Dziękuję Lidziu Reszta poczeka na po Świętach teraz ważniejszy czas i rodzina
syn dziś przyjechał pomógł z cięciem tzn. ja cięłam On wywoził.
Drugi wkopał zabezpieczenia przed wodą tzn. płyty chodnikowe za kompostownikiem i kurnikiem w pionie.
Ja dziś machnęłam biszkopt dla syna pod zamówienie i ucierane jogurtowe z jabłkami. Jutro ciasto salceson tylko muszę zmodyfikować recepturę bo kakao nie mogę, sałatka jarzynowa i akwarium do sprzątnięcia. W sobotę muszę dla babci upiec i machnąć tort bezowy, ale posługuję się gotowymi spodami bezowymi
Ja juz dzisiaj babkę popełniłam, na jutro zostawiłam sobie sernik i wszystko niesłodkie. Męzatemu żurek przekazałam do zrobienia. Wychodzi mu dużo lepszy.
Wesołych Hanuś i zdrowych My pierwszy raz od wielu lat bez białej kiełbaski, kupiłam podwawelską i na takiej będzie plus pieczone wędliny też zawsze do świątecznego żuru dodaje i kiełbaska wiejska, jajo obowiązkowo, a w tym roku już swoje Ciasta dziś piekłam na kaczych
Nie Kasiu. Tylko w gronie domowników, nawet brat w tym roku nie przyjedzie Normalnie w święta mam dom pełen ludzi bo bliższa i dalsza rodzina odwiedza nas zawsze, my za to jeździmy w lany poniedziałek po rodzinie. Rodziny duże mamy, moją i Emusiową. Kuzynostwa w obfitości, a każdy już ze swoją własną rodziną Trzecie święta w ciągu roku takie mocno okrojone...
A pichcenie takie jak zawsze tylko w mniejszej ilości bo na mniej osób, ale znasz moich, potrafią zjeść