Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 19:15, 03 paź 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Wpadam pożalić się trochę…. dostałam moje Lady in Red….
Trawy są kompletnie w doniczkach nie ukorzenione. Wyglądają jak świeżo po podziale. Jedna wręcz w tym worku zabezpieczającym latała luzem o tak jak pokazuję na dłoni…

No nie tego oczekiwałam…Mam nauczkę, że się rzuciłam owczym pędem. Mam nadzieję, że przeżyją…

Jak ruszyła sprzedaż tego miskanta ze sklepu internetowego to wybuchła afera na Fb. Właśnie sporo osób opisywało sadzonki tak jak Ty, że słabo ukorzenione i wyglądają jak świeżo dzielone. Wtedy Słowiński tłumaczył się , że może się zdarzyć jakiś procent sadzonek gorszej jakości.

Jak za tą kasę to faktycznie lipa.
Ja bym reklamowała.

To ja jestem w grupie tych co się nie rzucili na tego miskanta Fajnie się przebarwią to fakt,ale w ciągu sezonu jakoś specjalnie się nie wyróżnia
Wiejski ogród Magdy 19:15, 03 paź 2024

Do góry
Ichigo napisał(a)
Kilka zdjęć z początku sierpnia - rabata 'czerwona':

Magda witam się w Twoim wątku,patrząc po zdj masz sporą działkę to i rabat możesz natrzaskać że hoho Pod tym drzewem przed hortensjami tam aż się prosi te miejsce o rabatę i to dużą rabatę z włączeniem tego drzewa i hortek
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:07, 03 paź 2024

Do góry
Juzia napisał(a)

No to dołączam do klubu

Juzia, Twoja glina jest bardziej treściwa. U mnie taka żółtawa pojawiła się jedynie po głębokich wykopach przy okazji montażu POŚ-ki i studni chłonnej. Te żółte bryły wywoziłam taczką na pobliskie ugory. Do dzisiaj jakieś jej niedobitki pojawiają się w warzywniku. Po 10-latach uprawy nie zmieniły ubarwienia.
Ogrod nad bajorkiem 18:43, 03 paź 2024

Do góry
TAR napisał(a)
I potrzebuje rady. Mam takie "drzewo". Pałak, ktory wygina sie w kazda strone, mial w zeszlym roku moze ze 30 cm, teraz widzicie co jest. Co powinnam zrobic by zaczal miec boczne galezie? Uciac ten przewodnik na jakiejs wysokoci? Pusci wtedy boczne przyrosty? Ciecia sie nie boje. Chce łądne drzewo wyprowadzic.

Ania, ja mam cichą nadzieję, że ty tego klona nie ciachnęłaś, bo z niego bonzai zrobisz... Na moje oko on jest jeszcze za cienki. Jak mu utniesz czubek to zrobisz krzak a nie drzewo bo będzie dążył do wytworzenia przewodnika ale gdzieś z boku. Będzie taki pokręcony. To duże docelowo drzewo. Zastosuj metodę ze szkółki - wbij bambus blisko i zwiąż taką gumką ogrodniczą. Elastyczna, miękka. Sprawdzaj wiązanie co pół roku. Zostaw go na rok lub dwa. Niech nabierze wysokości i grubości przynajmniej na palec. Jak mu teraz utniesz przewodnik to on nie udźwignie boków. A pień będzie w chinskie osiem. To jest docelowo duże drzewo.

Podziwiam jak to wszystko się u ciebie rozrosło. A ten powojnik skradł moje serce. Jest cudny.
Ogród w malinówkach 18:42, 03 paź 2024

Do góry
A teraz donice przy tarasie. Z jednej strony jestem z nich zadowolony. W sezonie fajnie wyglądały szałwie i zielone kępy rozplenic.

Do tego był floks na wiosnę i jeżówki od lata do teraz właściwie.

Jednak ta szałwia od sierpnia mnie drażni. Wprowadza taki nieład - tu kwitnie, tu żółta, tu sucha. Raczej ja obetnę do zera.

Jakie cebulowe byście tu widzieli?
Ogród w malinówkach 18:37, 03 paź 2024

Do góry
To teraz przeniesiemy się na tył domu, choć tutaj nie bardzo jest co pokazywać.

Platany.

Trawnik.

Rabata przy tarasie.
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 18:35, 03 paź 2024

Do góry
Jeszcze parę grzybków, ale to koncówka

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 18:15, 03 paź 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Trawy są kompletnie w doniczkach nie ukorzenione. Wyglądają jak świeżo po podziale. Jedna wręcz w tym worku zabezpieczającym latała luzem o tak jak pokazuję na dłoni…

No nie tego oczekiwałam…Mam nauczkę, że się rzuciłam owczym pędem. Mam nadzieję, że przeżyją…

a miały być w doniczkach? to chyba wczoraj wsadzone, he, he. Ech, kombinatorzy.
Ogród w malinówkach 17:17, 03 paź 2024

Do góry
Udało się zrobić zdjęcie frontu, akurat jak nie stały żadne samochody na podjeździe

A taki widok mam stojąc w drzwiach wejściowych - kocimiętki, rozchodniki i szałwie jeszcze kwitną. Ale są nadal malutkie.

Żywopłot w całości.

Ambrowiec u brata.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 16:56, 03 paź 2024

Do góry
U mnie ostatnio grzybki na tapecie to może 1/3 moich sobotnich zbiorów: prawdziwki, brązowe i pomarańczowe koźlarze. Mąż nazbierał trochę maślaków.

Wymarzony sielankowy ogród..... 16:40, 03 paź 2024

Do góry
Monia81 napisał(a)

O matko, cudownie!

Astry robią jesienna robotę z kolorem. Pieknie
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 16:08, 03 paź 2024

Do góry

Ogród hortensjowo różanecznikowy 14:52, 03 paź 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)

Przepiękne te trawy, na drugim zdjęciu co to za trawka?
Wiejski ogród Magdy 13:50, 03 paź 2024

Do góry
Kilka zdjęć z początku sierpnia - rabata 'czerwona':

Grzebiuszka ziemna 13:16, 03 paź 2024

Do góry
Lidziu dziękuję śliczna ta różyczka
Mam taki nieduży przedogródek z tą skarpką a na niej wanienkę z flamingiem i bardzo krzywą limbę. Koleżanka mówiła, żeby ją wywalić, ale mam sentyment, w końcu krzywa wieża w Pizie istnieje i co roku przywabia tysiące turystów, więc jakaś kariera przed krzywą limbą też jest
Takie bogactwo grzybów na ściętym niegdyś pniu modrzewia, te czarne jajkowe w kształcie to pierwszy raz widzę:

Ta płaska huba rozszyfrowana jako lakownica spłaszczona, beżowe to jakiś gatunek opieniek, a czarne nie mam pojęcia.
Szukałam to prawdopodobnie próchnilec maczugowaty zwany popularnie palce umarlaka, ło matko!

Dzisiaj celebruje Dzień Lenia, nadal w piżamie i szlafroku z pieskiem sobie leniuchujemy fajnie jest. Muzyka chillout i zaległości komputerowe
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:33, 03 paź 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
...

Basieksp napisał(a)
ta energia z pomarańczowego kabelka najlepsza

A gdzie to jest podłączone???
Ogród prawie wymarzony … 11:06, 03 paź 2024

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Dojdzie w te rabatę 11 hortek
Jeżówki
Prawie wszystko z niej wysadzę i ma przede wszystkim Miskanty spod grabow bo stoją w miejscu
Nie będzie rzędów - jedynie sesleria jako obwódka

Noo, akcja konkretna wiedziałam że będzie coś fajnego. I faktycznie piorunem ta praca Ci idzie
Ogród prawie wymarzony … 11:03, 03 paź 2024

Do góry
Na chwilę obecną nic szczególnego. Niech Was nie zwiodą puste miejsca - tam horty są -19 sztuk łącznie
Jeszcze stipe posadzę bo wczoraj wykopałam całe wiadro

Nie będzie tu innych traw oprócz pasa miskantow na tyle - słabo widoczne bo słabo rosły pod grabami i do tego miały całe korzenie oplecione przez korzenie tych cholernych tui- pasa rozplenic i obwódki z seslerii
będzie rabata bylinowo-hortkowa

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:52, 03 paź 2024

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Oj tam, oj tam!
Wystarczy odpowiednie obuwie plus zasoby energii.

No to dołączam do klubu
Magary Dramaty z Rabaty 09:30, 03 paź 2024

Do góry

W pięknej okolicy mieszkasz widok cudny A i różowe zawilce też baaardzo ładne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies