Dzisiaj bylismy po raz kolejny w Ogrodach Weihenstephan, tym razem jesienna odslona pelna atrow
Ale najpierw byl warzywniak. Moja znajoma, ktora namawialam na wspolna wyprawe powiedziala, ze na pewno juz wszystko wysprzatana i tak nic nie zobaczy.
Nie prawda, niech zaluje, ze nie pojechala, nic nie wysprzatane a raczej na nowo obsadzone, bylo co podziwiac
Też mi się wydaje, że jesień mam nawet ładniejszą od wiosny, ale potem sobie przypominam ile mam posadzonych jabłonek rajskich, wiśni ozdobnych i magnolii, trzeba tylko poczekać aż podrosnąDo tego lilaki, kaliny, judaszowiec, wisteria, forsycje plus byliny....
dla przypomnienia Madzia
Gosiek niespodzianka - głównie dla mnie bo na stronach Ogrodowiska znalazłem bardzo starą fotkę 2012/2013 już zapomniałem jak to kiedyś u mnie wyglądało, tyle zmian i przeprowadzek roślin
sosna Banksa nieszczepiona NN ale pokrój wskazuje że być może Pendula
po latach wygląda tak rozpięta na kratce przy tarasie, prowadzona na płasko z różnymi zakrętasami
sosna wydmowa Anna Aurea , ta już rośnie po drugiej stronie pseudo trawnika a właściwie obwodnicy ogrodowej