Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

Od domowniczki do ogrodniczki ;-)

eVka 21:03, 21 paź 2018

Johanka77 napisał(a)

Ja polecę za tydzień.

Pierwszy raz ciełam i nie wiem czy dobrze, skróciłam pędy do wysokości ok. 50 cm.
Gosialuk 00:03, 22 paź 2018

Ewo maliny jesienne tnie się niziutko, z 5 cm nad ziemią. W letnich wycina się pędy, które owocowały. Nie wiem, które ty masz.
eVka 08:04, 22 paź 2018

Gosialuk napisał(a)
Ewo maliny jesienne tnie się niziutko, z 5 cm nad ziemią. W letnich wycina się pędy, które owocowały. Nie wiem, które ty masz.

Żebym ja pamiętała jakie odmiany mam, chyba dwie róże, jesienną i letnią. Muszę sprawdzić czy są jeszcze karteczki. Dzięki.
Zuzka25 21:05, 22 paź 2018

effka napisał(a)
DĄB pięknie się przebarwia.

Dąb jest przepiękny Nawet nie wiedziałam,że tak cudnie się przebarwia Z ambrowca na razie się wyleczyłam, bo za bardzo wymagający. Drzewa jeszcze nie wycięliśmy, a teraz najlepsza pora.
ElzbietaFranka 21:28, 22 paź 2018

Ewka tak u mnie to tulipanowiec kolumnowy tez batdzo piekny tak sie zastanawiałam jakby posadzic deba i tulipanowca razem i zapleść jaki bylby efekt. Pewnie cudowny. A moze zrobie taki eksperyment.

Widzisz tez jestes zadowolona z deba. Liscie maja codziennie inny kolor.
Przebarwienia cudowne.

Ambrowca tez kupilam w tym roku, kazdy lisc inny od ciemnego brazu do czerwieni. Mam nadzieje, jak sie zadomowi bedzie dobrze rosl.
eVka 11:01, 23 paź 2018

Zuzka25 napisał(a)

Dąb jest przepiękny Nawet nie wiedziałam,że tak cudnie się przebarwia Z ambrowca na razie się wyleczyłam, bo za bardzo wymagający. Drzewa jeszcze nie wycięliśmy, a teraz najlepsza pora.

Dzięki, to prawda przebarwia się malowniczo.
Wycięcie drzewa to wyzwanie, jeszcze zależy jak dużo jest to drzewo... Właśniez powody delikatności ambrowców wyleczyłam się z nich, chociaż może kiedyś jeszcze się zdecyduję
eVka 11:39, 23 paź 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Ewka tak u mnie to tulipanowiec kolumnowy tez batdzo piekny tak sie zastanawiałam jakby posadzic deba i tulipanowca razem i zapleść jaki bylby efekt. Pewnie cudowny. A moze zrobie taki eksperyment.

Widzisz tez jestes zadowolona z deba. Liscie maja codziennie inny kolor.
Przebarwienia cudowne.

Ambrowca tez kupilam w tym roku, kazdy lisc inny od ciemnego brazu do czerwieni. Mam nadzieje, jak sie zadomowi bedzie dobrze rosl.

Przepiękny ten Twój tulipanowiec, chciałam go kupić ale było tylko zwykła odmiana, nie fastigiata i jak zobaczyłam w necie jak olbrzymi rośnie, odpadł. Poszukam odmiany fastigiata
Pomysł z zaplecieniem dęba i tulipanowca osobliwy ale kto wie, może efekty byłby bardzo ciekawy, chyba musiałyby być to młode chude drzewka.
SlonecznyOgrod 13:50, 23 paź 2018

Ale ładny ten dąb, nie dosyć , że te liście takie powcinane to jeszcze kolory przybiera piękne, nie wspomnę o woskowanych sztywnych, błyszczących liściach.
No i pokrój taki inny, bo kolumnowy od dołu zabudowany. WOW!
eVka 16:33, 23 paź 2018

SlonecznyOgrod napisał(a)
Ale ładny ten dąb, nie dosyć , że te liście takie powcinane to jeszcze kolory przybiera piękne, nie wspomnę o woskowanych sztywnych, błyszczących liściach.
No i pokrój taki inny, bo kolumnowy od dołu zabudowany. WOW!

Daria, fajnie, że Ci się podoba upewniam się, że to był trafiony wybór
Można usuwać od dołu liście, żeby był na nóżce ale mi szkoda, bo taka strzała super wygląda.
eVka 16:41, 23 paź 2018

Wracam dzisiaj z pracy, patrzę a za moim ogrodem od strony tej wielkiej budowy zaczęła się budowa małego domku. Wykarczowali działkę, zrobi wykop pod fundamenty i jest totalnie łyso.
Było (wrzesień)

Jest (październik)

Z jednej strony fajnie, bo nie będzie już chwastowiska za ogrodem i zasłonią trochę blok ale z drugiej strony zaraz za szmaragdami będzie domek. Dosłownie kilka metrów, niech te tuje i pissardi rosną szybciej. Bardzo żałujemy, że nie kupiliśmy większych drzewek...