Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogródek Iwony 13:45, 16 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przyjechał do mnie
Na życzenie przekompostowany, śliczny

Kupa szczęścia
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 13:42, 16 mar 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Kwiatowa pani? Co Ty W zeszłym sezonie mialam tylko werbene i jeżówki.
W tym planuje dorzucić trochę, ale Ciebie nigdy nie pobije
A podsumowanie może zrobię bliżej strony nr 1000 Może sobie nawet nowy wątek strzelę

ps. Trampki na lato będą białe

Aja dziś brązowe kupiłem, ale takie semi-formal
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:02, 16 mar 2016

Do góry
Aućk.... Ale nie ma źle, wsadź z powrotem do donicy I płotkiem otocz
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:00, 16 mar 2016

Do góry
Dzisiaj piękne słońce, pewnie śnieg znika?
Moja codzienność - ogród Oli 07:50, 16 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Paznokciowo - rękawiczkowe tematy widzę ciągną się już długo Ja odkąd muszę jakoś wyglądać to w sobotę użyłem rękawiczek Bez skutku, potem w saunie dopiero frencz się mi wytopił

Typowo babskie tematy a sauna jak widać dobra na wszystko
Typografia ogrodu 07:26, 16 mar 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Jaj nie będę robić, ale będę podziać Wasze.
Ja jak Sebek chyba sie musze zwolnic z roboty aby za Wami nadązyć!
marzeno gdyby to byly roslinne rozwazania to moze by trzeba nadazyc ale gipsowe wystarczy poogladac
Typografia ogrodu 07:24, 16 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
3 minuty temu odbrałem telefon od ostatniego klienta - i jak ja mam dokładnie przeczytać te 15 stron od rana??? To se ne da!

Gniazdo cudne!

Moja corka mala tez mowi ze to domek dla ptaszkow.
Odpal komputer tam czytaj forum a przez telefon romawiaj
Szmaragdowy Zakątek 01:52, 16 mar 2016

Do góry
anna_t – energii ci u mnie dostatek, a jak znam życie to kumulacja sił witalnych u mnie dopiero nastąpi.

Rench – Reniu, bo widać my już zainfekowane chorobą ogrodniczą jesteśmy i obojętnie obok ogródka o awangardowo-zdziczałej aranżacji przestrzeni - nie przejdziemy….ha ha ha

Kasya – nooo….troszkę się działo! Szkoda, że tylko 5 dni…aż żal było wyjeżdżać!

Karol99 – rabatka reprezentacyjna, bo przed domem…jak „zielenina” troszkę podrośnie to dopiero powinien być efekt.

rozark, Bogdzia – oczki kolorami nacieszyłam, ale i tak mi mało !!!

yolka – teraz Jolu jeszcze bardziej czekam i wypatruję wiosny…już mam dość tej szarej , burej pogody. Wiosno przybywaj !!!

AnnaCh – no, taki zawijasek został wybrany w jawnym, ogrodowiskowym głosowaniu…nie śmiałam się sprzeciwiać !!! Ha ha ha. Synowi też się spodobał, więc chyba jest ok.

Sebek – w tym szaleństwie jest metoda, u nas jeszcze nie można działać ogródkowo …więc samolotem myk, myk za zachodnią granicę i już można ogródkować.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 01:18, 16 mar 2016

Do góry
Ewik -moje tez dzisiaj zamknięte,posypało śniegiem. "W marcu,jak w garncu"
Bogdzia - moich najnowszych też nie widać,chyba że je coś pożarło

mira - aż sprawdziłam ten przepis na sódkę i faktycznie na innej stronie podają ćwierć łyżeczki na litr.
I oczywiście masz rację ta druga mikstura,to na uwiąd powojników
I cholewka,nie da się edytować postu.

Ale Ci zazdroszczę tej wyprawy do Rosarium w Forst, wybierasz się gdzieś jeszcze... ?
Jutro poczytam sobie jeszcze raz dokładnie.

Madzenka -ja mam tylko we Floribundzie i jeszcze nic nie napisali,jak mi ustawią kolejkę od momentu dodania ostatniej róży,to będę na końcu
W sumie dobrze,bo u mnie od 20marca do świąt ma lać.

agata19762 - u nas też posypało troszkę,na szczęście długoterminowa norweska mrozów nie pokazuje,najwyżej -1

Sebek
- A Ty w ogóle róże masz? Bo jak pamiętam,skutecznie się opierałeś różyczce

ana_art - mi też e-clematisy zapowiedzieli wysyłkę,ale tam mam tylko jednego Rooguchi i jakieś pierdołki bylinowe,to szybko posadzę
Na Łowieckiej 23:31, 15 mar 2016

Do góry
Instrukcja świetna - zdawałem niemiecki 2 miesiące temu, a juz miałem trudności z rozszyfrowaniem...
Na Łowieckiej 23:23, 15 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Mega wow!

Gdzie jest instrukcja robienia jaj? One są puste w środku?

