Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowe rabaty

Kolorowe rabaty

Martek 11:09, 02 lis 2012

Urszulla napisał(a)

Martek.. jak się chce czepić to się czepi.. i święty Boże nie pomoże. - masz rację.. w myśl zasady, że jak chce się psa uderzyć to kij zawsze się znajdzie.... wiec może nie warto stawać na uszach.. bo i tak tego nikt nie widzi????
Moje ciotki pracują skarpetki, szmatę do podłogi.. a ja nie prasuje wszystkiego czego można nie prasować Da się????? Da się

Sprostuję absolutnie nie jestem perfekcyjną panią domu Ani profesjonalną jak piszecie

Kiedyś pomyślałam "Nie urodziłam się tylko po to by sprzątać do cholery!" i zaczęłam kopać w ziemi ...))))))))))))))))))))))))))))))))))

To mi się najbardziej podoba i właśnie jestem na tym etapie. W ziemi jak posprzątam jest czysto....w domu zaraz tak samo jak było.

Właśnie o to mi chodziło.
Zdarzało się im kopnąć piłkę w lilie jak to chłopakom,ale rabaty ich nie interesują więc porządek zawsze był i jest widoczny.
Nie na pokaz dla mnie ja kocham ład Staram się nie zadręczać tym innych,ale uczę porządku.
Martek 11:19, 02 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Mój M raz tylko zaczął mi mówic co powinnam robic jego zdaniem to mu powiedziałam że mógł sobie służącą wziąc a nie żonę ale musiałby jej płacic a ja jakbym miała zacięcie do poswięceń to bym sobie kaleki bez rak poszukała a nie wychodziła za niego. Nigdy przez 43 lata małzeństwa nie wyprasowałam mu ani jednej koszuli ( a garnitur i koszula były na porządku dziennym bo był na stanowisku)- przecież ma ręce.Jak prasował swoje to i syna też( dokąd syn był młodszy) i nic mu sie nie stało , dotrwał do starości w dobrym zdrowiu.Im więcej będziesz za swoich panów robic tym mniej będą to doceniac i szanowac bo nie wiedza jaki to wysiłak . Niech sie dowiedzą, zbuntuj sie w końcu.
Dodam jeszcze tylko że pracujac w ten sposób wychowasz swoich synów tak że ich żony bedą miec do Ciebie pretensje i na starcie juz będziesz zła teściową i będą miały rację bo chłopców trzeba nauczyc szacunku do pracy kobiety.

Bogdziu kochana
Kiedy każę synom coś zrobić mój m twierdzi,że zaniedbuję swoje obowiązki i wyręczam się chłopcami .
Biorę głęboki oddech i tłumaczę "Jeśli sam nie pościeli łóżka to się nigdy tego nie nauczy,ścielę co rano 3 łóżka nawet tego nie widzą czas,żeby weszło im w krew jak mycie zębów ,że należy łóżko pościelić"
Tekst,że kiedyś będą mnie synowe przeklinać mój m powinien znać na pamięć bo ja mu tłumaczę ,że czego się nauczą i co wyniosą z domu przełożą na własne rodziny i życie.
To moje gadanie nic nie daje bo co jakiś czas słyszę coś w podobnym stylu.
"Nie zrobiłaś mu śniadania?" I znowu głęboki oddech ...
Starszy syn kuma o co chodzi i bez problemu kiedy nie ma mnie czy kiedy jestem zajęta wie co gdzie leży do jedzenia ,gorzej z porządkami...
Natomiast młodszy całkowicie kiedyś szkolony przez t potrafi żartem wydawać komendy.
Za mieszkanie z t się płaci przynajmniej ja lekko nie miałam i nie mam.
Ale bądź mnie pewna Bogdziu nic nie robię dla siebie ,raczej się wypluwam,a dzieci chowam dla innych
barbara_kraj... 11:55, 02 lis 2012

Tu strajk jest potrzebny
Martek 12:31, 02 lis 2012

barbara_krajewska napisał(a)
Tu strajk jest potrzebny

I bez strajku mam kłopoty niesłusznie
zbigniew_gazda 14:09, 02 lis 2012

Naczytałem się Marto i wieeeelka mi Ciebie szkoda. Wypowiem się jako chłop - bo muszę. W małżeństwie obydwie połowy powinny stać murem za sobą i się wspierać. Domyślam się Twojej sytuacji.
Potrzebne by było cesarskie cięcie bo na dłuższą metę możesz się nie daj Boże rozchorować. Szkoda że wojsko znieśli bo tam maminsynki ( Tatysynki ) przechodziły szybki kurs ścielenia łóżka i innych podstawowych czynności. Wychowujecie młodych ludzi którzy na stówę w swoim dorosłym życiu będą postępować podobnie . Chyba że pójdą na księży - to co innego. Pozdrawiam.
Pszczelarnia 14:28, 02 lis 2012

O to są problemy, prawdziwe.
Tu trzeba cięcie zrobić. I synów ustawić do pionu. Ale nie wiem, jak. Tu trzeba mocny mieć kręgosłup.
Ja zacytuję niezręcznie Korę Jackowską "nie pytam się czy masz ochotę czy nie - to jest układ i Twój święty obowiązek. I tutaj się nie dyskutuje." Idea jest taka: O pewnych obowiązkach się nie dyskutuje - je się wykonuje.
hanka_andrus 15:09, 02 lis 2012

,,5-ciu na jednego,banda łysego!"-Oj trudno rewolucję robić nie mając ani jednej osoby za sobą....
Nie da się nic zmienić,bo każdej osobie odpowiada taki układ,tylko Marta robi to dla świętego spokoju,a pozostali z wygodnictwa.....
I ona jest jedna przeciwko wszystkim...... czas zacząć rzucać butami,kapciami, tornistrami,i czym tylko co jest pod ręką!
zbigniew_gazda 15:42, 02 lis 2012

Coś by poradzić naszej miłej Marcie
Aby uśmiech na buzię wrócił nieodparcie .
Rozwiązanie gotowe odłogiem leży
Tylko zrealizować trzeba jak należy.

Rano nie wstawaj - żeś bardzo chora
A chorobę zaplanuj z pomocą doktora.
Przykryj się cała grubą pierzyną
Aby piątka się nie kapnęła dziewczyno.

Niech się nawet świat dookoła wali
A w izbach zapanuje nawet tsunami ,
Nie wstawaj pod żadnymi pozorami
A załoga niech miele ozorkami .

Tak z 2 doby całe należy wytrzymać
I roboty zaczną się wszyscy imać ?
Może nie musi być wtedy prasowane
A suchy prowiant zastąpi gotowane ?

marzena 16:26, 02 lis 2012

Marta, pomysły Zbysia dodatkowo wierszowane - po prostu super i extra !
nie wiem, czy Ty byś wytrzymała tak...ale mogłabyś ...zacisnąć zęby i tak zrobić...!

Hania też niezłe ma propozycje...

ale na tyle ( może niewiele, ale jednak...) ile Cię znam... zaraz stwierdzisz, że to niemożliwe...bo
1....
2...
3...

pozdrawiam

Pszczelarnia 16:49, 02 lis 2012

Bo trzeba by Marcie jeszcze język związać, żeby domownicy nie poznali się na "chorobie".