Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

Luki 17:02, 02 paź 2013

Jak chcesz mam namiar na sadzonki siewek liliowców po 3,5zł bardzo ładne sadzonki, niestety jest to mix kolorów i nie widać co się kupuje, ja mimo wszystko zawsze jestem zadowolony
WilczaGora 19:58, 02 paź 2013

napisałam Ci u siebie trochę o hortensjach zgodnie z prośbą ...
pozdrowiska
agatanowa 20:22, 02 paź 2013

Luki napisał(a)
Jak chcesz mam namiar na sadzonki siewek liliowców po 3,5zł bardzo ładne sadzonki, niestety jest to mix kolorów i nie widać co się kupuje, ja mimo wszystko zawsze jestem zadowolony

Chętnie, PW proszę
jambosana 20:25, 02 paź 2013

Agatko, ale nas ociepliłaś tymi zdjęciami z Chorwacji, która podobno jest ulubionym miejscem Polaków na wakacje. Moim chyba jest (choć na razie byłam tam tylko 2 razy - raz pod żaglami i drugi raz po prostu w hotelu na wyspie Hvar). Ogrodowo mówisz zatrzymałaś się ?, nie ma co się dziwić, zimno jest, mnie się nawet nie chce wyjść sadzić cebul hiacyntów, nie mówiąc o odchwaszczeniu. Nowe rabaty na pewno będę robić na wiosnę, choć w sumie wiele roślin lubi sadzenie jesienne.
agatanowa 20:45, 02 paź 2013

Beatka, gdybym miała tak, jak Ty w ogrodzie to już nic bym nie robiła tylko siadła i podziwiała, jak wszystko pieknie rośnie U mnie to nie dość, że ta temperatura mnie dobija, to jeszcze rodzina mi się pochorowała, a ja doleczam wcześniejsze infekcje(w Chorwacji znów rozłożyłam się na anginę ropną), a teraz wciąż gardło mnie boli i prycham, katarzę. W ogrodzie robię rzeczy, których nie widać i za mało, nic spektakularnego
Też tylko 2x byłam w Chorwacji (nie licząc jednodniowego cumowania w Dubrowniku), ale przekrojowo: od Zagrzebia, Istrię, poprzez wszystkie Dalmacje, Peljesac i wyspy: Hvar, Korczulę i Vis. I chyba wyspy najbardziej nam się podobają. Niestety nie pływałam po Chorwacji Napisz trochę, proszę, jak swój rejs realizowaliście.
Katkak 21:23, 02 paź 2013

Hej Agatko Strasznie dawno nie zaglądałam, a tu taka śliczna buźka Buziole
Katkak 21:28, 02 paź 2013

Ale fajowe wakacje miałaś My byliśmy nad Bałtykiem, ale też było cudownie. Tyle tylko, że podobno wakacje na Chorwacji wychodzą tak samo albo (tak słyszałam) taniej niż nad Bałtykiem, a pogoda pewna. Jestem trochę zła bo w tym roku zdecydowanie przepłaciliśmy za kwaterę. Niemniej jednak wakacje się udały. Zajrzyj do mnie Kochana Mam sentyment do Ciebie Agatko bo odwiedziłaś mnie jako pierwsza
mira 23:26, 02 paź 2013

ciepłe zdjęcia aż miło
dziś rozsadzałam wielką kępę bonanzy liliowca - szkoda że do w-wy daleko
agatanowa 23:38, 02 paź 2013

Katkak napisał(a)
Ale fajowe wakacje miałaś My byliśmy nad Bałtykiem, ale też było cudownie. Tyle tylko, że podobno wakacje na Chorwacji wychodzą tak samo albo (tak słyszałam) taniej niż nad Bałtykiem, a pogoda pewna. Jestem trochę zła bo w tym roku zdecydowanie przepłaciliśmy za kwaterę. Niemniej jednak wakacje się udały. Zajrzyj do mnie Kochana Mam sentyment do Ciebie Agatko bo odwiedziłaś mnie jako pierwsza

już zajrzałam do Ciebie bez zaproszenia
pewnie znów natargałaś korzeni z Bałtyku? A wiesz, że gdy ja się napatoczyłam na coś ciekawego korzeniastego, to zawsze myślałam o Tobie. Miałam nawet zdjęcia porobić dla Ciebie (i siebie), bo w miejscowości, w której stacjonowaliśmy na Peljesacu, tubylcy wykorzystywali korzenie do aranżacji tarasowych w połączeniu z kamieniem (ponoć nie ma nic szlachetniejszego niż drewno i kamień), ale oczywiście odłożylam na ostatni dzień, a wtedy za dużo zaplanowaliśmy

a tak w ogóle to ja przepadam za Bałtykiem i naszymi plażami, teściwie mieszkają nad, więc jestem tam kilka razy/roku; ale z pogodą masz rację - u nas nie ma pewnej, szkoda stracić urlop na deszcz
agatanowa 23:39, 02 paź 2013

mira napisał(a)
ciepłe zdjęcia aż miło
dziś rozsadzałam wielką kępę bonanzy liliowca - szkoda że do w-wy daleko

oj, daleko, szkoda. ale zamówiłam co nieco - ciekawe co wyrośnie