Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Misz-masz, czyli ogrodowe rewolucje 18:04, 22 lut 2021

Do góry
Jesień 2020
Ogród bez roweru 18:04, 22 lut 2021

Do góry
Mary napisał(a)
Dziś znowu tłum, ale brak było czasu na fotki.

Tylko rudzika pod wieczór się udało złapać.

Ten karmniczek to chyba specjalnie dla rudzika. Jak na zamówienie!
Ogród Basi i Romka 18:00, 22 lut 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
W grudniu, przed mrozami i śniegami wysieliśmy w tunelu sałaty i rzodkiewki, miało nie być zimy, było to wszystko przykryte agrowłukniną i pozostawione na straty dziś zaglądamy a tu niespodzianka, nie wymarzło, chyba będzie rosło, trzeba tylko podlać i wpuścić słońce bo takie blade pod tą agrowłukniną tunel mamy z poliwęglanu, jest cieplejszy niż poprzednia z folia, no i po bokach na zewnątrz są zaspy, pewnie to dodatkowo chroniło przed mrozami

A ta salata była przesadzona z warzywnika, też jakoś sobie poradziła myślę że wypuści nowe listki

Aha, dodam jeszcze, sałata trochę marna ale jest no i mam w końcu jakąś wiosnę u siebie

Basiu! No to mieliście świetną niespodziankę, aż dziw, że roślinki przetrwały zimę. Ale masz rację, że zasypało i spały sobie, jak pod pierzynką.
Brzozowy raj 17:54, 22 lut 2021

Do góry
A w domu taka magia w tydzień❤️❤️❤️

Brzozowy raj 17:47, 22 lut 2021

Do góry
Wczoraj z wielką radością otworzyłam sezon wiosenny. Pierwsze pod nóż poszły selserie, hortensje bukietowe i hakone

Osiedlowy ogródek 17:36, 22 lut 2021

Do góry
Kokesz napisał(a)
Wiem, że zanudzam ale nie mogę się powstrzymać

O mamuńciu, jakie cudowności! Też chcę figę Ależ to cieszy serce - takie owoce o tej porze roku.
U mnie bez szans na wyjście do ogrodu, wciąż dużo śniegu- dlatego sieję w domu
Małymi krokami-Ogród Wioli 17:20, 22 lut 2021

Do góry
To i ja mogę odtrąbić rozpoczęcie sezonu...

Seslerie i derenie poszły na pierwszy ogień... reszta czeka aż zniknie śnieg całkowicie....
Na sobotę plan na zywopłoty

Pamiętajcie o ogrodach 16:58, 22 lut 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Płotek ma ładny wzór, jak będzie odnowiony będzie bardzo ładnie i bez tych jałowców będzie według mnie dużo ładniej

Tak, odnowienie płotka jest mniej kosztowne a poza tym nie jest on taki jak teraz wszyscy mają. A szczyt domu będzie pomalowany pod kolor płotka.
Jeden jałowiec został ale na razie tak go pociąłem, myślę, że będzie ładny.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 16:34, 22 lut 2021

Do góry
Miałam pokazać Wam, nad którymi rabatami zamierzam pracować w tym sezonie, ale uświadomiłam sobie, ze ostateczna decyzja w tej kwestii jeszcze sie nie wykluła . A rabat do zasilenia czy wzbogacenia roślinami jest sporo.

Tymczasem udało mi sie znaleść zdjęcie lewej strony działki zanim stała sie ogrodem.

Zatem mały bifirafterek.

Było (zdjęcie z drona, nieco krzywe):

Jest:

Drzewa widocznego w prawym górnym rogu zdjęcia „Było” już nie ma - zostało wycięte. Natomiast przy żółtych maziajach jest orzech włoski - widać zdjęciach jak podrósł.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 16:13, 22 lut 2021

Do góry
Miskantowa słoma

Ogród z koniczynką 16:03, 22 lut 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)

Jak miło Cię zobaczyć
Podpowiem może w sprawie przecieku. U mnie było podobnie. Robimy nadbudowę nad garażem. Nie mamy tam ocieplonego jeszcze dachu a pomieszczenie ogrzewamy.
Okazało się że ocieplenie z wełny mineralnej w ścianie było za mocno dosunięte do podbitki i przy dużej ilości śniegu i powolnym topnieniu cała rynna wypełniła się lodem , który zaczął zamarzać wyżej aż do dachówek i powyżej. Brak izolacji sprawiał że ten lód się powoli topił i woda migrowała szczeliną w piance montażowej przy oknie i wypływała wewnątrz, cieknąc po oknie.
Musieliśmy zdjąć podbitkę, cofnąć wełnę, /Mamy mur trzywarstwowy/. Teraz będziemy domurowywać cegłę zewnetrznego muru do połaci dachowej, żeby wełna mineralna miała oparcie w cegle.
Nie wiem Elisko czy dobrze to wytłumaczyłam, u was prawdopodobnie jest to samo.
Lud dostał się w warstwę izolacji i teraz się topi
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 15:50, 22 lut 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)

Milunia! Oczom nie wierzę, kiedy wszystko posprzątałaś??? Jesteś niesamowita!
A u mnie jeszcze leży śnieg i nie da się nawet zacząć sprzątać.
Zacisze Alicji 15:39, 22 lut 2021

Do góry

Azalie u mojego taty rosną w pełnym słońcu, praktycznie od rana do wieczora.
Zacisze Alicji 15:33, 22 lut 2021

Do góry
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 15:26, 22 lut 2021

Do góry
Słońce swieci wiec ciężko spać ale się staram
Wiosny się doczekac nie mogę

Zacisze Alicji 15:26, 22 lut 2021

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających obrazki z ogrodu mojego taty, czyli po sąsiedzku, a więc tzw. krajobraz zapożyczony.
Sezon 2017 u Hanusi 15:15, 22 lut 2021

Do góry
Gosiu, moje tez śpią, i nawet wczoraj krokusów nie widziałam, ale po tygodniu już będzie wesoło.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:13, 22 lut 2021

Do góry
Słuchajcie, czy Wy też tak macie? Weekend był tak słonecznie wspaniały, że nie mogłam wysiedzieć w domu i ruszyłam do ogrodu, żeby cokolwiek zrobić. Już mnie tak nosi, żeby zacząć prace ogrodowe Na początek podcięłam wszystkie hortensje Strong Annabelle. Kolejne do cięcia czekają Pink Annabelle, tawuły oraz seslerie jesienne. To tak na początek. Potem pewnie pod nóż pójdą hakone, bo mam ich naprawdę sporo i nabrały masy oraz miskanty. Muszę to wszystko zrobić w miarę szybko, żeby potem nie zadeptać kwitnących krokusów i innych cebulowych. Mam nadzieję, że nie będzie już przymrozków, żeby nam się wiosna pięknie rozhulała już na dobre

Tak więc oficjalnie w sobotę rozpoczęłam sezon 2021 Udało mi się jeszcze w sobotę zakupić ciemierniki białe Helleborus niger i zrobiłam pierwsze wiosenne nasadzenia do donic. Póki co hartuję roślinki jeszcze w garażu, ale chyba już jutro wystawię je na zewnątrz. Wrzucam fotki z pierwszych prac Aha, przy robieniu donic przyleciało chyba z 50 pszczół! To chyba już mocna zapowiedź wiosny!

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 15:01, 22 lut 2021

Do góry
MiluniaB napisał(a)
Super ta drewniana ściana wygląda. To walor estetyczny czy się odgradzałaś?

Walor estetyczny Sąsiad ma różę pnącą, która przechodziła w każdym możliwym miejscu przez ogrodzenie i wystawiała się u nas do słoneczka - problem był taki, że plątała się we wszystkie drzewa i krzewy zagłuszając je. Więc postawiliśmy jej wysoką ściankę i "daszek", i w zeszłym roku niesamowicie wspięła się do góry i ładnie się nam zaczęła przewieszać. Podoba mi się ten efekt.

Ogród w remoncie 14:59, 22 lut 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mam pierwszego

Muszę zacytować piękność
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies