Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:01, 24 sie 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Sylwio gratulacje kompostowe. A ile czasu dojrzewał? Pytam bo zacząłem składowanie tamtej jesieni i nie wiem czy już zaglądać. Mój kompostownik plastikowy i nie bardzo widać co tam na spodzie się dzieje.

Pamiętasz Zbysiu jak mi go syn montował ? w zeszłym roku (chyba) i podsypywałam preparatem przyspieszającym ...... w tym roku na wiosnę przerzuciłam do mniejszej komory podsypując ponownie preparatem przyspieszającym kompostowanie a do dużej komory wsypuję tegoroczne zbiory i również trochę ziemią trochę korą zmieloną przysypuję (nie dużo- małe warstewki jak mi się przypomni) ..... Dlatego tak się cieszę bo rozgrzebałam to przez przypadek i nie śmierdzi

sprawdzę jeszcze ze zdjęć .... kiedy miałam montowany ten kompostownik , czas tak szybko pędzi także aby kłamstewko się nie wkradło to jeszcze potwierdzę
Syla 21:03, 24 sie 2013

Luki napisał(a)
Gratuluje kompostu. Taka zwykła rzecz, a jak cieszy pamiętam jak przesiałem pierwszy worek kompostu u siebie, jaka to była radość

masz rację ..... ale udało się pomimo moich wszelkich wątpliwości ..... na wiosnę robię kolejne komory za altaną
Syla 21:06, 24 sie 2013

Loosiuu napisał(a)
Haha ja jutro jadę do rodziny na wieś po worek obornika i też mieli ze mnie ubaw jak dzwoniłem i się pytałem czy mogę Ciężki los ogrodnika...

A wiesz .... ja dzisiaj również sobie załatwiłam obornik poza jajcami wiejskimi będę odbiorcą gnoju

Mam lepiej .... podrzucą mi na ciągniku, trochę, nie dużo bo by mnie z domu popędzili
Syla 21:23, 24 sie 2013

Zbysiu potwierdzam .... w zeszłym roku w lipcu Maciek mi montował kompostownik .... a tutaj fotki
przy okazji pokażę jak mi się roślinki rozrosły

Rok 2012

Rok 2013
Syla 21:25, 24 sie 2013

Z przeglądniętych fotek wynika ..... że ja tak ogrodowo narozrabiałam w zeszłym roku ..... aż sama jestem w szoku .... , że tyle zmian i nasadzeń w jednym roku ...... jutro pokażę zdjęcia dla porównania miłej , spokojnej nocki
Domi 22:17, 24 sie 2013

Syla napisał(a)
Z przeglądniętych fotek wynika ..... że ja tak ogrodowo narozrabiałam w zeszłym roku ..... aż sama jestem w szoku .... , że tyle zmian i nasadzeń w jednym roku ...... jutro pokażę zdjęcia dla porównania miłej , spokojnej nocki

Syla, to Ty nie wiedziałaś, że masz ksywę "Ogrodnicze tornado"?
Sebek 22:31, 24 sie 2013

Domi, genialna ksywke wymyslilas Taka akurat Kompostu gratuluje, ale od razu Ci napisze, ze lepszy przesiany jest.... Nie wiem czemu..... Dla kregoslupow gorzej.... Ale co tam
Madzenka 00:00, 25 sie 2013

Hura jupijaj to ja w przyszlym roku będę miała kompost Od wiosny to zloto ogrodowe gromadzę
Pozdrawiam Ogrodowe tornado
monteverde 00:25, 25 sie 2013

Syla napisał(a)

A wiesz .... ja dzisiaj również sobie załatwiłam obornik poza jajcami wiejskimi będę odbiorcą gnoju

Mam lepiej .... podrzucą mi na ciągniku, trochę, nie dużo bo by mnie z domu popędzili

Ale bierz przekompostowany, tak nie wani
Urszulla 01:40, 25 sie 2013