne jesienne widoki ogrodowe. Frontowa fajnie się rozrosła. A chmura zawilcowa zachwyca. Ile sadzonek tam jest?

Na szczęście się udało jednak urodzić trochę przed wszystkimi rodzinnymi świętami tak że Młoda ma swoją własną wielką datę.

Co do zawilców - a są to Honorine Jobert i wsadzałąm dwa razy po dwie kępki. Ponieważ on bardzo fajnie się rozsiewa, to teraz mam pewnie ich o wiele więcej Będę na wiosnę cześć przesadzać pod Kiku Shidare, by chmurki zawilców były również tam.

Kasia_CS napisał(a)
Janeczko, zerknij w wolnej chwili na to, co wymodzilam z układem róż. Zaznaczę, że Bouquet Parfait celowo trochę w ścisku przy Artemis, żeby nad nią poprowadzić pędy BP.

Plan doskonały
Nie wiem tylko, czy James G. kolorystycznie nie jest bardziej chłodny niż Giardina i Mini Eden, ale najwyżej wymienisz kiedyś na coś innego.

ElzbietaFranka napisał(a)
Janka cudownie masz, rozplenice zolkna.

Moja od wiosny munsted..... Kwitnie non stop jeszcze mala, ale tak daje czadu z kwiatami a zapach posadzona na tle krolowej szwecji. Mysle, ze bedzie wspolgrac.
Marysie Tereske tez mam z tego roku piekne kwiaty ma.
Jeszcze krolowa szwecka ma piekne kwiaty zeby nie przesadzenie w lipcu z donicy do gleby urosla duzo dzielnie sie sprawuje.

Zgadzam się - wszystkie te różyczki są przepiękne i bardzo je lubię.
Ogród z uśmiechem 21:42, 24 paź 2018

Do góry
Jolu jak masz gdzie duzo slonca nie zastanawiaj sie tylko posadz tak to Green pillar. Piekne drzewo.

Dzięki Elu, u Ciebie to pięknie wygląda
Za drzwiami do ogrodu... 19:25, 23 paź 2018

Do góry

U mnie tez bylo zatrzesienie maslakow pod sosnami. Jaka to radocha przyjechac na dzialke i isc na grzybobranie potem przynosi sie miednice kozlarzy, maslakow, rydze ostatnio sie pojawily i prawdziwki 3 szt mialam.

To u Ciebie Elu prawdziwe grzybobranie,u mnie na razie tylko maślaki,ale już drugi wysyp w październiku
Za drzwiami do ogrodu... 19:19, 23 paź 2018

Do góry

Aniu bardzo ladny jalowiec. Widzialam nie dawno. Przejezdzajac jak ktos obcinal jalowce tez przy parkanie bardzo radykalnie jestem ciekawa jak beda wygladac w przyszlym roku.
Ten grzybek fajnie wyada to wierzba?

Tak, to wierzba tak przystrzyżona ,raz jest grzybkiem innym razem parasolką,a w międzyczasie po prostu poczochrańcem
...uDany ogród 18:01, 23 paź 2018

Do góry
A ja u ciebie Danusiu w tej mgle na tym lezaczku pod ta trawka.

Eluś teraz to ja zapraszam na herbatkę z cytryną pod kocykiem, bo niestety póki co nie mam kominka.
Obecnie leje jak z cebra, wieje i jest bardzo zimno...
Ukojenie 17:47, 23 paź 2018

Do góry

Bardzo ladne pnacze bardzo dekoracyjne. Moj krzak co roku podcinam. Mam go ok 6 lat rosnie i pnie sie jak oszalaly. U mnie rosnie na siatce od parkanu przemieszany z bluszczem zwyklym i winorosla japonska ktora dla odmiany ma jesienia cytrynowe liscie i duzo owocow granatowych sa jadalne ale bardzo kwasne.
Niektore liscie amurskiej u mnie maja nawet 30 cm srednicy.

Jak milo czytac, ze to dobry zakup
Jak i mi tak pieknie bedzie rosla to bede zachwycona
Ptasi gaj 17:45, 23 paź 2018

Do góry
Kilka fotek wczorajszych

Jesień jeszcze w pełnej krasie. Przebarwiające się drzewa jesienią bardzo lubię. Fakt, że pracy z nimi sporo, zwłaszcza przy takim pięknym trawniku.
Rododendronowy ogród II. 13:51, 23 paź 2018

Do góry

A widzisz gwóźdź zmienia kolor i oto mi chodziło. Mira napisała, że wkłada gwoździe koło horty myślę sobie po jakiego grzyba jakie on ma zadanie w tej glebie a on zmienia kolor.

Jedz zobaczyć tylko czy nie za późno bo dzisiaj pogoda deszczową ale bezwietrzna więc nie jest źle.

Ogród masz piękny może też się doczekam takiego otoczenia szczególnie ten serb piękny. Mam ich kilka więc jest na to szansa.

Pozdrawiam Bogdziu

Serbów mam chyba kilkanaście , niektóre juz za duze urosły i teraz myślę co z nimi zrobic bo wyciąc sie nie da zeby nie zniszczyc rh. W Rogowie było fajnie, relację są tu

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=613
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2956-ogrod-marzena-moze-tylko-marzenie-o-ogrodzie?page=1083
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:39, 23 paź 2018

Do góry
Ewka tak u mnie to tulipanowiec kolumnowy tez batdzo piekny tak sie zastanawiałam jakby posadzic deba i tulipanowca razem i zapleść jaki bylby efekt. Pewnie cudowny. A moze zrobie taki eksperyment.

Widzisz tez jestes zadowolona z deba. Liscie maja codziennie inny kolor.
Przebarwienia cudowne.

Ambrowca tez kupilam w tym roku, kazdy lisc inny od ciemnego brazu do czerwieni. Mam nadzieje, jak sie zadomowi bedzie dobrze rosl.

Przepiękny ten Twój tulipanowiec, chciałam go kupić ale było tylko zwykła odmiana, nie fastigiata i jak zobaczyłam w necie jak olbrzymi rośnie, odpadł. Poszukam odmiany fastigiata
Pomysł z zaplecieniem dęba i tulipanowca osobliwy ale kto wie, może efekty byłby bardzo ciekawy, chyba musiałyby być to młode chude drzewka.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies