Zielona miejscowo trawa to nie kwestia innego gatunku a żyzności ziemi, spowodowanej różnicą w żyzności ziemi użytej, bądź nierównomiernego nawożenia.
Czy lepiej przykrywać ziemią, czy mieszać z ziemią, nie ma szczególnego znaczenia. I tak dobrze oi tak. Ja robiłam jak napisałam. Możesz zrobić inaczej.
a nie lepiej jeszcze ta ziemia czy torfem przykryc te ziarna? mam wrazenie ze jak poprzednio bym tak zrobil to by je to troche bardziej od tego slonca ochronilo
mieszanka trawy do barenbrug universal czyli kostrzewa, żywica i wiechlina. Tam gdzie rosnie lepiej to tez wyglada troche dziwnie rozni sie kolorem - nie wiem czy to sa inne trawy czy kwestia wiekszego naslonecznienia
Jam mam pompę o wydajności 3.100 z heissnera. Dyszy jeszcze nie mam a pompę nie rozpakowaną mogę odać i zmontować inny zestaw. Myślałem też o umiejscowieniu pompy w pojemniku, przy żarnie to chyba na sztywno pod kamieniem.
Dzięki wielkie i fajnie, że zajrzałaś
Niestety ogrodów nie mam idealnych, jeszcze dużo mi brakuje do Twojego bukszpanowego, ogrodu Oli, Kokoszki czy Angel. Ale dobrze, że jesteście i cały czas podnosicie poprzeczkę!