Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:34, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

e co ty!
wy się cudownie uzupełniacie! ale Adam więcej mói i szybciej

Tak średnio 9 do 1 proporcja wypowiedzi
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:32, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
w weekend przed oknem z widokiem na sąsiadów wyrósł nam....tunel foliowy. Straaaszny! Sąsiedzi go postawili. Ich prawo, ale....
M twierdził że nie możemy się od nich zasłaniać żeby i oni nam nie posadzili nic wysokiego w płocie i jeszczemiał jakieś teorie w tym tamacie.
To teraz mamy!

Oj...paskudy.
Mam nadzieję, że coś fajnego wymyślisz aby się zasłonic
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:32, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Coś Ty- jak czytam co napisałam to mi sie aż chce ryczeć. Ale jestem 'lapeta', nie ma co, cholewka.
Jednak dam radę, muszę

e co ty!
wy się cudownie uzupełniacie! ale Adam więcej mói i szybciej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Marta - jak Cie tu nie kochać?!

Coś Ty- jak czytam co napisałam to mi sie aż chce ryczeć. Ale jestem 'lapeta', nie ma co, cholewka.
Jednak dam radę, muszę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:29, 30 mar 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Po pierwszym kwitnieniu ścięłam lawede na półokrągło tak mocno, że drugi raz nie kwitła. ‘
Mam ja ponownie ściąć ?
Jak na waszą patrzę to myślę czy czasem nie kupić nowej

a kiedy ściełaś po kwitnieniu? Można docinać potem, ale wg mnie ważne żeby były te dwa cięcia i wiosnenne mocnijsze powinno być, bardziej formujące. Spróbuj Ewa jeszcze się z nią pobawić może wtym sezonie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 30 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

juz czekamy na rozwiazanie

potrwa to pewnie z powodów opisanych wyżej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:27, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)

aaa to muszę cię zmartwić
przegrasz z nim

tylko kilka pierwszych starć, nie trać wiary we mnie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:26, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

to nie jest zadanie projektowe niestety. Bardziej wyzwanie w temacie relacji małżeńskich- komunikacja werbalna, otwarośc na potzreby drugiej strony, opanowaniew negocjacjach.....

aaa to muszę cię zmartwić
przegrasz z nim
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:24, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
czyli masz zadanie do zaprojektowania

to nie jest zadanie projektowe niestety. Bardziej wyzwanie w temacie relacji małżeńskich- komunikacja werbalna, otwarośc na potzreby drugiej strony, opanowaniew negocjacjach.....
Bo M tu będzie bombardował wszytsko- to rejon jego działań ogrodowo artystycznych i miejcse które mu darowałam w ramach wielkiej słabości do niego.
"W kolorze blue" 11:22, 30 mar 2015

Do góry
malkul napisał(a)
poprszę zdjęcia ciebie biegającej nago po ogrodzie

ps. i teraz najwazneijsze : prosze wsatwic duzo zdjęć dereni kwitnącychc i nie.

ps. jak długo masz je u siebie?

ja też to wszytsko poproszę.
najpierw nago, a potem derenie- w dużej ilości oba tematy!

Rama dla wody- a zatrzeć po prostu betonem, albo fugą szarą, taka jak do płytek? czy ma być bardziej wyeksponowany brzeg?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 30 mar 2015

Do góry
w weekend przed oknem z widokiem na sąsiadów wyrósł nam....tunel foliowy. Straaaszny! Sąsiedzi go postawili. Ich prawo, ale....
M twierdził że nie możemy się od nich zasłaniać żeby i oni nam nie posadzili nic wysokiego w płocie i jeszczemiał jakieś teorie w tym tamacie.
To teraz mamy!
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:09, 30 mar 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Ja mam, tfu, tfu, ma się dobrze. Ma ogromne, piękne kwiaty. Mam prowadzonego w formie słupka, nie wiem jak to określić. Mam też Milky Way i ten ma już pączki

Oj. super! Muszę zajrzeć do Ciebie, może go masz na fotce!

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 30 mar 2015

Do góry
ok zmierzę Gośku.
Nie zrobiłam ujęcia z grabem, bo po pierwsze podjazd nieurzeka swoją urodą ( choć M był dzisj zachwycony- pół nocy lało, cały wiat w kałużach a na podjeździe na gruzie bez wody- wspaniale, naprawdę. Oby mu się za bardzo to nie spodobało, bo trzeba przejść do kolejnego etapu, tj kolejnej wartswy na ten gruz).
A po drugie mam wątpliwoci w łaśnie w zestwieniu graba z dereniem. Nie jest idealne, jednak nie razi wg ,nie.

Buksy tez tnę tą maszynką.
Madżen ja próbowałam nożycami do żywopłotu, tzn piłą elekt.- nie za bardzo bo za cięzkie i za mało precyzyjne żeby nadać dobry kształt. A Ty już tak dziłałaś, wyszło Ci?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)
i dereń- nówka:

rozwaliłas mnie tym egzeplarzem!
piekny dorodny, czekam teraz na fotki z kwitnienia!
nie ma siły!

W fajnym miejscu go posadziłaś, bo będziesz go z okan widziała ciągle
A jak wygląda całokształtnie z tym grabem? masz ujęcie wspólne?

ps. mam prośbę, zmierz porsze ile długości ma sam pieniek do pierwszego rozkrzewienia
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:56, 30 mar 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

To co mam:

o pierona! toż to wzorcowoprzycięta lawenda jest1 i jak ja mam niby to uzyskać?!

no dobra, zgapiałm od iebie i kupiłam nożyce akumulatorowe. jak tylko przyjdzie paczka to spróbuję tak pieknie i swoją uciąć.
jak mi nie wyjdzie tobędziesz miałą przymusowa wizytą u mnie
a bukszpana też tiesz tymi swoimi nożycami?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:41, 30 mar 2015

Do góry
Piekne te twoje donice, u nas nie ma takich rozmaitości wiosennych kwiatów, Bogdzia ma racje...albo ja nie umiem szukać
Tytus na tle donic jak rzeźba wyglada
Magnolia gwiaździsta sliczna.
U nas zimno, deszczowo i szaro-buro
Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 23:10, 29 mar 2015

Do góry
magnolia kwitnie ? i forsycja oraz narcyze ? u mnie powolutku rozkwitają...
ostatnio zazdrościłam Ci trochę pięknych ciemierników...ale już mam 2 odmiany, różowe i białe tylko muszę poszukać nazw...
mam pytanie - takie okrywanie rabarbaru jest bardzo potzrebne czy tylko trochę ?
Ogród w budowie - nieustającej 21:54, 29 mar 2015

Do góry
Agania napisał(a)
Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowiecie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie tez w jednym pąku się już rozchyla, pogodna nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności

A ja nie wiem kiedy będziemy dalej werytykulować, ma lać.

Z forsycjami spróbujemy, ale chyba dopiero w grudniu - wtedy się pobiera sadzonki podobno, nigdy nie próbowałam, więc będzie pierwszy raz.
Ogród w budowie - nieustającej 21:42, 29 mar 2015

Do góry
Dzwony na starcie, nawet nie zauważysz kiedy się spatynują...rabarbar już wygląda smakowicie
Magnolie gwiaździste mamy w kwiatkach, magnolia Genie też w jednym pąku się już rozchyla, pogoda nas nierozpieszcza, 11 kwietnia też będziemy wertykulować trawnik, zapisałam się na ten termin, sobota po świętach, wypożyczamy w taxusie,dzięki za info
Dereń jadalny kwitnie co roku, a moje forsycje się obraziły, bo ja za nimi nie przepadam, może spróbujesz mi ukorzenić gałązki twojej piękności
Ogród w budowie - nieustającej 21:21, 29 mar 2015

Do góry
Magnolia i ciemiernik oraz doniczki śliczne.Jakie piwonie posadziłas?Pisałas już gdzies?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies