Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja bajka 23:19, 26 paź 2013

Do góry
Gratuluję również setki i zostawiam letniego kwiatka aby troszke odgonić jesień.

Jurajski Ogród 23:16, 26 paź 2013

Do góry
Cidowna jesień, a ogród jak zaczarowany....
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:14, 26 paź 2013

Do góry
Aniu staram sie być na bierząco, ale nie zostawiam śladu, muszę jednak przywrócić powiadomienia, żeby dalej czytać i być na bierząco
Piaskownia na zakręcie 23:12, 26 paź 2013

Do góry
Zaznaczam wątek, powiadomienia zniknęły
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:09, 26 paź 2013

Do góry
Czekam na rewolucje ogrodowe i przy okazji zaznaczam wątek.. powiadomienia uciekły
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:08, 26 paź 2013

Do góry
Ostatnio mam strasznie mało czasu, ciągle coś do zrobienia.
Wczoraj pierwszy raz w tym roku i raczej ostatni wybrałem się a grzybki do lasu. Jako, że grzybów jeść nie cierpie zbierałem dla rodzinki, a ja korzystałem ze spokoju w lesie i świeżego powietrza.

W ogrodzie praktycznie wszystko zrobione, co nie potrzebne wycięte lub wyrzucone, liście pograbione i wywiezione, cebulki posadzone.... pozostało gromadzić różnego typu okrycie na z... Teraz tylko chodzę po ogrodzie i planuje co zmienić. Mam chęć na dużą rewolucje na rabacie przy domu, niestety pojawia się problem ze skalniakiem... co tu zrobić z 40 roślinkami, które lubie, nie wspominam już o kolejnych miniaturowych iglaczkach, również je lubie, ale wszędzie przeszkadzają..... co mi w zeszłym roku odbiło, żeby tyle tego posadzić Na nowej rabacie poza krzewami, które bym zostawił miałaby się pojawić trawka Frosted Curls i ta druga lekko brązowa, której nazwy nie pamiętam, ale niedawno kilka osób kupowało to znajde . Kulki bukszpanowe z żółtą hakone, buksikowy zywopłocik, liliowce i żurawki. Z rabaty wyeksmitowane musiałoby być 6 iglaczków, ok 40 roślin skalnych, kilka lili, tawuła i dwa większe jałowce. Musze wyrysować plan i mocno nad tym pomyśleć, chociaż usunięcie sklaniaka już się nie spodobało niektórym domowinkom. Prace będzie trzeba zaplanować chyba na termin wakacji rodziców a poszukiwanie tanich kulek zacząć już dzisiaj co w moich okolicach będzie nie lada wyczynem...

Wiosną również pozbywam się trawy w przedogródku, nie lubie ponosić kosztów na trawnik,a wymaga całkowitej wymiany.... lepiej wysypie korą całość i dosadze pas 20 żurawek w sumie w całym ogrodzie przybędzie miejsca na około 70 żurawek już się cieszę.

Podczas spacerku po rabatach zrobiłem sobie też zestawienie ile to roślin niektórych gatunków u mnie się zebrało, kilka przykłądów: 105 odmian żurawek, 53 liliowców, 30 rojników, 20 host i ponad 200 cebul lili ale się tego nazbierało, sam się dziwie, że się to u mnie mieści.
Po spacerku niestety musiałem spędzić 2,5 godziny na sprzątaniu pokoju...1,5 godziny szorowania... zachciało mi się białej podłogi

Tak jeszcze wspomne tylko o spełnionym marzeniu w dniu wczorajszym. Zawsze chciałem się przejechać jakimś super samochodem, wczoraj miałem właśnie okazje.. 3,9 sekundy do setki... coś niesamowitego o maksymalnej prędkości nie wspominam bo jeszcze jacyś stróże prawa przeczytają. Po wyjściu z samochodu szkoda, że nikt mi zdjęcia nie zrobił, mine musiałem mieć zabawną, radocha jak dziecko powiem tylko tyle... ja chcę jeszcze raz......

No to trzasnąłem posta. Muszę jeszcze znaleźć wszystkie obserwowane wątki bo powiadomienia postanowiły się wykasować..
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:01, 26 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Jesień dla twojego ogrodu nie straszna, cały czas wygląda cudownie, powiązane trawki fajnie wyglądają.
Tak czytam sobie w wolnej chwili Twój pierwszy wątek.... strasznie dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem i znalazłem. Plantacją bukszpanów jestem i zachwycony i załamany, u mnie takie buksiki co najmniej 50zł, a tu taka świetna cena, a kulki koniecznie potrzebne, szykuje się mała rewolucja wiosną.
Ogród zimowy i bambusy tworzą niesamowity efekt we wnętrzu domu.... uwielbiam. Jak znajdziesz ten namiar na szare donice dla Sebka to ja też bardzo poprosze Takie nie ogrodowe pytanko.. co to za kulo-pufa czy krzesełko za barcelonkami w ogrodzie zimowym... cudowne chyba też pomarańczowa w szybie się odbija??

Tak mam białą i pomarańczową kulkę taką samą jak w inspiracjach z CHFSh
Jutro ci znajdę kulki a donice znalazl już sam Sebek
Plantacja bukszpanowa dostępna dla wszystkich wiosną. Przyczepka, troszkę kilometrów i będą Ania Art też ma wroclawskie bukszpany
Moja bajka 22:39, 26 paź 2013

Do góry
Dużo pracy już zrobione teraz tylko czekać do wiosny jak wszystkie nowo posadzone rośliny zaczną rosnąć i wypełniać rabaty
Starorzecze na górce 22:37, 26 paź 2013

Do góry
Biegam i szukam wątków bo wszystkie powiadomienia mi wyparowały
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:36, 26 paź 2013

Do góry
Teraz trzeba cierpliwie czekać na efekt finalny z kamyczkiem na rabatce.... wyprofilowana ścieżka jeszcze polepszyła już bardzo dobry efekt całości
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:34, 26 paź 2013

Do góry
Zaznaczam sobie... powiadomienia wyparowały.
Nie rozumiem co to za ograniczenia w pisaniu... ktoś tu chyba nie widział błędów i nieskładnego bełkotu w moim wykonaniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:32, 26 paź 2013

Do góry
Jesień dla twojego ogrodu nie straszna, cały czas wygląda cudownie, powiązane trawki fajnie wyglądają.
Tak czytam sobie w wolnej chwili Twój pierwszy wątek.... strasznie dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałem i znalazłem. Plantacją bukszpanów jestem i zachwycony i załamany, u mnie takie buksiki co najmniej 50zł, a tu taka świetna cena, a kulki koniecznie potrzebne, szykuje się mała rewolucja wiosną.
Ogród zimowy i bambusy tworzą niesamowity efekt we wnętrzu domu.... uwielbiam. Jak znajdziesz ten namiar na szare donice dla Sebka to ja też bardzo poprosze Takie nie ogrodowe pytanko.. co to za kulo-pufa czy krzesełko za barcelonkami w ogrodzie zimowym... cudowne chyba też pomarańczowa w szybie się odbija??
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:24, 26 paź 2013

Do góry
Jak zwykle świetne zdjęcia
Ogrodowe przygody 22:19, 26 paź 2013

Do góry
Witaj
Ogród już prezentuje się świetnie.. hortensje, bukszpany... to wszyscy lubimy
Większośc kupuje mniejsze rośliny, ale za to ogród uczy cierpliwości, a zmiany z roku na rok są ogromne
Małymi kroczkami do celu... 19:28, 24 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Oczko tam gdzie zaznaczyłaś fajne będzie ale zastanów się jeszcze bo synuś mały i może z oczkiem być kłopot.Wrzosów już na tą rabatkę raczej nie bo po pierwsze najładniej wyglądają w dużych plamach po kilka a nawet kilkanaście sztuk po drugie nie masz tam tyle miejsca.

Małgosiu, oczko to pomysł mojego męża, ale masz rację musimy się dobrze zastanowić,czy nie zaczekać aż chłopaki podrosną, bo Dawidkowi ( starszemu) może i byśmy wytłumaczyli,że nie wolno tam wchodzić, ale Emilkowi, który na wiosnę pewnie zacznie już chodzić, bo obecnie ma 9 miesięcy nie wytłumaczę, że nie wolno.

A co wrzosów, dziś cały dzień się zastanawiałam i zrezygnowałam, może teraz wydaje mi się pusto, bo rośliny są małe, ale jak się rozrosną pewnie zapełnią puste luki. Ta rabata na zdjęciu wydaje się większa, niż jest w rzeczywistości.
Ogród z lustrem 16:39, 24 paź 2013

Do góry
O ile mogę to odpowiem na pierwszą część pytania
Na pierwszym zdjęciu jest buk Rohan Obelisk, na drugim mogę tylko zgadywać, że to śliwa wiśniowa
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:53, 24 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Troszke z opóźnieniem
Pierwsza to raczej Kassandra, przy drugiej obstawiam żuraweczke Alabama Sunrise, kolejna Delta Dawn, jedno zdjęcie mi się nie wyświetla, kolejna to chyba Green Spice.
Fioletowa może być to Odmiana Neptune lub Regina, ale w tej kolorystyce trudno rozpoznać.
A ta obok zielonej może być odmianą Can Can.
Nie jestem wszystkich typów pewien, ale wiosna gdy urosną będzie można określic już chyba dokładnie

hej, dziękuję ci jeśli chodzi o alabamę sunrise to raczej nie bo mam ją na innej rabacie jest zdecydowanie większa i i trochę inne ma przebarwienie teraz, green spice tez tak podejrzewam ciągle ale do tej zielonej żurawki jest tyle podobnych że ciężko określić, neptum i regina zerknęłam to jednak całkiem co innego za bardzo siwe one są, can can może być ale to też wątpliwe

nie lada wyczynem jest odgadnąć te żurawki czekam do wiosny na kwiatostany i dziękuję serdecznie za zmagania z moimi żurawkami

pozdrawiam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:37, 24 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Wspomnienie o statystyce... brrrr aż mnie przeszył dreszcz na samą myśl o mojej na drugim roku... coś strasznego

Statystyka, ekonometria i prognostyka to były moje ulubione przedmioty.... aż dziwne, że ja się w marketingu odnalazłam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:18, 23 paź 2013

Do góry
Wspomnienie o statystyce... brrrr aż mnie przeszył dreszcz na samą myśl o mojej na drugim roku... coś strasznego
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:03, 23 paź 2013

Do góry
Troszke z opóźnieniem
Pierwsza to raczej Kassandra, przy drugiej obstawiam żuraweczke Alabama Sunrise, kolejna Delta Dawn, jedno zdjęcie mi się nie wyświetla, kolejna to chyba Green Spice.
Fioletowa może być to Odmiana Neptune lub Regina, ale w tej kolorystyce trudno rozpoznać.
A ta obok zielonej może być odmianą Can Can.
Nie jestem wszystkich typów pewien, ale wiosna gdy urosną będzie można określic już chyba dokładnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies