Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Rododendronowy ogród II. 21:15, 24 sie 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Piękne lilie a ten niebieski to hiacynt wodny? pozdrawiam, szerszeni nie znoszę całe lato siedzą u mnie pod dachówką naddrzwiami na taras, ale jakos krzywdy nie zrobiły, jeden mnie raz ganiał, to dostał gazetąskutecznie

Nie Aniu to nie hiacynt ale wyleciało mi z głowy co ,to Ania asc mi kupiła u swojego ogrodnika i sobie też no i przywiozłam dwie doniczki podzieliłam na cztery i wszystkie kwitną. Szerszenie wyprowadzaja mnie już z równowagi. Ile ja sie nakupuję tych psikaczy na nie i koniecznie musi pisac ze na szerszenie bo nic innego ich nie załatwia.
Dwa światy 21:12, 24 sie 2012

Do góry
jak zawsze ślicznie Haniu, lilie biale ładnie odbijająpozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 21:10, 24 sie 2012

Do góry
Piękne lilie a ten niebieski to hiacynt wodny? pozdrawiam, szerszeni nie znoszę całe lato siedzą u mnie pod dachówką naddrzwiami na taras, ale jakos krzywdy nie zrobiły, jeden mnie raz ganiał, to dostał gazetąskutecznie
Ogród... reni 21:07, 24 sie 2012

Do góry
Tak myślałam ze to nie lilie. Miałam kiedyś żabiściek ale od razu ryby go zjadły. A przez zime go przechowywałaś czy pierwszy rok jest u Ciebie?
Ogród... reni 20:47, 24 sie 2012

Do góry
Bogdzia to nie lilie, a żabiściek pływający... przymierzam się do kupna lilii
Ogród... reni 20:37, 24 sie 2012

Do góry
Pieknie i kolorowo u Ciebie i śliczne jeziorko, tylko nie wiem co to za rośliny w wodzie bo na lilie chyba za małe. Może sie mylę?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:26, 23 sie 2012

Do góry
Kolejny dzień piękna pogoda się zapowiada! Wczoraj przelotnie popadało, ale szybko się wypogodziło. Młodej z wycieczki w ogrodzie botanicznym najbardziej podobały się lilie wodne, bo na nich pływała Calineczka

Dzisiaj rano byłam na chwilkę na bazarku, ale nic ciekawego nie kupiłam. Za mało czasu, nie lubię tak pędem, ale żeby było inaczej musiałabym Młodej nie odwozić do przedszkola lub bazarek musiałby być w weekend... fajnie byłoby No ale może to i lepiej, bo zginęlibyśmy w graciarni jak to mój M mówi

Miłego dnia!!!

Pokażę później moje wczorajsze zakupy i rabatkę prawie skończoną
Wichrowe wzgórze 16:00, 21 sie 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zachwycona jestem różą - pomponikiem Czy ona pachnie?
Mój William wymarzł niestety, a tyle się najechał w samolocie

Danusiu, niestety nie wiem, czy pachnie, ponieważ ja słabo wyczuwam zapachy z powodu kataru alergicznego. Kupując róże, zapach nie jest niestety dla mnie priorytetem. Patrzę na zdrowotność, wygląd, dobre powtarzanie kwitnienia. W pobliżu róż sadzę lilie - te wyczuwam dobrze
Dzisiaj zerwę jeden z kwiatów i sprawdzę, czy jest wyczuwalny zapach w tej róży. Jest naprawdę zachwycająca i na dodatek bardzo długo utrzymuje kwiaty - z moich ok.300róż na pewno ta trzyma najdłużej. Nie mogę się doczekać aż rozrośnie się do większych rozmiarów jak np. ta na Hel Me Find
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.180605

William & Catherine przezimował bardzo dobrze, mimo, ze posadzony od półnosnej strony, ale jednak w barsziej zacisznym miejscu niż cały ogród. Wypuścił pęd na blisko 1,5m cały obsypany kwiatami - śliczny jest, baaardzo zdrowy i jak na angielkę ma niezwykle trwałe kwiaty, co bardzo cenię u róż. Jak na razie nie miał też przerwy w kwitnieniu. W zasadzie cały czas ma jakieś kwiaty. Chyba sobie jeszcze dokupię jesienią
Kondziowy Ogród :) 23:17, 20 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Napiszę tak.... nie Kondzio ,ale Konrad... przyjąłeś na klatę jak trzeba Teraz jesteś moim super kolegą Ja też biorę wszytko na klatę chociaż baba ze mnie.............. stąd ten mikrospoijny wzrost i cycki rozmiaru nie wielkiego... (po 22 wiec mogę trochę ointymnych częsciach ciała napisac )
Kanciki wymiatają. przyjdę na lekcje..... zmian na kawałku frontu z żurawkimi dla mnie super.. za rok jak się rozrosna będą cieszyć naprawdę oko kazdego...... Rozjaśnij drugą cześc koniecznie.. za monotonna... Mój warzywniak wygląda tak samo wiec .... nie przejmuj się.....
A grilu zazdraszam pozytywnie.
I taki Kondzio mi się podoba.... Próbuj., eksperymentuj, walcz z losem, a nie sie poddawaj....
Tak jak pisałam do projektwoania jestem noga.. ja muszę widzieć naocznie, aby coś pomyśleć... i wymyslec....
Nigdzie nei znajdziesz tylu bezinteresownych osób co na Ogrodowisku.. to jest fenomen w sakklai światowej.... korzystaj z tego i nie marudż więcej....... jeden smerf maruda wstarczy,,,, cieszsięzyciem... za krótkei by narzekać.
Słup z winobluszem.. strzał w dziesiątke.
Wrzosy... zrób wielkie wrzosowisko... lilie bym z niego usunęła... albo posadziła w jedną plamę... a reszta wrzoski.. moje ulubione roślinki..lilie też... i lilie rosną w kwaśnej ziemi.. wszystkielilie białe w jedno mijce bym dała.. a wrzosy w wielką plame.. zrób zdjecia z innego ujęcia wrzosowiska....
dobrze zrobie
Kondziowy Ogród :) 23:13, 20 sie 2012

Do góry
Napiszę tak.... nie Kondzio ,ale Konrad... przyjąłeś na klatę jak trzeba Teraz jesteś moim super kolegą Ja też biorę wszytko na klatę chociaż baba ze mnie.............. stąd ten mikrospoijny wzrost i cycki rozmiaru nie wielkiego... (po 22 wiec mogę trochę ointymnych częsciach ciała napisac )
Kanciki wymiatają. przyjdę na lekcje..... zmian na kawałku frontu z żurawkimi dla mnie super.. za rok jak się rozrosna będą cieszyć naprawdę oko kazdego...... Rozjaśnij drugą cześc koniecznie.. za monotonna... Mój warzywniak wygląda tak samo wiec .... nie przejmuj się.....
A grilu zazdraszam pozytywnie.
I taki Kondzio mi się podoba.... Próbuj., eksperymentuj, walcz z losem, a nie sie poddawaj....
Tak jak pisałam do projektwoania jestem noga.. ja muszę widzieć naocznie, aby coś pomyśleć... i wymyslec....
Nigdzie nei znajdziesz tylu bezinteresownych osób co na Ogrodowisku.. to jest fenomen w sakklai światowej.... korzystaj z tego i nie marudż więcej....... jeden smerf maruda wstarczy,,,, cieszsięzyciem... za krótkei by narzekać.
Słup z winobluszem.. strzał w dziesiątke.
Wrzosy... zrób wielkie wrzosowisko... lilie bym z niego usunęła... albo posadziła w jedną plamę... a reszta wrzoski.. moje ulubione roślinki..lilie też... i lilie rosną w kwaśnej ziemi.. wszystkielilie białe w jedno mijce bym dała.. a wrzosy w wielką plame.. zrób zdjecia z innego ujęcia wrzosowiska....
Poletko Pana Boga czyli Początek Ogrodu Marzeń 23:11, 19 sie 2012

Do góry
ok!!! pokażę wam początki naszych zmagań z naturą.....

tak było na poczatku... a tak wyglądały pierwsze poczatki..

okazało sią, że na ugorze nawet cos rosnie. Te poczatki są do dzis tyle tylko, że troszkę podrosły
Nastepne zdjecia, to stan bardziej aktualny. Nie jest to jeszcze mistrzostwo swiata, ale zawsze coś!

zauwazyłam, ze własciwie u mnie same krzaczory, brak koloru. Wiosną były jakieś kwiaty - lilie, tulipany, acha mamkilka krzewów lawendy, ale sa take małe, że ich na zdjęciach nie widać.
I to by było na tyle, czyli na dzień dzisiejszy........dużo pracy nas czeka, żebym mogła powiedzieć, ze mam ogród, a nie poletko Pana Boga! Uffffff, ale sie rozbujałam..................................
W cieniu - zacieniona 23:30, 17 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Ależ u ciebie pięknie, hortensje bardzo urodziwe, lilie również, a różowości na dobranoc ... Jutro znowu zajrzę aby pooglądać więcej. Tymczasem dobrej nocy życzę.;
Mój kawałek raju II 23:23, 17 sie 2012

Do góry
Naciachałam zdjęć po powrocie co nie miaraZakwitła Easy Does It (Harpageant) zakwitły astry wrześniowe angielskie nazwy nie pamiętam Łucja lub Basia będą wiedzialy a tak się cieszyła mała Hania,że już wróciłam gadkom nie było końca Gaura się pięknie rozrosła dalia Tsuki Yori no Shisha już ostatnie lilie i ta taka śmieszna nie wiem czy sie nie wybarwiła czy faktycznie jest taka łaciata
W cieniu - zacieniona 23:02, 17 sie 2012

Do góry
Ależ u ciebie pięknie, hortensje bardzo urodziwe, lilie również, a różowości na dobranoc ... Jutro znowu zajrzę aby pooglądać więcej. Tymczasem dobrej nocy życzę.;
Moja największa pasja - ogród 21:46, 17 sie 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie

heheh to tego trochę jest, co to jest kamasja? pierwszo słyszę
Moja największa pasja - ogród 21:26, 17 sie 2012

Do góry
Jasne, tylko krokusy
Tulipany, lilie, narcyzy, jaskry pełne, znalazłam również kamasję u tego sprzedawcy i zaryzykuję ostatni raz i ja kupię. Pewnie w ostatecznej wersji jeszcze coś się znajdzie
W cieniu - zacieniona 19:20, 17 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Jakie liliowce! I lilie! I malwa - tak ciemnej nigdy nie widziałam.. a rozmiar ma pokaźny!

pozdrawiam!
Miała być czarna...jest bardzo,bardzo ciemno bordowa.
W cieniu - zacieniona 19:16, 17 sie 2012

Do góry
Jakie liliowce! I lilie! I malwa - tak ciemnej nigdy nie widziałam.. a rozmiar ma pokaźny!

pozdrawiam!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:26, 17 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Przytnij cisy górą, aby miały ładną linię poziomą

Już przycięte

Aniu, cieszę się, że pokazałaś tę rabatę, bo ja też się będę na niej wzorować; powiedz, co rośnie w gazonach? i co dasz w środek!

Witaj Irenko
W gazonach jest macierzanka o białych kwiatach jestem pod wrażeniem jak sie rozrasata była taka tycia Ne wiem co masz na myśli pisząc ' co dasz w środek'?

czyli macierzanka przetrwa w nich zimę? a o środek pytałam, bo co dasz w środku tej rabaty podwyższanej? wokół są żurawki i hosty, ale jeszcze widzę wolne miejsce, o to mi chodzi te żurawki są na słońcu? wytrzymają? i jaka odmiana tych cisów? ale pytań

Irenko, no ja mam nadzieję ze przetrwa skoro rośnie w bylejakiej szczelinie, na skalniakach to chyba da radę no niech tylko spróbuje inaczej... Ten pusty trójkąt zostanie pusty tzn będzie tam kamyk, w projekcie jest ciurkadlo, ale marzy mi się taki mini-mini stawiczek okragły ze stali nierdzewnej a w nim lilie wodne... narazie wysypie kamykiem i moze postawie przenosne palenisko . Hosty chyba wymienie na hakone...mam przed domem posadzone co 20 cm... a cis he nie wiem albo hili albo hici hahhaha
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:08, 17 sie 2012

Do góry
tworzę nową rabatę to zachodnia strona ale lekko zacieniona wokół swierka obsadziłam hosty sama wyrosła leszczyna(pewnie sójki posadziły)ja oddam i nie mam pomysłu co dalej chciałm przesadzić lilie i krokosmię w ich miejsce posadze róże ale i tak miejsca dośc może podpowiecie?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies