Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

TAR 21:30, 26 mar 2021

5 godzin??? szalona, nie dalabym rady jestem jakas slaba.

drzew w koncu nie kupilam, bo nie pojechalam, nie chcialo mi sie moje niechcieje sa ostatnio w formie
Johanka77 22:53, 26 mar 2021

Choroby dzień trzeci. Lepiej...
Test na COVID negatywny
Kasya 23:16, 26 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Dziś udało mi się podziałać w ogrodzie ponad 5h. Ledwo żyję i zastanawiam się co będzie jutro rano .
Ale jestem bardzo zadowolona. Uprzątnęłam frontową - przycięłam rozplenice, tawuły, szałwie, jeżówki i rozchodniki. Potem na małej rabatce przy furtce przycięłam limkę, turzyce, trzcinnki i krwawnicę. Potem przeniosłam się pod garaż i przycięłam tawuły. A na końcu wycięłam 4 miskanty na pojałowcowej . Mam 10 pełnych worów.
Jutro do popołudnia ma nie padać więc zamierzam przyciąć hortki na pojałowcowej i miskanty na nowej części. O ile dam radę podnieść się z łóżka .
A jak tam u Was dziewczęta ?

Ja tez przycielam duzo tylko ze wszystko lezy na trawniku bo ledwo się schylam....
April 06:19, 27 mar 2021

Ładnie poszalałaś To tak samo jak ja w czwartek. Też ponad 5 godzin zbierania igieł. Na szczęście piątek musiałam iść do pracy to trochę odpoczęłam bo bolało mnie dokładnie WSZYSTKO. Tak więc bardzo jestem ciekawa jak sobie dziś poradzisz po takim szaleństwie wczorajszym. Ale ty jesteś szczupła, wysportowana dziewczyna to i formę masz lepszą ode mnie
Ja dziś planuję rano zakupy a potem sprzątania igieł ciąg dalszy. Może uda mi się posadzić ciemierniki.
Nie mogę się doczekać żeby się wyrwać do ogrodniczego, już bym pojechała ale jak tu starego wyciągnąć z wyra o tej porze? Sklep od ósmej czynny, wolę uniknąć tłumów.
antracyt 06:31, 27 mar 2021

A ja na wczoraj miałam takie ambitne plany i d... Wyjechałam z domu pozałatwiać kilka spraw koło południa i wróciłam jak już ciemno było.
mrokasia 07:56, 27 mar 2021

Johanka77 napisał(a)

Zmutowane

He he he

TAR napisał(a)
5 godzin??? szalona, nie dalabym rady jestem jakas slaba.

drzew w koncu nie kupilam, bo nie pojechalam, nie chcialo mi sie moje niechcieje sa ostatnio w formie

Rzuciłam się wczoraj na robotę jak szczerbaty na suchary .

Tarcia, ogrody mamy dla przyjemności przecież. Drzewa nie uciekną .

Johanka77 napisał(a)
Choroby dzień trzeci. Lepiej...
Test na COVID negatywny

Całe szczęście!

Kasya napisał(a)

Ja tez przycielam duzo tylko ze wszystko lezy na trawniku bo ledwo się schylam....

Ja od razu posprzątałam bo by mi szczeniory armagedon urządziły.

April napisał(a)
Ładnie poszalałaś To tak samo jak ja w czwartek. Też ponad 5 godzin zbierania igieł. Na szczęście piątek musiałam iść do pracy to trochę odpoczęłam bo bolało mnie dokładnie WSZYSTKO. Tak więc bardzo jestem ciekawa jak sobie dziś poradzisz po takim szaleństwie wczorajszym. Ale ty jesteś szczupła, wysportowana dziewczyna to i formę masz lepszą ode mnie
Ja dziś planuję rano zakupy a potem sprzątania igieł ciąg dalszy. Może uda mi się posadzić ciemierniki.
Nie mogę się doczekać żeby się wyrwać do ogrodniczego, już bym pojechała ale jak tu starego wyciągnąć z wyra o tej porze? Sklep od ósmej czynny, wolę uniknąć tłumów.

Powiem tak - jakoś wstałam, choć lekko nie było . Ale zaraz idę działać dalej to rozchodzę.
Ja do ogrodniczego na razie nie jadę. Ale sadzić mam co bo oprócz wcześniejszych bylin wczoraj przyszło 7 cisków na kulki .

antracyt napisał(a)
A ja na wczoraj miałam takie ambitne plany i d... Wyjechałam z domu pozałatwiać kilka spraw koło południa i wróciłam jak już ciemno było.

Czasem tak bywa. Ja też miałam wczoraj działać od rana a zaczęłam dopiero o 13.
mrokasia 07:57, 27 mar 2021

Posprzątana frontowa .
jolanka 08:33, 27 mar 2021

Ale błysk
Ja zaczęłam dopiero COŚkolwiek, ilość liści z lasu na rabatach ogromna, a ten mój osobisty platan w rogu to naprawdę przesadził, pierzyna jak na głębokiej Syberii.
A cisy skąd?
Agatorek 09:25, 27 mar 2021

Ale super porządeczek .
Johanka77 09:29, 27 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Posprzątana frontowa .

Jak ładnie!
U mnie M dziś kosi i wertykuluje, więc ja muszę posprzątać zalegające snopki.
I może posadzę Gaure, jak będę się czuć na tyle dobrze.