Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

UlaB 21:18, 27 maj 2021

sarenka napisał(a)
Super ta huśtawkau mnie bukietowe na słońcu, świetnie dają sobie radę. Drzewiasta Annabelle to inna sprawa i ona do półcienia

U mnie pink anabelle tez rosnie przy polnocnej scianie budynku. Ma slonce wczesnie rano i poznym popoludnie. Kwitnie pieknie (tfu tfu).
Alija 21:40, 27 maj 2021

Judith napisał(a)
Wizyta w centrum ogrodniczym to źródło endorfin .
A połączona z udanymi tamże zakupami - to już pełnia szczęścia . Człowiek od razu uśmiechnięty, milszy dla wszystkich .

Te 3 patyki to sliwy wisniowe pissardi, a na zdjęcie sie nie załapały pelargonie do donicy oraz paprocie do cienistego zakątka. No i mam wreszcie wypatrzone u Juzi berberysy Admiration . Piękne są!

Po powrocie do domu zamiast wziąć sie za sadzenie choćby pelargonii, musiałam walczyć ze śladami po krecie. Nie było go 2 dni, to dziś nadrobił - 8 kopców, z czego połowa w żwirku... Nie mam już siły do niego...

Za to huśtawka osiągnęła stan docelowy

Zakupy roślinkowe - jak Ty to pięknie ujęłaś, nic dodać nic ująć!
A huśtawka - po prostu rewelacja!!!
Judith 21:57, 27 maj 2021

Alija napisał(a)

Zakupy roślinkowe - jak Ty to pięknie ujęłaś, nic dodać nic ująć!
A huśtawka - po prostu rewelacja!!!

Dziękuję, Alicjo .
Juzia 22:23, 27 maj 2021

A co tak mało tych berberysów?
Dwa tylko???
Martka 22:35, 27 maj 2021

Judith, zajrzałam tu kiedyś, przeczytałam jednym haustem i zachwyciłam się Twoją historią, ogrodem i lekkością opowieści. Zmiany nastąpiły ogromne. Byłam wtedy na etapie dumania nad przedogródkiem, kiedy Ty narzekałaś, że u Ciebie wąski i trudno go zaaranżować Pomyślałam, że chętnie bym się zamieniła Lubię Twój styl ogrodu, kocham proste linie, ale Ty w leśnych klimatach stworzyłaś świetne proporcje "proste plus zakrzywione". Zachwyciło mnie Wasze otoczenie, nawet jeśli od sąsiadów zapożyczone, to czarujące niepowtarzalny klimat. U Ciebie wciąż zmiany, pomysły, nowe kąciki, lampki i cyrkle Bardzo inspirujący wątek i lubię też Twoje wpisy na wątkach innych, zwięzłe i w punkt Widać, że jesteście szczęśliwi w Waszym nowym miejscu, a to jest absolutnie nadrzędne w stosunku do całej reszty / bądź ją uzupełniające.

Odnalazłyśmy się w ogrodach, daleko od zgiełku i milionów miejskich opcji na spędzenie popołudnia są inne miliony, jak się szybko okazało Poznałam na O. tyle fascynujących osób i historii, a Twoja jest mi szczególnie bliska, bo obie poza miastem (kto wie, może nawet byłyśmy sąsiadkami?...) znalazłyśmy dużo radości.

Judith 22:47, 27 maj 2021

Juzia napisał(a)
A co tak mało tych berberysów?
Dwa tylko???

Trzy . Na początek .
Judith 23:08, 27 maj 2021

Martka napisał(a)
Judith, zajrzałam tu kiedyś, przeczytałam jednym haustem i zachwyciłam się Twoją historią, ogrodem i lekkością opowieści. Zmiany nastąpiły ogromne. Byłam wtedy na etapie dumania nad przedogródkiem, kiedy Ty narzekałaś, że u Ciebie wąski i trudno go zaaranżować Pomyślałam, że chętnie bym się zamieniła Lubię Twój styl ogrodu, kocham proste linie, ale Ty w leśnych klimatach stworzyłaś świetne proporcje "proste plus zakrzywione". Zachwyciło mnie Wasze otoczenie, nawet jeśli od sąsiadów zapożyczone, to czarujące niepowtarzalny klimat. U Ciebie wciąż zmiany, pomysły, nowe kąciki, lampki i cyrkle Bardzo inspirujący wątek i lubię też Twoje wpisy na wątkach innych, zwięzłe i w punkt Widać, że jesteście szczęśliwi w Waszym nowym miejscu, a to jest absolutnie nadrzędne w stosunku do całej reszty / bądź ją uzupełniające.

Odnalazłyśmy się w ogrodach, daleko od zgiełku i milionów miejskich opcji na spędzenie popołudnia są inne miliony, jak się szybko okazało Poznałam na O. tyle fascynujących osób i historii, a Twoja jest mi szczególnie bliska, bo obie poza miastem (kto wie, może nawet byłyśmy sąsiadkami?...) znalazłyśmy dużo radości.

Martka, piękne słowa, bardzo dziękuję . Tyle pochwał, ze czuję się oszołomiona .
Annna12 23:23, 27 maj 2021

Huśtaweczka pierwsza klasa! piękna jest, pomysł super
Judith 00:13, 28 maj 2021

Telewizja "Wielkie okno" przedstawia dwuodcinkowy reportaż pt. "Lubię se pohasać z rana". W roli głównej: Wiewióra.

Odcinek 1

Gapi się. Widzi mnie czy nie widzi?

Widzi! Zmywam się!

Przeczekam... Jak nie będę na nią patrzeć, to mnie nie zauważy, rzecz jest pewna!

No dobra... Niech będzie, ale tylko jedno zdjęcie!
Judith 00:19, 28 maj 2021

Odcinek 2

W sumie fajnie jest być gwiazdą. To jeszcze z profilu cyknij!

Dobra lecę!
O! A to co?

Oj! Kiwa się! Niefajne!

Uciekam!

Najlepiej na drzewie

THE END