O rany u nas dziś bardzo przyjemnie, ok 15 stopni choć popadało trochę. W środę ma być słonecznie i bardzo ciepło
Wczesna wiosna to jest to na co ja czekam, a w tym roku na nie było dane U nas dzisiaj drobny deszcz większe pół dnia
Temperaturę masz boską, u mnie 8 i deszcz U nas w miarę ok Maluśkiewicz poooooooowoli się budzi, jak ja Ci zazdroszczę takiej długiej wegetacji. U mnie jeszcze pąków nie widać powoli krokusy kwitną. A jak u Was, wszystko dobrze? Też myślałam o Sango kaku do donicy albo Atropurpureum, ale do donicy, nie w grunt, żeby nie zakazić jednak werticiliozą. Ściskam Karolina
Ewa, a gdyby tak się okazało, że znajdzie mi się miejsce na krzew, to któremu byłoby lepiej pod sosnami ale od południa, w pobliżu miejsca, gdzie czasem może być wilgotno, bo wypuszczamy nadmiar deszczówki, w każdym razie - parzydło tam sobie radzi - dereniowi jadalnemu, oczarowi, czy kalinie japońskiej? Chcę zasłonić widok na podjazd sąsiada, sosny przestały go zasłaniać, a nie chcę murować czymś zimozielonym, wolę coś lekkiego. I tak sobie dumam...
Aha, zapomniałam dodać, że dzięki Twojej sugestii nabyłam sporobolusy- 3 w p9, ale urosną Pozdrawiam
Tu Ci jeszcze wkleję, Anda, Sangokaku bardzo szybko rośnie. Miałam, zjadł mi go grzyb. Ale w 3 lata na serio mocno urósł a ja go w dół jeszcze przyginałam Kupuj mały i wielką donicę.
Aż sobie w necie ten klon poszukałam. Liście, jak u Orange dream, ale piszą, że gałązki czerwone, niemal jarzą. To rzadkość, może i ja się na niego skuszę, rarytas,kupie go jednak. Klony palmowe z reguły sa drogie, u nas też.
Ewa, czy jakoś w wolnej chwili zajrzysz do mnie? Zlna zdjęciu niby zaznaczyłam jak myślę by ułożyć rośliny....ale czy to ma ręce i nogi??