Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:09, 20 sie 2018

Do góry
Buk tricolor piekny chcialam tez kupic ale kupilam czerwone zwisajace.
Rosna u mnie powoli, widocznie jeszcze sie nie zaaklimatyzowaly w ziemi 3 sezon rosna powoli.
Buk potrzebuje polcienia zreszta wszystkie buki, moje rosna w pelnym sloncu i to moj blad. Rozmawiam z lesnikiem i powiedzial, ze buki naepiej rosna pod wysokimi sosnowymi drzewami. Lubia wilgotne podloze, jezeli rosnie w sloncu trzeba codziennie podlewac.

Gory stolowe, aby tam wejsc to duzy wysilek tyle schodow. Sa piekne bylam jak miam nascie lat 2 razy patyczek pod skałe podlozylam wiec moze jeszcze tam bede. W ogole Kudowa, Polanica, Ladek i okolice to piękne tereny.

Gożdzikowa - wiejski ogród 16:18, 20 sie 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie dzisiaj Basiu lataly ptaki helikoptery to pewnie z wczorajszej defilady.

Jak tam Basiu u ciebie mokro masz czy sucho? Ja dzisiaj podlewalam bo chmury na niebie ale co z tego deszcz 5cio minutowy za chwile wyschnie jest bardzo ciepło.
Jak misie robic nie chce, ale mam lenia.

U mnie też sucho...lenia nie mam ale" siła złego na jednego" brakuje mi czasu i sił
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:04, 20 sie 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
no i jeszcze my

Wpisalam sie w miedzy czasie widze, ze jestescie obydwie w dobrej formie.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:02, 20 sie 2018

Do góry
Iza dobrze, ze chociaż ty troche relacji pokazalas. Jak susza to wszystko oklapniete, a po drugie tez nie mozna miec wszystkiego na wysoki połysk non stop. Czlowiek by sie zachetal.
Od 2 kwietnia br mamy ciagle lato to 5 miesiecy niedługo a konca nie widac.

Widzialas na zywo to dobrze. Irenka zdrowa, zadowolona z zycia?
Milus mam nadzieje, ze czytasz i pytam jaki twoj stan.
U nas upaly nie do zniesienia siedze w domu bo tutaj jeszcze chlodniej puszczam wiatrak i jest dobrze pod wieczkr wychodze.
Wroclawskie tez gorace wiec musimy to jakos zniesc.

Pozdrawiam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:47, 20 sie 2018

Do góry
Aniu witam. Jak dobrze, ze pojechalas wiem co to znaczy oderwanje sie od obowiazkow codziennych. Nawet jeden dzien.
Widzialam duzo zdjec ze spotkania fajna kobietka z ciebie zreszta wssystkie ladne rozniace sie tylko figurami. Ale coz zrobic jak nje mozna sie powstrzymac czlowiek lasy na jedzenie.

Moze i ja kiedys pojade, zawsze cos tam stoi na drodze, ze nie moge pojechac.

Pozdrawiam

Elu mam nadzieję, że w przyszłym roku się wybierzesz. Było warto. Naładowałam akumulatory a ogród będę wspominała bardzo długo. Tym bardziej dla nas, taka odskocznia od codziennego życia koniecznie potrzebna. Mogłam kupić trochę więcej roślin. Kupiłam same trawy i żałuję,że nie nie zdecydowałam się na drobniutkiego w kwiaty astra.

Aktualne fotki ciąg dalszy. First Lady.

Ptasi gaj 22:46, 19 sie 2018

Do góry
Od poniedzialku zagladam w inne watki bo len juz mnie chyba odpuszcza.
Ptasi gaj 22:45, 19 sie 2018

Do góry
Moje rosna od 2014 roku raz mi wymarzly ale w polowie lata odbily.
Piekny miskant w zimie cudowne pioropusze.
Teraz jak go trocze rusze to pyli bardzo i promienie slonca i ta maka daly taki efekt jak na focie.
Ptasi gaj 22:36, 19 sie 2018

Do góry
Cd

Ptasi gaj 22:33, 19 sie 2018

Do góry
Goraco nie do wytrzymania dzisiaj bylo chmury plynely po niebie ale deszczu brak, 5 km dalej lało.
Dzisiaj najlepiej bylo w cieniu o tutaj

Piekne duzo pedow z liscmi zuoelnie bialymi.

Chodze obok oczka ryby za mna plyna bardzo zarloczne.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 22:23, 19 sie 2018

Do góry
Przemek2018 napisał(a)
Bardzo dziękujemy za pomoc, koszenie podtrzymam ,a czas pokaże co zrobimy dalej.

Wlasnie nie ma co się zamartwiac czas jest najlepszym lekarstwem.
Wszystko zalezy od nastawienia jaki chcesz miec ten trawnik. Kos co kilka dni i zobaczysz co zostaje a jakie chwasty sie wytracaja.
Jak to sie mowi nie ma bata trawnik miedzy lakami, polami nigdy nje bedzie idealny czy bezproblemowy. Rosliny kwitna i pyla nasionami ktore wyrastaja na sasiednich trawnikach.
U mnie problem z mleczem, jaskrem, wilczomleczem dzikim i najgorsza zaraza to trzcina u sasiada nie koszona i panoszy sie wszedzie, ale kosimy i jest jej coraz mniej.

Nie wolno dopuscic do zakwitniecia chwastow.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:44, 18 sie 2018

Do góry
To jest chwastnica 1 po lewej reszta tewnie tez

Perz

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:12, 18 sie 2018

Do góry
Przemek2018 napisał(a)
Niestety, mam 1200 m2 jest dużo koniczyny,potem tych czerwonych,tych żółtych i babki . Nie użyłem chemii na początku i teraz pewnie się mści ...

To jak ty to posiales ze tyle chwastow. To nie ma co trzeba od nowa, ale moga sie te chwasty albo juz sie wysialy.
Pozagladaj na roznych forach Zakladanie trawnikow abys znowu jakis bledow nie popelnil.

To na starym zakladales nowy? Bo po co ta chemia.
Ptasi gaj 18:20, 18 sie 2018

Do góry
Poranek poruszylam trawe unosily sie kleby pyłu kwiatowego i takie foty

Trawy piękne, a foty po prostu artystyczne wyszły
Ptasi gaj 15:56, 18 sie 2018

Do góry
CD

Kłopoty - problemy z trawnikiem 14:30, 18 sie 2018

Do góry
Przemek2018 napisał(a)
Witam.
Prawdopodobnie zniknął Mój post ,więc ponawiam pytanie

Co To za chwasty i czym je wyprosić z trawnika ?
Ten z żółtymi kwiatkami i ten z czerwonymi łodygami ,
Jest ich coraz więcej ,pewnie sąsiadujące pola podarowują Nam prezent

Napisales w innym watku bo juz odpowiadalam o ile sie nje myle to chwasty w trawniku.
To czerwone to rdest dziki a zielone na zolto kwitnace lucerna.

Pokaz jak ten trawnik wyglada w calosci bo moze masz 2 m2 i biadolisz. Ale to co widac to gleboka orka, widly wybrac korzenie i wygrabic i jeszcze odczekac czy nie wyrosna ponownie chwasty.
Mój ogród pod lasem 10:38, 18 sie 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
Piaszczyste dziewczyny
Może moja uwaga pozwoli wam dochować się więcej kwiatów. Otóż korzenie hortek - takich rosnących 4-5 lat - są szerokie co najmniej tak jak szeroki jest krzew przed cięciem. I dołek szykowany pod sadzenie tez powinien być szeroko naszykowany na zapas. Hortki potrzebują dużo wody i ph od kwaśnego do obojętnego. Takie kwiaty są wściekle żarłoczne.
Jesli dołek był za mały, to korzenie dochodzą do mało pożywnego podłoża i nie mają z czego czerpać.
Mam vanilkę, którą kupiłam zabiedzoną i -prawdopodobnie - zasuszoną. Trzy lata wegetowała i ożywała. Na wiosnę tego roku powiedziałam na głos, że jesli znów nic nie będzie to idzie na kompost...podsypałam obornikiem z korą i kompostem. No i co? Kwitnie jak głooopia...nie wiem czy od dobroci, czy ze strachu...
Niemniej stała i ukorzeniała się poprzednie 3 lata.

Tak jest z wszystkimi roślinami najpierw korzeń a potem wzrost. Jak może trawa dobrze rosnąć jak korzenia darni nie ma. Korzeń rosliny lub darń trawnika musi być dobrze odżywiona to urośnie.

Waldek na nicienie i inne robactwo ziemskie trawnik opryskuje gnojówka z wrotyczu skuteczna nalewka. Trochę posmierdzi. Przed wczoraj stosowałam na trawnik bo mi kret rył

Mazan daje dobre wskazówki i należy się tego trzymać.
Teraz pod koniec sierpnia czas na nawóz jesienny z potasem.
Ptasi gaj 09:31, 18 sie 2018

Do góry
Mimo suszy rosliny maja wode. Rano duza rosa wiec cos tam pija.

Drobne kropelki rosy

Ptasi gaj 09:23, 18 sie 2018

Do góry
Poranek poruszylam trawe unosily sie kleby pyłu kwiatowego i takie foty

Ptasi gaj 00:39, 18 sie 2018

Do góry
Na rozpoczęcie dnia. Zrobiłam pod wieczor fotkę róży Maria Brixen w słońcu biel sie zlewa. Cudowna róża wszystkie kwiaty ktore widac rozkwitaja na dwóch łodygach jedna ma dużo druga mniej kwiatów. Jeszcze w tym roku tak nie kwitła.
Nie moge krzaka calego pokazac poniewaz rosnje miedzy lilakiem a tuja mialam ja przesadzic w bardzuej eksponowane miejsce ale tam pieknie rosnie.

A to Ashli róża tylko pozazdrościć krzepy kwitnie bardzo długo zresztą Maria... Też jak przekwita utrzymuje kwiat nie brazowieje. Na końcu łodygi ma kiście kwiatów.

Ptasi gaj 22:16, 17 sie 2018

Do góry

Danusiu kwitna, ale jeszcze nie wszystkie. Jestem bardzo zadowolona z mojego nowego nabytku trawa "memory" jedwabiste wiechy.

Mam miskanty memory pierwszy rok i już są wielkie, bardzo urodziwe kłosy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies