Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogródkowy zawrót glowy 09:30, 12 sie 2014

Do góry
Moje metamorfozy

Marzec 2013 jak widać nic nie ma prócz wielkiego bałaganu .

Po prawej moja zmora od wielu lat SKALNIAK o ile można to skalniakiem nazwać

Marzec 2014

Zapadła decyzja skalniak rozwalam a wzdłuż płotu będą nowe rabaty

Pierwsze zmagania - zrywanie darni

A tu po pierwszych przeróbkach

A tutaj obecnie

Na tym zdjeciu za bardzo nie widac ale rosna tu trawy , brzozy, wrzosy, i 3 berberysy

Po lewej stronie tarasu tez sie troszke zmieniło

było tak

a teraz jest tak choć jeszcze wszystko nieskończone ciągle brakuje roślin

a tam gdzie ten śmietnik po lewej za mną przeniosłam warzywniak jest on na raze w trakcie robienia

Miłego oglądania
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:58, 11 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Iza a dlaczego chcesz wyciepać thuje? Ja bym z nich cieniutki idealny ekranik zrobiła. Potem powtórzyła znów miskanty z jeżówkami i ekranik z thuj.
Muszę podumać nad tymi brzozami, speiszy Ci się? Bo musiałabym polookać w pinterest

mamy czas ... jesień albo wiosna zależy jaki listopad będzie

tujki chciałam ciąć na płaski ekranik ... tylko jak zaczęłam przekombinowywać z inszą inszością w plecy brzozy to za wiele zobaczyłam i chciałam ujednolicić ekran ... potarzając tujki byłoby ok kolorystycznie tylko nie wiem czy wówczas jezówka z miskantem wejdzie bo wcześniej jest sama ...

aleeeeeeeeeeeeeee

zapomniałam od furtki pierwsze przęsło (połowa kolejnych tak wyszło przy przeniesieniu furtki) będzie murem ... więc jak dosadzę 3 - 4 tujki to będzie kontynuacja ekranu i miejsce na miskanta z jezówką ... i szansa będzie na ład ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:38, 11 sie 2014

Do góry

przypominam miejsce z dylematem "co na tło" ... od tujek (które tez chyba wylecą ... to była desperacja budżetowa ) ... do furtki ... taki sam dylemat jest na drugim krańcu rabaty ...

sama rabata ma:

krańcowo brzozy - pod nimi mają być kule bukszpanowe z trawkami ? hostami? czymś ? jeszcze nie wiem ... róże rabatowe z dużym domniemaniem na Leo i Wcoś castle (wyleciała mi pełna nazwa ) łudząco podobnej do Leosia ... widze to miejsce z kuchennego okna i muszę z niego na Leo paczeć ...

potem od lewej (tu nie widać ) perovskia
łan miskanta z jeżówką z the fairy w stopach a przed łan lawendy

tuje z werbeną i carex amazon mist a na ich tle hortensja polar bear

i kolejna brzoza ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:30, 11 sie 2014

Do góry
Iza... a derenia nie dasz rady wcisnąć za brzozy? Wyobraź sobie taki widok zimą:

/melduję, że wklejam na chwilę i zaraz kasuję /

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:08, 11 sie 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...

Iza trzeba głosowanie rozpozcąć, zaraz przybiegnę głos oddać
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:55, 11 sie 2014

Do góry
w kwestii przymiarek bo mnie fantazja poniosła to zastanawiam się co dać na tło ... za brzozy bo pod brzozy mus kule ... i czy powtórzyć jeżówki z miskantem czy nie ... ciągłe dylematy ...
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:31, 10 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

Agata, posadz sobie brzozy z tylu ... za płotem

bez tego oka Kasia, bez tego oka, bo to pomysł wart przemyślenia, tylko ukopac musiałabym gdzieś siewek, bo szkoda kasy jakby sąsiad miał za sezon ściąć
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:22, 10 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

hehe
no ja też właśnie lubię, lubię też taki świetlisty ażur z listków, no i myślę o brzozie u mnie, ale ja mało miejsca mam, może jednak nizszą wersję dam, ale takie już nie mają dla mnie takiego wiejskiego, naturalnego charakteru, na szczęście Mazan-Walerek napisał mi, że sok z brzozy ma takie same własciwosci niezaleznie od odmiany

Obok bedzie (a w zasadzie juz jest) kalina Roseum, cos trzeba dopasować by wyglądało sensownie

Agata, posadz sobie brzozy z tylu ... za płotem
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:25, 10 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

Ja tez lubię .... U sąsiadki

hehe
no ja też właśnie lubię, lubię też taki świetlisty ażur z listków, no i myślę o brzozie u mnie, ale ja mało miejsca mam, może jednak nizszą wersję dam, ale takie już nie mają dla mnie takiego wiejskiego, naturalnego charakteru, na szczęście Mazan-Walerek napisał mi, że sok z brzozy ma takie same własciwosci niezaleznie od odmiany

Obok bedzie (a w zasadzie juz jest) kalina Roseum, cos trzeba dopasować by wyglądało sensownie
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:09, 10 sie 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu widziałem zbiory pomidorowe i ogórasów. Gospocha z Ciebie na całego. Rabatka bardzo ładna po obwodzie. A co do brzozy- mam u siebie i9 śmieci niesamowicie. Ale podobno daje pozytywna energię. Pozdrawiam niedzielnie.

Zbyszku, dziękuje za wizytę i miłe słowa
Pozdrawiam rownież
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 10:05, 10 sie 2014

Do góry
Kasiu widziałem zbiory pomidorowe i ogórasów. Gospocha z Ciebie na całego. Rabatka bardzo ładna po obwodzie. A co do brzozy- mam u siebie i9 śmieci niesamowicie. Ale podobno daje pozytywna energię. Pozdrawiam niedzielnie.
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 06:20, 10 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

a ja lubię te opadnięte listki brzozy są takie żółciutkie

Ja tez lubię .... U sąsiadki
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 00:27, 10 sie 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

tak...ladna jest..widze ja z sypialni...ale smieci masakrycznie

a ja lubię te opadnięte listki brzozy są takie żółciutkie
Początki w Kruklandii 20:52, 09 sie 2014

Do góry
monitka napisał(a)
Juzia ale te brzozy ci szybko wyrosły, niesamowite

W tamtym roku je posadziłam. Miały może 90 cm i urosły ze 30.
A w tym urosły ponad metr
Początki w Kruklandii 20:48, 09 sie 2014

Do góry
Juzia ale te brzozy ci szybko wyrosły, niesamowite
Początki w Kruklandii 20:45, 09 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Ciachnięte od dołu brzozy

Juzia, ale ja nie kumam w ogole o co kaman... Pieknie jest
Początki w Kruklandii 20:41, 09 sie 2014

Do góry
Ciachnięte od dołu brzozy

Jak nie ma słońca to fotki takie szare wychodzą....brzydkie

I limonkowa jeżówka się ruszyła
Początki w Kruklandii 08:05, 09 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jeśli ciachać brzozy to teraz, ostatni gwizdek !

Teraz???? O masz!
To dobrze, że napisałaś!!!

Tylko poczekam aż padać przestanie...

Dziękować
Początki w Kruklandii 22:46, 08 sie 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...to musi byc gustownie zrobione, marzą mi się kute...zobaczymy...
...ciachnij dwie i poczekaj tydzień - dwa jak drzewo reaguje...potem znowu coś...skoro bardzo Ci zależy...ale skoro chcesz zgodnie ze sztuką ogrodniczą to najlepiej wtedy kiedy drzewo śpi...ja ciachałam swoją brzozę w lipcu - robiłam z niej prasol...już sporo odrosła... brzoza to naprawdę mega wytrzymałe drzewo...

Jeśli ciachać brzozy to teraz, ostatni gwizdek !
Ogród - kiedyś powstanie 11:18, 08 sie 2014

Do góry
Dzięki za podpowiedź. Co do drzewek to mogę zrobić im prowizoryczną ochronę np z desek. Na czas budowy powinno się to sprawdzić.Co to linii rabat to w sumie masz rację. Koszenie byłoby koszmarem.
Warto może jakieś drzewko owocowe gdzieś wcisnąć w te brzozy i świerki ? Czasem lubię sobie coś skubnąć z "krzaka"
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies