Witaj Dominiko.
Ojjj masz przepiekny ogród, no cudowny. Wszytko mi się podoba kulki, trawy, rabaty, drewa, krzewy, kompozycje Kolejna perełka wsród ogrodów odkryta i do podglądania
W końcu dotarłem Bardzo ładny dom konsekwentnie wykończony w jednym stylu brawo.
Rabaty widze się tworzą, ciekaw jestem ile czasu minie jak zaczniesz powiększać rabate różaną
Dużo żurawek zwiastuje ładne kompozycje.
Jest co podziwiać w twoim ogrodzie, rabaty są świetne Trawy wśród kwiatów to jedno z moich ulubionych zestawień.
Co do tego zdania zgadzam się z tobą w 100% dobrze, że są wyjątki
Bo rozplenice są szczególnie urodziwe Ich szczoteczki przy dzisiejszym wietrze są bardzo ruchliwe
Nie powiem Ci, że gdzieś wciśniesz, bo jednak trochę miejsca potrzebują
To ją wyciepaj Szkoda trzymać drapaka ... ja rok temu kupiłam rozplenicę i pokazywałam jakie mam.... za 8-10 zł kupisz w szkółce i za rok będzie efekt.. a trawy polnej mamy dużo na polach... wiec po co to trzymać w ogrodzie
U mnie wszystko musi być ruchome, bo ja działam bez planu i bez zastanowienia.. ale te roszady mi sie podobają Chociaż czasami sie denerwuję na siebie..za pomysły .....
A to rabata która dostałą obwódkę..... bo nie miała... od razu schludniej wygląda.. i kosić łatwiej..
No i dlatego ubolewa nad swoją kostką mimo, że praktyczna to mam teraz niemały problem, żeby ją ruszyć. No ale musze ożywić jedną rabate i dosadzić żurawki
Rozplenica przecudowna, ja 2 lata temu zostałem oszukany w jednym ogrodniczym, moja wygląda jak jakaś trawa z pola i nie ma zamiaru kwitnąć
i mam zagwostkę
miedzy kamieniami na bokach sa luki wieksze mniejsze, zamiast wkladać tam kamyki , żwirek itp
chciałabym roślinki. Myślałam o czymś małym drobnym, zadarniajacym, szybko musi sie rozrastać, tak aby zielsko miało utrudnione zadanie
a to moje dziury
proszę o podpowiedzi, zależy mi bardzo
będę w poniedziałek od samego rana w Wawie wiec mogę wskoczyć do sklepu
Ja to jestem noga z traw i nie wiem czy mam to co chciałem. Kilka trawek odróżnie, ale wśród tego co krązy na forum jest mi łyso z moją wiedzą
Po tych upałach poznałem kilka terminatorów żurawkowych, którym nie straszne upalne słońce. Prawie każdej jakiś listek się przypalił, ale wystarczyło oberwać kilka i dalej wyglądały pięknie.
Kłosówka ładna, ale jeżeli do wywalenia to musi być kłopotliwa lub nie tak ładna jak na zdjęciach w sklepach internetowych
Widzę, że pełne liliowce górą podobno trudno się krzyżuje ale są piękne.
Ja wybrałem numery : 5, 6, 38, 80, 84, 96, 116, 135 i 170 który miał być numerem 109, ale wredna nornica zjadła moją sadzonke
W przyszłym roku zabieram się do krzyżowania na poważnie zimą notatki na temat każdej odmiany i mam zamiar wszystkie krzyżówki zapisywać. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Już nawet opracowałęm sobie system do tego Kto wie może po paru latach wyjdzie mi jakaś piękna siewka.
Cieszę się, że Ci się udało z tym krzyżowaniem. To fajna zabawa i ten czas oczekiwania co z tego wyrośnie. Dla mnie super. Pierwszy raz wybrałam 21, teraz już mam 13, ale jeszcze za dużo
Dobrze, że sprawa z sprzętem ruszyła. Mam nadzieje, że ubezpieczenie całkowicie pokryje koszt wymiany pompy ciepła. I to jest własnie dowód na to, że nie warto oszczędzać na ubezpieczeniu domu bo różne rzeczy chodzą po ludziach. Mam wśród znajomych takich co się śmiali, że ubezpieczamy dom....szkoda kasy i takie tam. Tylko jak zdarzyło się nieszczęście to już nie było tak do śmiechu...