Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:24, 06 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Te widoki wręcz uwielbiam. Karmnik zaczyna sukcesywnie pożerać płyty w całości
Ta pergola i miejsce do biesiadowania bardzo mnie zainteresowały. Planuje też w przyszłości altano pergole, ale muszę się bardziej wyszkolić, aby była podparta tylko w 3, a najlepiej w dwóch miejscach
Ogród cioci 15:10, 06 paź 2013

Do góry
Ja tam żurawy za 6-7zł kupuje wiadomo te trudniej dostępne kupuje przez internet i wtedy ceny są porównywalne do Kapiasa, ale w tych internetowych też musze coś pokombinować, żeby taniej było
Ogród cioci 14:18, 06 paź 2013

Do góry
Jakoś bardziej podoba mi się efekt po, no może pomijając taras bo był bardzo kolorowy
To chyba dlatego, że od 2 lat jestem w konflikcie z aksamitkami .
Tak patrze na zdjęcia... może w przyszłym roku dodać koloru żurawkami, a z jednorocznych dosadzić begonie w dwóh kolorach
Ogród stracił dużo koloru i liści przez przymrozki, a nadal bardzooo cieszy oko
Moja bajka 14:04, 06 paź 2013

Do góry
Ze strasznym opóźnieniem, ale mam okropny młyn i dzisiaj dopiero mogę troszke czasu poświęcić na przyjemności. Już przygotowywałem sobie plan, a tu czytam i widze już spore efekty i rabata prawie skończona. Wyrzucenie wierzby bardzo na plus. Jeszcze o tych miskantach wspomne, próbowałem się też nimi zasłonić.... nic nie dają Berberysy nawet jak nie kulkowe to można mocno ciachać, ja ich nie oszczędzam. Dobrze, że rabata została powiększona i przedłużona w strone byłej już wierzby. Teraz wystarczy wyrównać brzeg rabaty no i wysypać korą, o której wspominałaś. O cisy nie ma się co martwić, fakt nie ma od razu efektu, ale już za 2-3 latka będzie ładny płotek. Jeden mój cis sadzony był w tej samej wielkości 5 lat temu i już jest sporym krzewem.Kupić jedą większą roślinke nie ma problemu, ale gdy już trzeba kupić materiał na całą rabate pojawia się duży problem, znam z autopsji. Ja dodałbym żurawek, no ale ja to wszędzie je upycham . Jak wysypiesz korą będzie łatwiej stwierdzić czego jeszcze ewentualnie może brakować (w podtekście jaki kolor żurawek by pasował ). Zobaczysz jak wszystko w przyszłym roku mocno urośnie.
Czekam na dalsze efekty
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:53, 06 paź 2013

Do góry
Aniu ja się tak załatwiłem z przeziębieniem w zeszłą sobote, ale szybka interwencja i w środe już się dobrze czułem. Uszy do góry ciepła herbatka i pod kocyk dobrze się wygrzać.
O rabate nie masz się co martwić planowane zestawienie jest jak dla mnie idealne... 3 kulki cisowe mmm marzenie.
Takie urządzenie przydałoby mi się gdy przesadzałem bukszpan, też miałem plany użyć samochodu , ale jakoś się obeszło. Dobrze, że świerk dostał nowe miejsce bo naprawde ładny i dorodne krzew.
Co do tych klepek to chyba każdy ogrodnik ma je inaczej poprzestawiane i raczej nie mamy się czym martwić. Jest pasja, energia, zamiłowanie do roślin.... nie widze w tym nic złego Wyobraź sobie co sąsiedzi musieli sobie o mnie wczoraj pomyśleć jak skakałem po kompoście (kompostownik plastikowy), żeby go troszke ubić bo już nie miałem gdzie wyrzucać śmieci
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:44, 06 paź 2013

Do góry
Trawy cudowne dosadziłbym jeszcze kilka u siebie, ale jednak troszke się obawiam, że mogą jednak nie przetrwać....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:18, 06 paź 2013

Do góry
Zgadzam się z Marzenką co do kierunków typu zarządzanie, politologia, pedagogika, która w moim obrębie nie wiem czemu ma wielkie zainteresowanie. Znam 8 dziewczyn z jednej wsi, któe wybrały się właśnie na ten kierunek i nie wiem co one sobie myślą... że nową szkołe otworzą, albo przedszkole, ale to nie mój wybór i nie moja sprawa. Studiuje na kierunku technicznym i jeżeli chodzi Ci o fizyke, która była moją wielką piętą achillesową to wszystko zależy od konkretnego kierunku. U mnie była bardzo okrojona i do przejścia. O rysunek na większości kierunków nie ma się co martwić, na pierwszym roku troche rysunku technicznego i geometrii wykreślnej co nie jest żadną filozofią i nie potrzeba do tego kursów, dalej korzysta się już tylko z programów typu AutoCad. Pomijam oczywiście kierunki związane z archtekturą Wybór zależy do Ciebie i z własnego doświadczenia wiem, że najważniejsze wybrać kierunek, który cię interesuje w innym przypadku studia staną się męką. Co do zatrudnienia nie mam się co wypowiadać, mam nadzieje, że będzie dobrze
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:27, 02 paź 2013

Do góry
Rzeczki nie ma, jest tylko las w tle, ale z ogrodu jest praktycznie niewidoczny bo działka dośc wąska. Skarpa będzie wielkim problemem, ale jakoś trzeba będzie z tym walczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:09, 02 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Łukasz, wszystkiego najlepszego w nowym roku
Na nudnych zajęciach obserwuj, kto robi notatki (odkserujesz), a tymczasem planuj i rysuj swoje rabatki. Szybciej zajęcia miną. A i milej

Bardzo dziękuje.
Ostatni semestr jednak najważniejszy, ale dzisiaj na wykładzie z ergonomii i BHP zaczęło się od biblii przez historie gruzji, chrzest Polski, średniowiecze, drugą wojne światową, lektury w podstawówce, aż na końu do definicji ergonomii Cały wstęp do definicji mogę sobie przeznaczyć na ciekawsze sprawy

Co do planowania, to ogólny plan rabat mam, muszę tylko wyskoczyć z dalmierzem i wszystko pomierzyć. Największy problem u siostry to podwyższony na metr taras o powierzchni 55m^2. Mają być na nim duże wymurowane donice, nawierzchnia też jest sporym problemem, drewno na całości odpada przez ogromne koszty, ale to temat na długie rozmyślania. Dla mnie największym zmartwieniem jest skarpa przy zejściu z tarasu po 4 metry z każdej strony.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 02 paź 2013

Do góry
bacowa napisał(a)

Witaj ,tak wyglądają dorosłe 3 limki ,ok .4m dł. i ok. 1.7 szer.
A tak przy okazji, masz może w swojej kolekcji żurawkowej Southern comfort ? nigdy nie widziałam jej w dorosłej postaci a chętnie bym ją zobaczyła.
pozdrawiam Ewa.

Witam
Ogromna ta hortensja.... no to za dwa trzy lata będę przesadzał
Southern Comfort oczywiście mam już od 3 lat, ale często pobieram z niej sadzonki bo rośnie wielka i za dużo miejsca mi zabiera, ale kilka zdjęc mam niektóre z poprzedniego sezonu

Moja bajka 20:49, 02 paź 2013

Do góry
Odwiedzam i witam, ale tylko tak na szybko. Jutro dokładnie poczytam bo jeszcze troszke na jutro rzeczy muszę zrobić
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:46, 02 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ucz sie ucz, nawet nie wiesz jak czesto ta wiedza jest potrzebna w przemyśle...

Siedze własnie z jakimiś aktami i rozporządzeniami... aż mam drgawki Będzie dobre do poduszki, szybko usne
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:43, 02 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Cześć Łukasz, bardzo podoba mi się Twój ogród, tak fajnie potrafisz zestawiać ze sobą rośliny. Nie daj się prosić Chłopaku i odwiedź też mnie Liczę na jakieś fajne rady, bo pomysły masz przednie

Bardzo mi miło, że podobają Ci się moje rabaty. A czy dobrze zestawiam rośliny to ja nie wiem, na pewno jestem mistrzem chaosu Oczywiście ogród odwiedziłem, ale muszę dokładniej poczytać, ale już dzisiaj raczej nie dam rady czasowo. Jutro będę czytał i może uda mi się coś doradzić.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:40, 02 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
wstawiłam w swoim wątku obiecane zdjęcia liliowców latem
wpadnij jak będziesz miał chwilkę

Już widziałem i nacieszyłem oczy
Starorzecze na górce 20:22, 02 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Jak chcesz mam namiar na sadzonki siewek liliowców po 3,5zł bardzo ładne sadzonki, niestety jest to mix kolorów i nie widać co się kupuje, ja mimo wszystko zawsze jestem zadowolony

Chętnie, PW proszę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 19:53, 02 paź 2013

Do góry
Luki napisał(a)
oczywiście przyjmijmy, że konstruktywna porada którą bardzo cenie. w innym ogrodzie nie zrobiłbym już tak kolorowego szaleństwa. Z projektem będę powoli kombinował. Pozdrawiam z nudnych zajęć z prawa patentowego

Ucz sie ucz, nawet nie wiesz jak czesto ta wiedza jest potrzebna w przemyśle...
Wilcza Góra 17:15, 02 paź 2013

Do góry
Przybiegłem na liliowce i jestem wprost zachwycony na zdjęciach wygląda to imponująco, a na żywo to wręcz musi być raj. Tak jak napisał Kondzio, małe Wojsławice w ogrodzie
I dziękuję za te zdjęcia
Poczytałem też o hortensjach. Chyba troszke się naczekam na tak ładne okazy bo kupiłem straszne maluszki, ale niestety nic innego w okolicy nie było trzeba czekać cierpliwe.
Starorzecze na górce 17:02, 02 paź 2013

Do góry
Jak chcesz mam namiar na sadzonki siewek liliowców po 3,5zł bardzo ładne sadzonki, niestety jest to mix kolorów i nie widać co się kupuje, ja mimo wszystko zawsze jestem zadowolony
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:56, 02 paź 2013

Do góry
Coś te sadzarki złośliwe w tym roku, fakt moja była już troche wyeksploatowana, ale moment kiedy już całkowicie się złamała przy drugim dołku był delikatnie mówiąc irytujący
Igiełkowy ogródeczek 11:59, 01 paź 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Gosia...fotki jak zawsze śliczne
...tylko ciebie ostatnio mało na forum

Oj mało.... zaglądam do Was po cichu, czasu wciąż brak, cofnęłam się do czwartej klasy podstawowej i wkuwam z córką...... a tak bym chciała z Wami posiedzieć.....
Buziaki za pamięć

Luki napisał(a)
Witam
Cudowny masz ogród, nawet nie wiem co najbardziej mi się podoba.
Będę od teraz zaglądał

Dzięki Łukasz, to bardzo miłe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies