W październiku w Daglezji będzie jeszcze barwniej, warto pojechać
Moje trawy pomału też łapią kolorki, ale tyko niektóre, bo większość zielone.
Mam barbulę posadzoną w suchym miejscu i trochę żółkną jej listki, też kwitnie od jakiegoś czasu.
Podobno platan dobrze znosi cięcie, a nawet ogławianie. Spróbuję go pilnować, aby nie wymknął się spod kontroli
Obwódki rabat są z granitu otaczanego, szaro - rudego i układałam go na solidnej podsypce betonowej. Nowe rabaty na razie obkładam kostka brukową, jak już będę pewna ich zarysu, to może też kupię granit
Też muszę zakupić nawóz jesienny na trawnik, bo to chyba najwyższa pora by go rozsypać!?
Niedziela mimo kiepskiej pogody upłynęła bardzo miło Przecież deszcz potrzebny, więc nie narzekałyśmy z ogrodowiskowymi kobitkami robiąc maraton po trzech ogródkach Pozdrawiam Elu!
Maniak ogrodowy wszędzie znajdzie coś do podziwiania, w moim rodzinnym mieście znalazłam to
Zdjęcia, mniej więcej tych samych miejsc /z lutego i września tego roku/, pokazują, jak rośliny urosły.
A tak wyglądały te 3 moje "Phantomy" latem, w sierpniu. Te dwa po prawej stronie są inne a ten pierwszy krzew po lewej był inny. W sobotę wykopałam go i dokupiłam kolejny krzew Phantom. Okazało się, że znowu ma inne kwiaty niż te dwa.
Pora na atrakcję wieczoru, czyli mój Park Miniatur, w którym oprócz warzyw powinny wystąpić hortensje bukietowe Limelight i drugi nikczemnik, ale nie wystąpią, bo im po prostu nie robię zdjęć, w ogóle na nie nie patrzę. Będą za to warzywa:
naturalnie małe pomidorki Gardeners delight
zupełnie nienaturalnie małe dyńki:
Ta wyżej jakby już dojrzała?
Małe jest piękne, czyż nie.
U mnie brzozy jeszcze zielone, masz roboty, ja niewiele sama zrobię, najgorsze kanciki czy zdążę z tym sznytem?
Obiecałam sobie, że nic już nie kupię, a przywiozłam 4 paprocie i 3 qudosy
Znalazłam fajne porciochy na allegro, ale wstawiłam linka u siebie, a nie u Ciebie... pracy Ci nie zazdroszczę.
Trawami jestem oszołomiona, a trochę masz ładnych kamolców