Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja ostoja

Moja ostoja

anpi 21:43, 09 paź 2018

Adela napisał(a)

Aniu, miło mi, że zaglądasz.
Niestety z różnych względów robota w ogródku ślimaczy się
Czekam na weekend. Będę mogła ogródkowi poświęcić więcej czasu.

Aniu, to dobrze, że ciągnie Ciebie do rodzinki może i mnie odwiedzisz? Zapraszam i pozdrawiam

Może w przyszłym roku latem,coś wyjdzie z tego wyjazdu.Wtedy coś będziemy planować,miło ,że zapraszasz

Dobrze, że ładna pogoda,to jeszcze tyle kwitnącychI przebarwienia zachwycają.
U Ciebie przeważają jesienne czerwienie?Bo u mnie chyba raczej pomarańcz i żółty bardziej rzuca się w oczy.
marba 22:17, 09 paź 2018

Elu, gdyby nie te kwitnące miskanty to pomyślałabym, że u Ciebie lato, a nie jesień. Jeszcze tyle kwitnących bylin. Pozazdrościć.
Adela 22:47, 09 paź 2018

anpi napisał(a)

Może w przyszłym roku latem,coś wyjdzie z tego wyjazdu.Wtedy coś będziemy planować,miło ,że zapraszasz

Dobrze, że ładna pogoda,to jeszcze tyle kwitnącychI przebarwienia zachwycają.
U Ciebie przeważają jesienne czerwienie?Bo u mnie chyba raczej pomarańcz i żółty bardziej rzuca się w oczy.

Czekamy zatem do przyszłego roku....

Czerwieni to u mnie dostatek również latem: berberysy Admiration, żurawki Cherry Cola, klon palmowy Garnet, śliwa wiśniowa Nigra i może jeszcze by się coś tam znalazło a.... klon Crimson Sentry

W tych dniach żołkną na potęgę hosty

Adela 22:49, 09 paź 2018

marba napisał(a)
Elu, gdyby nie te kwitnące miskanty to pomyślałabym, że u Ciebie lato, a nie jesień. Jeszcze tyle kwitnących bylin. Pozazdrościć.

Nie ma ich tak wiele, byłaś to wiesz, ale liczę, że w przyszłym roku trochę się rozmnożą
Urszulla 04:28, 10 paź 2018

Adela napisał(a)
Hortensja Mont Blanc i zlocień

Piękna hortensja ale chyba ogrodowa? Znalazłaś właściciela na kalinę, to fajnie jeżówek musisz mieć dużo bo ładnie u Ciebie się spradzają. Ciekawe czy przezimują wszystkie. U mnie piuropusze miskantów i rozplenic cieszą uwielbiam taką jesień- kolorową

Coś mam dziś kiepską noc za godzinę budzik dzwoni to nie żart. A jutro mam maraton i mechanika. Pozdrawiam nad ranem bo wieczorem padam.
ElzbietaFranka 20:13, 11 paź 2018

Witam Elu

Dawniej byłam nie raz myślałam o tej kalinie, ale nie wiedziałam u kogo ona była. Widzę, że to u ciebie pozbywasz się jej. Obetnij ja i wsadź w jakiś kąt ogrodu.

Przeszła m trochę po ogrodzie ciepło jest więc rośliny też się dobrze trzymają.
Co do przetworów kiedyś przerabiam masę owoców i warzyw teraz coraz to mniej idę na łatwiznę.

Pozdrawiam
Adela 21:14, 11 paź 2018

Eluchna, mój ogród nie taki pojemny, jak Twój
Kątów już brak
Pozdrówka
marba 21:46, 11 paź 2018

Adela napisał(a)

Czekamy zatem do przyszłego roku....

Czerwieni to u mnie dostatek również latem: berberysy Admiration, żurawki Cherry Cola, klon palmowy Garnet, śliwa wiśniowa Nigra i może jeszcze by się coś tam znalazło a.... klon Crimson Sentry

W tych dniach żołkną na potęgę hosty

A u mnie hosty ściął przymrozek i w tym roku już po nich. U Ciebie nadal cieplutka jesień.
Adela 22:26, 11 paź 2018

Hosty też pożółkły w ostatnich dniach.
Wyjątkowo długo w tym roku trzyma liście katalpa. Z uwagi na wczesną wiosnę niemal 3 tyg. wcześniej rozpoczęła okres wegetacyjny i kończy razem z innymi liściastymi.
Cieplutko, ale u Ciebie Basiu też - tak wynika z prognozy.
Jutro mam wolne do wtorku więc poszaleję w ogródku
Pozdrawiam
basia3012 23:47, 11 paź 2018

Elunia, zaglądam i pytam co z rewolucją? Pewnie w toku. Ale masz piękną pogodę więc można trochę pohasać.
Pokaż co zrobiłaś.
Czemu ta kalina Ci nie pasuje? Mam takie dwie.
Pozdrawiam .