Tak Sebek, puste i leciutkie.
Instrukcja jest tutaj:
http://pret-op-het-semi.blogspot.nl/2013/06/knutselen-voor-pasen.html

To banalnie proste nie trzeba tłumaczyć jak to zrobić, wszystko widać ze zdjęć ale jak chcesz się pośmiać to zobacz jak brzmi tłumaczenie wg tłumacza google

Krok 1: zrób to szybko działająca gipsu w pustej plastikowej butelki. Dla łatwiejszego napełniania, można wziąć drugą plastikową butelkę, przeciąć na pół i używać górną część kołpaka lejka. Wystarczy wkleić go taśmą.

Krok 2: Usuń lejek z butelki i dodać wodę. Uwaga: nie należy dodawać zbyt dużo wody od samego początku! Umieścić nasadkę na butelkę i dobrze wstrząsnąć. Czy masz cienką pasty, a następnie dodaniu wystarczającej ilości wody. Jeśli masz gęstej pasty, należy dodać wodę.

Krok 3: Gdy wszystko jest dobrze wymieszane, należy zakrętkę butelki. Ustawić butelkę na bok i wziąć balon. To można wysadzić. Trzymaj balon bezpiecznie tak, że powietrze wewnątrz nie może uciec. Umieścić balon na butelki z mieszaniny gipsu.

Krok 4: Obrócić butelkę z balonu tak, że mieszanina gipsu może wpływać do balonika. Poczekaj, aż wszystko jest na swoim, a następnie wykonać balon z butelki. Zawiązać węzeł w balonie.

Krok 5: Włącz balon wokół we wszystkich kierunkach tak, że tynk jest dobrze rozprowadzane w balonie. Chodzi o to, że tynk pokryte wewnątrz całego balonu. Mieszanina gipsu międzyczasie wysycha, można zauważyć, że jest coraz gęstsza i ostatecznie nie krwawią. To może chwilę potrwać!

Krok 6: Umieść balon z mieszaniny gipsu w zimnej wodzie. również zalać wodą balonu z rąk. Trzymaj balon pod kranem, to jest zbyt trudne dla suszenia mieszanki gipsu i może spowodować, że obsada odstaje w balonie.

Krok 7: Kiedy czujesz mieszanina gipsu stał się dość trudne, można uzyskać balon off. Przeciąć węzeł i wyciągnąć jak reszta balonu jaja. Nie jest to bardzo jeśli jest wygięcie w tynku. Celem jest, aby otworzyć część jajko tak, że można jeszcze umieścić coś.
Szmaragdowy Zakątek 23:01, 15 mar 2016

Do góry
Szaleństwo ogrodowe - ale super!

Budde kupilas?
Na Łowieckiej 22:56, 15 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Farba na meblach dopiero dziś naprawdę wyschła i zaraz pokażę jak wyszło. Jak już robiłam zdjęcia to cyknęłam też rurki na ścianie

Mega wow!

Gdzie jest instrukcja robienia jaj? One są puste w środku?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:52, 15 mar 2016

Do góry
Zapisałem przepis na sódkę Moze to będzie moje pierwsze popisowe danie?
Ostdeutscher Rosengarten Forst 22:47, 15 mar 2016

Do góry
Czarna róża - czego to hodowcy nie wymyślą Ale jako dominanta na rabacie byłaby perfekcyjna

Przez ekran telefonu aż czuję zapach tych róż!
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:43, 15 mar 2016

Do góry
Enya73 napisał(a)

Do szkieletora to mi zdecydowanie daleko☺,
I wystarczy, że zacznę się mieścić w dawny rozmiar 38 ☺. Jest pewne ryzyko , że wtedy córka zacznie mi podbierać niektóre ciuchy.☺
Motywuję też mojego słodkiego misia, żeby też wziął się za siebie, ale to droga przez mękę. Ha.ha.ha.
Pozdrawiam

Moją motywacja do ćwiczeń jest jedna trenerka z klubu, ale żonaty nie jestem, wiec mogę mieć takową
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:38, 15 mar 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Oj ja wielki fan Twojej niezwykłej twórczości

Dyskutowałam dzisiaj z eMem nt. postrzegania przez innych naszych dekoracji w domu, naszego ogrodu i planów na tegoroczne realizacje. Doszliśmy do wniosku, że najlepiej iść do sklepu i kupić plastikowe jajka a drugiego krytykować...

Nie wiecie nawet ile radości mi sprawia, że tyle tutaj osób wyraża swój zachwyt. Jest to ogromnie miłe jeśli komuś jeszcze (oprócz siebie samego) podoba się to co tworzymy i szalenie energetyczne jeśli zarazimy tym kolejną osobę

Kurcze, piszę z gorączką więc mogę kręcić ale wiecie o co mi chodzi?

Jeden drugiego tutaj nakręca do pozytywnego działania!

Dziś 2 godziny słuchałem wykładu nt pojmowania piękna Twoje jaja z pewnością takie są!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 15 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Może zakwitną na Wielkanoc?
taaaa, szczególnie jak je postawie przy oknie w salonie
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:35, 15 mar 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Cudowne zdjęcia!

a dzięki

a tu się obwachałeś ?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6582-ostdeutscher-rosengarten-forst
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 15 mar 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
jutro do nich zadzwonie, dzisiaj nie zdążyłam, spytam co mam zrobić, póki co podlałam i stoją w domu...

Może zakwitną na Wielkanoc?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies