Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród u stóp klasztoru 20:01, 10 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
eeee nie chodziło mi o to by kwitły na okrągło, tak sobie miałam chytry plan by posadzić takie liliowce wzdłuż murku, murek ma ok 70 metrów długości i szpeci okrutnie. Dlatego pytam jak wyglądają przed kwitnieniem i po i jakiej są wysokości

Ania te co ci wsatwiłam własciwie kwitną cały czas . maja ok 50cm wysokości , ale taki murek to może lepiej coś zimozielonego . liliowce już końcem lata mają suche liście . na zakrycie murku nie polecam .
a to słoneczne miejsce ?
Pszczelarnia 19:47, 10 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sobotę rozpoczęłam likwidację kopców krecich. Pod ulami były tak wielkie, że bałam się, że mi ule przewrócą. Było ok. +9, jednak wietrznie choć słonecznie. Oplewiłam więc ulom przy okazji nogi z chwastów, wybrałam ziemię z kopców pod ulami i chcąc nie chcąc postukałam trochę w ule. Z jednego wyleciały pszczoły ochoczo ale zaraz się schowały (nie ma pożytu, leszczyna jeszcze nie kwitnie i to mnie troszkę dziwi). Z innych tylko kilka oblatywaczek wyleciało i zaraz się chowały.
Pszczoły też nie rozpoczynają jeszcze czyszczenia gniazd (przed wylotką żadnych martwych pszczół) - jakby zima. Ale to mnie nie dziwi i nie martwi na razie. Bo, to że ja już popracowałam przedwiosennie (karczowanie ognika, brzozy, ałyczy) nie oznacza niczego.
eee no pytam, bo Bociek mówiła że u niej kilka pszczółek wyleciało i padło i że to niezbyt dobrze wróży. a teraz w pogodzie mówią że mróz może przyjść po 20 lutego, a u mnie po nocnych i dziennych opadach większość śniegu stopniała... muszę chyba przygotować coś do przykrycia tulipanów które zaczęły wychodzić...
Pszczelarnia 19:41, 10 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ewa a co Twoje pszczółki mówią o pogodzie?

W sobotę rozpoczęłam likwidację kopców krecich. Pod ulami były tak wielkie, że bałam się, że mi ule przewrócą. Było ok. +9, jednak wietrznie choć słonecznie. Oplewiłam więc ulom przy okazji nogi z chwastów, wybrałam ziemię z kopców pod ulami i chcąc nie chcąc postukałam trochę w ule. Z jednego wyleciały pszczoły ochoczo ale zaraz się schowały (nie ma pożytu, leszczyna jeszcze nie kwitnie i to mnie troszkę dziwi). Z innych tylko kilka oblatywaczek wyleciało i zaraz się chowały.
Pszczoły też nie rozpoczynają jeszcze czyszczenia gniazd (przed wylotką żadnych martwych pszczół) - jakby zima. Ale to mnie nie dziwi i nie martwi na razie. Bo, to że ja już popracowałam przedwiosennie (karczowanie ognika, brzozy, ałyczy) nie oznacza niczego.
Ogród u stóp klasztoru 19:40, 10 lut 2014

Do góry
eeee nie chodziło mi o to by kwitły na okrągło, tak sobie miałam chytry plan by posadzić takie liliowce wzdłuż murku, murek ma ok 70 metrów długości i szpeci okrutnie. Dlatego pytam jak wyglądają przed kwitnieniem i po i jakiej są wysokości
Ogród u stóp klasztoru 12:06, 10 lut 2014

Do góry
eee ja przezucam kompost z pojemnika do pojemnika tylko że one u mnie stoją na płytach...
liliowce ładne, niestety miejsca u mnie brak a napisz do jakiej wysokości one dorastają i jak wyglądają liście przez caly sezon?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:58, 10 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
koniecznie, pamiętasz mojego z kokardką?

Pamiętam i pragnę poinformować, że duży stożek rośnie u teściowej a dwa mniejsze w donicach marzą mi się Twoje i Danusi stożki u mnie w ogrodzie.
Pszczelarnia 23:27, 09 lut 2014

Do góry
Ewa a co Twoje pszczółki mówią o pogodzie?
Ogród u stóp klasztoru 18:55, 09 lut 2014

Do góry
a ja się załamałam, bo moje kompostowniki dwa stoją na płytach betonowych, ale nie mam dla nich innego miejsca...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:53, 09 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)
Smiem twierdzic, ze nie masz sniegu wiecej ode mnie
Ale ogrod wyglada doskonale
no przecież mówiłam że teraz mam mniej. Wcześniej miałam tyle samo. A śnieg jest okropny, brudny, fuj...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:50, 09 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
dlaczego? może się upomina

Wiesz co, ale on w wieku mojeg pisklaka... Sama rozumiesz...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:49, 09 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

I tak profilaktycznie buksik otrzyma czerowną muszkę
koniecznie, pamiętasz mojego z kokardką?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:47, 09 lut 2014

Do góry
bociek napisał(a)

Seba, nie bojaj siem, Ciebie nie tkne nawet piorkiem
dlaczego? może się upomina
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:27, 09 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

też mnie łapki swędzą, a gdzie to ochłodzenie wróżą? na norweskiej do 18 widzę plusy w ciągu dnia u mnie

Na Onecie mnei denerwują i Accuweather też pokazuje w nocy mrozy ....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:26, 09 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a wiesz, że ja dzisiaj widziałam u siebie w ogrodzie KOMARY... makabra.... nie znam się na pszczółkach, a może je teraz dokarmiać...

Teraz nie powinnam ich niepokoic Ale rozwazam dokupienie specjalnego pokarmu, tzw, ciasta na wszelki wypadek U mnie tez namierzylam jednego komara dzisiaj
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:36, 09 lut 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie zazdraszczaj bo zdechnie!!!

też mnie łapki swędzą, a gdzie to ochłodzenie wróżą? na norweskiej do 18 widzę plusy w ciągu dnia u mnie
Boćkowe perypetie ogrodkowe 17:26, 09 lut 2014

Do góry
a wiesz, że ja dzisiaj widziałam u siebie w ogrodzie KOMARY... makabra.... nie znam się na pszczółkach, a może je teraz dokarmiać...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:12, 09 lut 2014

Do góry
Moje przedwiośnie

i prawdziwa niespodzianka, kwitnący bratek samosiejka

Krokusy wychodzą, wychodzą też tulipany na najsłoneczniejszej rabacie, trawnik mega mokry... Przyciełam dzisiaj delikatnie brzozy, obeszłam, pooglądałam. Już mnie łapki świerzbią
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:44, 09 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
czytam o zawale i se myślę bądź dzielna , ukatrup dziada może to nie humanitarne ale on litości dla Ciebie nie ma...

Tak, ale po nim przyjda inni z odsiecza, buuuuuuu
Boćkowe perypetie ogrodkowe 13:07, 09 lut 2014

Do góry
czytam o zawale i se myślę bądź dzielna , ukatrup dziada może to nie humanitarne ale on litości dla Ciebie nie ma...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 12:14, 09 lut 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Bociek a czy u Ciebie nie wala się gdzieś rozplenica która Tobie jest nie potrzebna akurat w tym miejscu i w takiej ilości a mi jest bardzo potrzebna na Zetkową rabatę a u mnie nigdzie nie ma cobym mogła kupić i musiałabym zamówić przez neta ...jejku bez zająknięcia wykrztusiłam to

Walac to siem u mnie nic nie wala, ale ja nie fiem, czy ja mogiem sobie pozwolic na taki uklad z Toba

Magda70 napisał(a)
Jak będziesz w Ustce na wakacje i zrobisz mi suprajs to może się podzielę

Dawno w Ustce nie bylam, dawno bardzo Moze tez siem zalapie

ana_art napisał(a)
Magda mówisz i masz bocinku podeślij jej przesyłkę

Juz zamowienie poszlo

ewa004 napisał(a)
Magda trzymam Cię za słowo

A ty poważnie z tą prośbą do Bociusia o przesyłkę ?????

Fiesz, ze mna mozna tylko powaznie.

Magda70 napisał(a)

Nieeeeeeeeeeeeeeee nie o taki prezent mi chodzi!!!!!!!
Tfu...to ja już żadnego nie chcę...w sumie nie gniewam się na nikogo to i nic na przeprosiny nie potrzebuję....

ależ mi ciśnienie podskoczylo...

Jestes pewna??? Bo fiesz troche mieszasz raz kcesz raz nie kcesz, w koncu jak siem chlopaki pomyla to piecioraczki Ci zrzuca, a jak wiesz my reklamacji nie uznajemy

Na reszte nie odpowiem bo musze w trybie natychmiastowym pampersa zmienic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies