Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 22:36, 16 wrz 2014

Nie napisałam tego by pokazać jaka jestem super hero, ale żeby pokazać że każdy jakoś zaczyna, każdy z nas ma coś poza ogrodem (dzieci, pracę, rodziców, choroby...), każdy ma lepsze i gorsze dni... ale NIC się samo nie zrobi, no chyba że ktoś ma kasy ful i zaprosi Danusie a ona uwinie się w 2 tygodnie... Niestety albo i stety żeby coś mieć trzeba popracować... tego uczę swoje dzieci... z jaki efektem? nie wiem okaże się za parę lat...
Na fotkach nie widać, ale z namiętnością ciełam trzmielinę i robiłam sadzonki które wtykałam pomiędzy te które są by stworzyły dywanik, to samo z runianką.
za chwilkę wkleję parę zdjęć zrobionych na szybko tel dzisiaj po południu
bergenie w 2012 miały po 3 listki

śliwa 4 gałązki

żurawka w poruwnaniu do mojego buta rozmiar 37

pierwsza hosta pod brzozami

runianka sadzona rzadziudko w 2012

hakone z kilku listków te z 9.2011

dywanik z trzmieliny sadzonej tak jak runianka

świeżutkie sadzonki trzmieliny
a z takich jak powyżej wychodzą po roku takie
A_gawa 22:41, 16 wrz 2014

Przepraszam, nie chciałam Cię urazić. Po prostu niefortunnie sformułowałam myśli. Pisząc 'twardy' miałam na myśli po prostu - bardzo pracowity.
Madzenka 22:48, 16 wrz 2014

Ha cały 2012 spedziłyśmy już razem. Najbardziej utkwila mi w pamięci akcja sadzenia stożkówi kokardek i brązowienie bukszpanow z plantacji...
Kondzio 22:49, 16 wrz 2014

Ja czytałem sortowalem twoj wątek od początku bo trwfilem na foru puźniej niż zaczęłaś ogrod i zawsze ci mowilem ze kawał roboty zrobiłaś i zawsze ciebie dawałem sobie na wzór i mowilem jak ty potrafilaś ja tez na początku marudzilem wpadłem doły ale sie zawziłem i tworze swoje miejsce a nie było mi lekko ale nikomu nie jest i za to ci dziekuje jestem u ciebie codziennie i ciesze sie razem z tobą twoim miejscem na ziemi
kasiakasia 22:49, 16 wrz 2014

Anetko dla mnie ten ogród jest cudny, widać że wszystko robione jest z pasją i sercem
agata19762 22:52, 16 wrz 2014

Ana cieszę się, że jesteś !!!!!!!!!!
i to nie jest wazelina ...

dajesz kopa takim ludziom jak ja ...
i utwierzdasz w przekonaniu, że wszystko w życiu ma sens

pokazując w jak krótkim czsie ogród się zmienia,
dajesz mi nadzieję, że u mnie też kiedyś będzie ładnie ...

pamiętam jak poznałam Cię u Bożenki,
Ania tj Mała mi nie raz i nie dwa mówiła mi,
jaką jesteś dzielną Matką Polką i za to Cię cenię jako kobieta, matka i ogrodniczka !!!!!!!!!!!!!!
ana_art 22:56, 16 wrz 2014

BEATA_S napisał(a)
Pamiętam te początki...he he
No ale Ana, powiedz szczerze, jak tak siedziałaś caaały sezon, to puupa Cię od tego siedzenia nie bolała ?

Doobra już! Teraz serio: powiedz mi proszę czy twoja rabata brzozowa została w takim układzie jak na tych zdjęciach?
Pytam, bo sama zmieniam u siebie i tak nie bardzo mogę sobie wyobrazić co będzie za lat kilka. Miskanty i rozplenice, które jak się sadzi mają zazwyczaj po kilka kłosków a za dwa sezony to już małe potwory i nie wiem jak to rozmieścić. Napisz co tam u ciebie rośnie: miskanty z tyłu, funkie, rozplenice dać na przód?, byliny.
jeśli to nie problem ofkors

edit: dopytam jeszcze ... jaki masz patent na równiutko przycięte bukszpanowe żywopłociki? Na pudełko?

rabata brzozowa jest taka jak na focie z 2012 (mam nadzieję, że niczego nie pominę), tzn są 3 brzozy, 4 rozplenice, z 6szt różnych funki, 2 variegatusy, 6 ML,w rozplenicach perovska, z przodu przed funkiami ostnice, pomiędzy kosmosy, ostróżki, a na brzegu świerki.
Na wiosnę zapewnę będę przesadzała ML w innej konfiguracji bo już teraz widzę, ze jest za ciasno. Pytaj śmiało
ana_art 22:57, 16 wrz 2014

Nula napisał(a)
Aneta to co pokazujesz to jak 2 różne ogrody!Dajesz motywację to fakt!Pozdrawiam serdecznie
taki był mój zamiar. Obserwuję wiele wątków na O i wszędzie gdzie ktoś coś robi systematycznie widać efekty
gardney 23:05, 16 wrz 2014

żurawka w poruwnaniu do mojego buta rozmiar 37

łoo a co to za żurawka marmalade? Schabowego jej dawałaś codziennie? ale spaślak.
A świetne te zdjęcia, zmobilizowały mnie jeszcze bardziej i dały nadzieję że moje mikruski będą piękne
ana_art 23:06, 16 wrz 2014

A_gawa napisał(a)
Przepraszam, nie chciałam Cię urazić. Po prostu niefortunnie sformułowałam myśli. Pisząc 'twardy' miałam na myśli po prostu - bardzo pracowity.
kochana ten ostatni post nie był do Ciebie jak wgrywam zdjęcia i szukam je po miesięcznych folderach to niestety nie patrze co kto napisał w między czasie
Mówiąc, ze nie jestem super hero chciałam zwrócić uwagę na to, ze jest naprawdę wiele osób na ogrodowisku, które w równie szybkim czasie dokonały niemożliwego i to czasami w trudniejszych warunkach. Chodziło mi o to że nie można się załamywać, mieć cel i do niego dążyć...