Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 13:44, 27 cze 2013

Do góry
Martuś u nas dziś nijak tak leniwie, pochmurno i jak popatrze na kalendarz, ze juz koniec czerwca to sie zastanawiam kiedy to juz przeleciało a tu ani imprez grilowych kiedy zrobic bo u nas raczej deszczowo bardzo a juz znowu dnia ubywa Ogrod mam wyplewiony i wykoszony ale pogody nie ma by sie nim nacieszyc tyle co zdjecia zrobie czy z okien popatrze. Za chwile u nas dopiero będą hortensje i liliowce bo lilie juz niektore zaczynają swój spektakl. O tej porze to juz canny były na prawie dwa metry a tu ledwo z ziemi je widac a maciejka mi padła od nadmiaru wody.Przyjade powąchac Twojej Tez sie zapisuje na lato do stodoły to i poplewie A jutro to chyba bedziesz znała wyniki matur?? Dobrze mysle? Pozdrawiam i miłego dnia Ci życze:
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:08, 27 cze 2013

Do góry
byłam tu pooglądałam lilie i nie tylko.............
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:36, 27 cze 2013

Do góry
Busz

W stronę tarasu:

Dynia w kompoście - szkoda że cukinii tu nie posadziłam, dyni nie lubię, a cukinie i owszem...

Stella d'Oro od Bożenki

Mozart

Lilie białe w gruncie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:30, 27 cze 2013

Do góry
Sójkowa stołówka - dzisiaj znowu

Lilie zakwitną pewnie jak będziemy na urlopie

Kilka już, ale w gruncie:

Pomponella zakwitnie! Wiosenny zakup

Pierwszy pomidorek

Limek będzie trochę

Liliowców czas

Tu lepiej widać rozmiary kwiatostanów juk
Ukochany ogród ;) 11:24, 27 cze 2013

Do góry
Firletki

lilie
Mój ogród 10:18, 27 cze 2013

Do góry
A dzisiaj jadę na działkę, na pewno będą kwitły już białe lilie, jest ich dosyć sporo to będzie wyglądać ładnie. Już nie mogę się doczekać. U nas dzisiaj trochę pochmurno ale już nie pada, jutro ma być jeszcze lepiej. Fajnie bo nie lubię za bardzo upałów.
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:33, 27 cze 2013

Do góry
Aniu,
przeleciałam 10 stron do tyłu żeby ogarnąć choć w części co u ciebie i tak mi sie nasunęło :
- ogóry boskie - zazdraszczam bo lubię.... ...choć zrywania nie zazdroszczę, kłuje w ręce i to w takim gąszczu jak pokazałaś....
- wątek o odstraszaniu apśtyfikantów potencjalnych na weselu za pomocą dezodorantu na komary, który to dezodorant miłą większe branie niż ty....położył mnie na łopatki, brzuch mnie boli ze śmiechu ale to dobrze tak sie pozytywnie nastroic przed spaniem....
- "grajdoł z chabaziami" - tez bym sobie życzyła taki mieć.....
- lilie przpiękne, szczególmnie te ciemne obok firletki i obok pierowskiej......cudne masz rabaty, i nie ważne jak je nazwiesz : polskie, wiejske, angielskie.... są piekne i tyle, dzięki ze je nam pokazujesz
- katalapa kwitnąca wymiata,,,, też bym sie nią chwaliła jak bm miała....
- jaka ty jesteś laska, drobniutka, szczuplutka..... mysle że jesteśmy w podobnym wieku, ja tez miłam slub w 1985.... ale ty młodo wyglądasz !!! I tak trzymaj !!!
- historia kliwii łapie za serce..... fajna taka sztafeta pokoleń
- nie musisz naszych wątków regularnie odwiedząc, wystarczy że jestes od czasu do czasu, że piszesz u siebie ... i to jak piszesz... ... i że dajesz fotki ze swojego "grajdoła z chabaziami"....
Ale sie napisałam... o rany... buziam i ... spadam spać
A i zapomniałabym o gratulacji z okazji nastepnej setki stron !!!!

Rododendronowy ogród II. 23:36, 26 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kwiat paproci znalazłaś???? Ja myślałam, że to tylko w mojej Babcinki bajkach, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa, kwitną...Szczęściara

Ale lilie!!! Ogromne i piękne! Ale Twoja szczęśliwa buzia z nimi piękniejsza!

Paprocie nie kwitna więc jak znalazłam to zgłupiałam ale to wyglądało na kwiat. Łodyga nie była niczym przyciśnięta , nie wyrosła w trudnych warunkach które by ją znieksztłciły i była jak u kwiatów bardziej sztywna niż ta z listkami. Znam na tyle biologię że doskonale wiem co na ten temat mówi ale np długosz królewski ma dwa rodzaje pędów. w biologi nie nazywa sie ich kwiatami ale służą jak u kwiatów do rozmnażania . W paprociach leśnych a takie mam u siebie takie zjawisko nie występuje a jednak ja znalazłam i to w ranek świetojański. Wygląda to na babciną bajkę , ja też sie dziwie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 26 cze 2013

Do góry
Jak już się w Twoje strony kiedyś zapędzę, to odłóż mi taką cebulkę jedną

ale się oblepiły...

Trochę jednak Ci ostróżek stoi jeszcze i jeżówek I dobrze, mam co oglądać

Na Twoje lilie czekam, zaraz się zacznie
U mnie też pewnie, chyba, że zgniją...
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:17, 26 cze 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Martus cudna masz lilie A koebea jak Ci pieknie rosnie No jak zwykle poeknie, u nas zimno i bardzo deszczowo. Pozdrawiam i zycze dobrej nocy Niech Ci sie przysni fioletowa roza

Danusia oby się Twoje życzenie spełniło -byłby to bardzo piękny sen
A u nas była dosyć dobra pogoda,tylko ja po pracy nie mam już duzo werwy,co nieco tylko zrobilam w ogrodku-troche poplewilam-ta trawa teraz dla mnie jest niekończącą się historią ..
Pozdrowionka
Rododendronowy ogród II. 23:07, 26 cze 2013

Do góry
Kwiat paproci znalazłaś???? Ja myślałam, że to tylko w mojej Babcinki bajkach, które pamiętam jeszcze z dzieciństwa, kwitną...Szczęściara

Ale lilie!!! Ogromne i piękne! Ale Twoja szczęśliwa buzia z nimi piękniejsza!
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:05, 26 cze 2013

Do góry
Martus cudna masz lilie A koebea jak Ci pieknie rosnie No jak zwykle poeknie, u nas zimno i bardzo deszczowo. Pozdrawiam i zycze dobrej nocy Niech Ci sie przysni fioletowa roza
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:04, 26 cze 2013

Do góry

A jeszcze niedawno było tak

Lilie - jeszcze trochę

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:56, 26 cze 2013

Do góry
Maciejka posadzona przed Boniką pachnie wieczorem obłędnie

Lilie różowe zaczynają swój występ

Kiwi ma bardzo dużo owocow

A miało być tak pięknie.... 22:25, 26 cze 2013

Do góry
Piękne te białe....
Moje lilie jeszcze w pąkach...
Mój kawałek raju II 22:20, 26 cze 2013

Do góry
Widzę ze lilie już Ci pięknie kwitną i to wiele gatunków. Pozdrówka.
A miało być tak pięknie.... 22:15, 26 cze 2013

Do góry
Rench napisał(a)

A to moje

Lilie Św. Antoniego . Kiedyś rosły u mamy w ogrodzie, są piękne. Jak będziesz miała nadwyżkę to wpadnę

I jeszcze Chopin w lawendzie ... też mam w planach tą różę.
Spotkanie w Pisarzowicach - lipiec 2013 22:05, 26 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mam nadzieję, że będę z eMusiem. Jeżeli będę miała dostęp do irysów bródkowych (chyba, że zdechły pod wodą), bo tam lilie mam, to wytargam, jeżeli ktoś chce. Granatowe i kremowe. Inne też mam, ale teraz nie mogę, mam zamówienia...

Rysióweczko cieszę się że znowu się spotkamy Jesli możesz to chętnie przygarnę te kremowe irysy
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 26 cze 2013

Do góry
Poczytałam ostatnie 10 stron.
Cudne te rdzawe lilie.
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:32, 26 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
To jak się uda spotkać to przywiozę Ci te lilie

Bardzo się cieszę, jest to dobra okazja do wymiany, więc też chętnie czymś się podzielę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies