Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Kłopoty - problemy z trawnikiem 18:03, 05 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka alez oczywiscie mamy wahacze ( nie znalam tej nazwy) do podlewania. Mamy dwa ( gardeny zreszta) i musimy je przestawiac , bo cisnienie wody nie pozwala na podlanie calego trawnika jednorazowo. A zeby je przestawic trzeba podeptac trawnik Nie podlewamy wezem z reki.

Przy takim sposobie podlewania niestety ten komputerek sterowniczy sie nie sprawdza. Owszem wlaczy podlewanie, ale juz zraszaczy nie przestawi za nas. Kupilismy i odeslalismy spowrotem.

Zgodnie z rada nawoz damy po koszeniu.

Robactwa nie znalazlam.
Diagnoza Gardenarium chyba trafiona w 100%. Wydrapiemy i dosiejemy trawke.

Dziekuje za pomoc.

Skomplikowana sprawa ten trawnik

Ptasi gaj 17:59, 05 lip 2018

Do góry
Figa gdzie tam koperek. Tu masz koperek wielgachny po calej dzialce z kompostem sie rozsiewa.

Ptasi gaj 17:53, 05 lip 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Podobne do rumianka. Zrobie fotke z bliska.
W tym miejscu bylo zawsze bardzo mokro skladowalam trawe po koszeniu, kompost wywiozlam i podwyzszylam teren, ziemia przysypalam.
Zmieszalam nasiona trawy z kosmosem i jeszcze z jakas mieszanka traw ozdobnych i wyszlo cos takiego mydlo i powidlo.
Chwasty tez rosna jak na kazdej nowej rabacie lebioda, chwastnica te ktore znam usuwam systematycznie.

A mi to bardziej koperek jakos przypomina co nie?
Ptasi gaj 17:51, 05 lip 2018

Do góry
Figaro napisał(a)

A co to jest takie ladne? To sie kosmos nazywa czy jak bo tak jest u gory napisane?

Podobne do rumianka. Zrobie fotke z bliska.
W tym miejscu bylo zawsze bardzo mokro skladowalam trawe po koszeniu, kompost wywiozlam i podwyzszylam teren, ziemia przysypalam.
Zmieszalam nasiona trawy z kosmosem i jeszcze z jakas mieszanka traw ozdobnych i wyszlo cos takiego mydlo i powidlo.
Chwasty tez rosna jak na kazdej nowej rabacie lebioda, chwastnica te ktore znam usuwam systematycznie.

Ten wysoki to swierk srebrny klujacy. Mniejszy iglak to jodla kanadyjska czy amerykanska tak pada slonce i pol jasna pol ciemna wyszla.
Bo u nas znowu Afryka.

Ptasi gaj 17:46, 05 lip 2018

Do góry
Jest bardzo sucho nadal trzeba podlewac. Na moje nieszczescie zepsula sie pompa w studni glebinowej i trzeba podlewac z studni melioracyjnych bo z wodociagu bym poszla z torbami.
Naprawa w niedziele, spece zajeci terminy po 2 mce uprosilam i w niedziele przyjdzie.

Taka trawka co prawda nie wszedzie tak czysta, ale na 90 proc taka jest.

A na tym 1 zdjeciu to taka zolta z zielonym choinka? Taka odmiana? I trawnik masz katalogowy u nas doglada firma ale do Twojego to mu daleko jak do Tokio.
Ogród z łezką II 17:42, 05 lip 2018

Do góry
Kasiu witam
Trzeci raz pisze cos mi znika. Wiec krotko teraz przywiozlas Afryke do nas znowu ukrop leje sie z nieba. To ty ktora jestes tesciowa?
Foty piekne. Nurkowalas? Wszystkje trzy byłyscie pod woda?

Koncze bo znowu w eter peci
Ptasi gaj 17:41, 05 lip 2018

Do góry
Moja pseudo łaczka nie takiej sie spodziewalam przed zasianiem poczatkujace kwitniecie

Przewaga kosmosu

Tutaj clematis jeszcze mlody, ale bedzie rosl razem z roza new down. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku juz bedzie mozna rosliny razem podziwiac.

[img

size=412x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/168/1686279/original.jpg[/img]

A co to jest takie ladne? To sie kosmos nazywa czy jak bo tak jest u gory napisane?
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:34, 05 lip 2018

Do góry
Basiu popatrz jeszcze ty moim zdaniem to jest polish...

Moze trawnik nie taki jak u mnie, ale kolorow innych masz obfitosci. U mnie przytych odleglosciach to sporadycznie cos kwitnie. Czekam na hortensje i mieczyki juz mam spore.

Rozplenice juz duze inne tdawy tez juz wysokie.

Elu jakie sporadycznie..Ty masz mnóstwo kwiecia

ja teraz to sie cieszę kazdym kwiatkiem moich młodziutkich różyczek

Ptasi gaj 14:10, 05 lip 2018

Do góry
Moja pseudo łaczka nie takiej sie spodziewalam przed zasianiem poczatkujace kwitniecie

Przewaga kosmosu

Tutaj clematis jeszcze mlody, ale bedzie rosl razem z roza new down. Mam nadzieje, ze w przyszlym roku juz bedzie mozna rosliny razem podziwiac.

A co oprócz kosmosu tam wysiewałaś?
Ptasi gaj 14:03, 05 lip 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Fajnie Elusia,że wróciłaś.
Nie wiedziałam, że centrum żurawek jest w Zatorze. Lepiej się orientujesz niż ja.

Też ciągle zaglądam, ale śladu nie zostawiam

Wrocilam bo mnie cos naszlo.
Widzialam ich katalog wiec jak ktos chce zobaczyc to niech zaglada. Tutaj na forum duzo wielbicieli zurawek sama wczoraj kupilam moze za ciemne, ale gdzies wsadze w jasne miejsce. Kolor bordowy lekko posrebrzane.
Juz koniec ide bo czas ucieka.
Ptasi gaj 14:02, 05 lip 2018

Do góry
Nie moglam zrobic foty wiatr u nas i jeszcze ma cien.

Wysle aby porownac

Porownalam chyba to polish.... Ma 5 platkow lub 4 w kwiatku. Srodki maja takie same. Kolor moze byc ciemniejszy lub ciut jasniejszy bo to zalezy od karmienia.

Ciągle jestem za tym ,że to Polish Sprint.
Trawy przepiękne
Ptasi gaj 13:58, 05 lip 2018

Do góry
Jeszcze trawy i ide pracowac.

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:50, 05 lip 2018

Do góry
Basiu popatrz jeszcze ty moim zdaniem to jest polish...

Moze trawnik nie taki jak u mnie, ale kolorow innych masz obfitosci. U mnie przytych odleglosciach to sporadycznie cos kwitnie. Czekam na hortensje i mieczyki juz mam spore.

Rozplenice juz duze inne tdawy tez juz wysokie.
Ptasi gaj 13:40, 05 lip 2018

Do góry
Nie moglam zrobic foty wiatr u nas i jeszcze ma cien.

Wysle aby porownac

Porownalam chyba to polish.... Ma 5 platkow lub 4 w kwiatku. Srodki maja takie same. Kolor moze byc ciemniejszy lub ciut jasniejszy bo to zalezy od karmienia.

Ptasi gaj 13:24, 05 lip 2018

Do góry
Zaraz zrobie fote i wstawie.
Ptasi gaj 13:24, 05 lip 2018

Do góry
Mirka. Juz nie wiem co lepsze glina czy piach jedno i drugie do kitu.

Wczesnjej bylo tak

Teraz mam tak przycielam roze moze za nisko, zobacze jak beda rosly nawoz posiany

Klematis NN nie zawidzi. Wydaje mi sie, e to polish sprint ale trzeba gobasi zapytac. Zawsze kwitl na przomie lipca i sierpnia w tym roku juz od 3 tygodni.

Elu;zaglądam coraz do ciebie. Ale nie zawsze napiszę.
Dziś pochwalę piękne róże.
Ten powojnik to Polish Sprint.
Trawnik idealny. Wielkie barawa. No też trochę pracy wymaga aby tak wyglądał.
Mój przy twoim to katastrofa.
Pozdrowki zostawiam
Ptasi gaj 13:23, 05 lip 2018

Do góry
gobasia napisał(a)

nooo właśnie jak tak możesz ...dobijasz nas ..u mnie trawnik w nogi drapie ,boso ani rusz

Kobiety, byl wertykulowany, nawozony, odchwaszczony, podlewany i koszony co tydzien to wszystko. Jak eMowi odbije to co 5 dni na 4 cm, wsiada na traktorek i robi esy floresy.
Podlewamy co drugi dzien ok godziny natryskami lub kogutem teraz.

Ptasi gaj 13:20, 05 lip 2018

Do góry
Mirka. Juz nie wiem co lepsze glina czy piach jedno i drugie do kitu.

Klematis NN nie zawidzi. Wydaje mi sie, e to polish sprint ale trzeba gobasi zapytac. Zawsze kwitl na przomie lipca i sierpnia w tym roku juz od 3 tygodni.

wyglada na polish spirit... ciemny fiolet ,a młode kwiatki to prawie purpura

zobacz taki ma środek

Ptasi gaj 13:17, 05 lip 2018

Do góry
Dzisiaj musze skalnik ogarnac bo nic nie robione od kilku tygodni.
Przycinanie i pielenie lubie go, ale pielenie to masakra.
Ptasi gaj 13:15, 05 lip 2018

Do góry

Przewaga kosmosu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies