anna_t – energii ci u mnie dostatek, a jak znam życie to kumulacja sił witalnych u mnie dopiero nastąpi.
Rench – Reniu, bo widać my już zainfekowane chorobą ogrodniczą jesteśmy i obojętnie obok ogródka o awangardowo-zdziczałej aranżacji przestrzeni - nie przejdziemy….ha ha ha
Kasya – nooo….troszkę się działo! Szkoda, że tylko 5 dni…aż żal było wyjeżdżać!
Karol99 – rabatka reprezentacyjna, bo przed domem…jak „zielenina” troszkę podrośnie to dopiero powinien być efekt.
rozark, Bogdzia – oczki kolorami nacieszyłam, ale i tak mi mało !!!
yolka – teraz Jolu jeszcze bardziej czekam i wypatruję wiosny…już mam dość tej szarej , burej pogody. Wiosno przybywaj !!!
AnnaCh – no, taki zawijasek został wybrany w jawnym, ogrodowiskowym głosowaniu…nie śmiałam się sprzeciwiać !!! Ha ha ha. Synowi też się spodobał, więc chyba jest ok.
Sebek – w tym szaleństwie jest metoda, u nas jeszcze nie można działać ogródkowo …więc samolotem myk, myk za zachodnią granicę i już można ogródkować.
Ewik -moje tez dzisiaj zamknięte,posypało śniegiem. "W marcu,jak w garncu" Bogdzia - moich najnowszych też nie widać,chyba że je coś pożarło
mira - aż sprawdziłam ten przepis na sódkę i faktycznie na innej stronie podają ćwierć łyżeczki na litr.
I oczywiście masz rację ta druga mikstura,to na uwiąd powojników
I cholewka,nie da się edytować postu.
Ale Ci zazdroszczę tej wyprawy do Rosarium w Forst, wybierasz się gdzieś jeszcze... ?
Jutro poczytam sobie jeszcze raz dokładnie.
Madzenka -ja mam tylko we Floribundzie i jeszcze nic nie napisali,jak mi ustawią kolejkę od momentu dodania ostatniej róży,to będę na końcu
W sumie dobrze,bo u mnie od 20marca do świąt ma lać.
agata19762 - u nas też posypało troszkę,na szczęście długoterminowa norweska mrozów nie pokazuje,najwyżej -1
Sebek - A Ty w ogóle róże masz? Bo jak pamiętam,skutecznie się opierałeś różyczce
ana_art - mi też e-clematisy zapowiedzieli wysyłkę,ale tam mam tylko jednego Rooguchi i jakieś pierdołki bylinowe,to szybko posadzę
To banalnie proste nie trzeba tłumaczyć jak to zrobić, wszystko widać ze zdjęć ale jak chcesz się pośmiać to zobacz jak brzmi tłumaczenie wg tłumacza google
Krok 1: zrób to szybko działająca gipsu w pustej plastikowej butelki. Dla łatwiejszego napełniania, można wziąć drugą plastikową butelkę, przeciąć na pół i używać górną część kołpaka lejka. Wystarczy wkleić go taśmą.
Krok 2: Usuń lejek z butelki i dodać wodę. Uwaga: nie należy dodawać zbyt dużo wody od samego początku! Umieścić nasadkę na butelkę i dobrze wstrząsnąć. Czy masz cienką pasty, a następnie dodaniu wystarczającej ilości wody. Jeśli masz gęstej pasty, należy dodać wodę.
Krok 3: Gdy wszystko jest dobrze wymieszane, należy zakrętkę butelki. Ustawić butelkę na bok i wziąć balon. To można wysadzić. Trzymaj balon bezpiecznie tak, że powietrze wewnątrz nie może uciec. Umieścić balon na butelki z mieszaniny gipsu.
Krok 4: Obrócić butelkę z balonu tak, że mieszanina gipsu może wpływać do balonika. Poczekaj, aż wszystko jest na swoim, a następnie wykonać balon z butelki. Zawiązać węzeł w balonie.
Krok 5: Włącz balon wokół we wszystkich kierunkach tak, że tynk jest dobrze rozprowadzane w balonie. Chodzi o to, że tynk pokryte wewnątrz całego balonu. Mieszanina gipsu międzyczasie wysycha, można zauważyć, że jest coraz gęstsza i ostatecznie nie krwawią. To może chwilę potrwać!
Krok 6: Umieść balon z mieszaniny gipsu w zimnej wodzie. również zalać wodą balonu z rąk. Trzymaj balon pod kranem, to jest zbyt trudne dla suszenia mieszanki gipsu i może spowodować, że obsada odstaje w balonie.
Krok 7: Kiedy czujesz mieszanina gipsu stał się dość trudne, można uzyskać balon off. Przeciąć węzeł i wyciągnąć jak reszta balonu jaja. Nie jest to bardzo jeśli jest wygięcie w tynku. Celem jest, aby otworzyć część jajko tak, że można jeszcze umieścić coś.