Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

EPODLAS 22:06, 29 paź 2012

Bożenko, i jak tu dogodzić wszystkim. My byśmy jeszcze chcieli, aby były Jeszcze ciepłe dni, a rośliny mogą stracić orientacje, czy to już zima czy jeszcze nie. Dzisiaj śnieg, za parę dni słońce. Ale natura jest mądrzejsza od nas i zawsze sobie jakoś poradzi. Jak będzie fajnie (a ma być)pojadę na moją działkę). Zawsze się coś do zrobienia znajdzie.
Mala_Mi 20:18, 30 paź 2012

Cisza dziś u Bożenki.... więc z braku czytania tylko pozdrawiam
Bogdzia 20:46, 30 paź 2012

asc napisał(a)
Cisza dziś u Bożenki.... więc z braku czytania tylko pozdrawiam

Jestem Aniu tylko zamiast pisac postanowiłam poczytac i chodzę sobie po watkach.
Bogdzia 20:52, 30 paź 2012

Alinko i Bożenko miło Was widziec. Mam nadzieję że w Krakowie nieco lepiej niz w Nowym Yorku.Alinko jak żyła moja mama bardzo często jeździliśmy do niej przez Kraków ale on zawsze był nieprzejezdny w okolicy Wawelu gdzie były drogi na Zakopane i na Krynicę. Nigdy chyba nie udało mi sie przejechac bez ślimaczenia sie w tym miejscu. Bożenko pogoda ma sie poprawic więc może jeszcze przed zimą trochę się zmeczysz na swojej działce. Pozdrawiam.
Madzenka 21:52, 30 paź 2012

Bożenko ja muszę zimą nadrobić wątek o ptakach i postudiować trochę ich upierzenie
Czy u Ciebie już ciut cieplej?
weronika77 21:58, 30 paź 2012

Bogdziu, roślinki już trochę powariowały, u mnie od sierpnia kwitnie ciemiernik, sasanka, a nawet tawuła wczesna zakwitła kilkoma kwiatkami. Nie wiem, co będzie z liliami,które kupowałam w Twojej obecności. Urosły z 20 cm...
Bogdzia 21:58, 30 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko ja muszę zimą nadrobić wątek o ptakach i postudiować trochę ich upierzenie
Czy u Ciebie już ciut cieplej?

Najlepiej ptaki się poznaje i zapamiętuje jak się im u siebie zrobi zdjecia więc i o tym pomyśl. Ja mam tych zdjęc mnóstwo , ponad 50 gatunków naliczyłam u siebie w ogrodzie ktore udało mi się sfotografowac i te znam znakomicie a i tak stale mnie ciągnie do okna żeby wiecej zdjec zrobic . Dziś też robiłam. Własciwie zimą to już bez przerwy robię jak nie ma pracy w ogrodzie. U mnie nieco cieplej dziś było ale śnieg tylko troszkę topniał. Moze jutro stopnieje więcej.
Bogdzia 22:02, 30 paź 2012

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, roślinki już trochę powariowały, u mnie od sierpnia kwitnie ciemiernik, sasanka, a nawet tawuła wczesna zakwitła kilkoma kwiatkami. Nie wiem, co będzie z liliami,które kupowałam w Twojej obecności. Urosły z 20 cm...

Weroniko co Ty piszesz? Myslę ze moje nie wyrosły ale prawde mówiąc nawet nie wiem gdzie je posadziłam. Tyle tych cebul miałam. Jednak nie widziałam żeby gdzies wyrosły jakiekolwiek lilie. Wiem że lilie św Antoniego zawsze na jesieni wypuszczają listki i tak przetrzymują zime i nic się nie dzieje im, może te lilie posiadasz i wypuściły?Ale one tylko rozetę z liści wypuszczają a nie na 20cm.
bogumila 22:29, 30 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Weroniko co Ty piszesz? Myslę ze moje nie wyrosły ale prawde mówiąc nawet nie wiem gdzie je posadziłam. Tyle tych cebul miałam. Jednak nie widziałam żeby gdzies wyrosły jakiekolwiek lilie. Wiem że lilie św Antoniego zawsze na jesieni wypuszczają listki i tak przetrzymują zime i nic się nie dzieje im, może te lilie posiadasz i wypuściły?Ale one tylko rozetę z liści wypuszczają a nie na 20cm.
U mnie też kilka lilii wyrosło,nawet mają pączki...szkoda,że się zagubiły i pomyliły kwitnienie...
monteverde 22:30, 30 paź 2012

W moim warmińskim wypuścily Józefki pod płotem ile to może być cm?

Bogdziu co mu może być? to Nowa Zembla posadzona we wrześniu wczoraj byłam to gorzej nie wyglada