Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 20:57, 02 maj 2018

Do góry
To sosna i jej żółknięcie jest fizjologiczne, co roku gubi najstarsze igły, trzeba je zdejmować.
Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 20:52, 02 maj 2018

Do góry
Przede wszystkim wytnij ostrożnie te suche gałązki, wtedy szybciej zarośnie oraz opryskaj środkiem przędziorkobójczym. Zapobiegawczo, bo moim zdaniem to nie był efekt przędziorków, tylko inna przyczyna.

Ale nie martw się, zarośnie jak wytniesz.

Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 20:51, 02 maj 2018

Do góry
Przede wszystkim wytnij ostrożnie te suche gałązki, wtedy szybciej zarośnie oraz opryskaj środkiem przędziorkobójczym. Zapobiegawczo, bo moim zdaniem to nie był efekt przędziorków, tylko inna przyczyna.

Ale nie martw się, zarośnie jak wytniesz.

Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 20:48, 02 maj 2018

Do góry
bold text
dawid123 napisał(a)
Witam mam z pare ładnych lat jakas choinke nie wiem co to za gatunek ostatnio cos mmi brazowieje od góry nie wiem czego jej brakuje czy jakis witamin czy czegos prosze o pomoc interesuje mnie nazwa i jak moge zapobiec temu brazowemy nalotowi od gory to tak jak by uschlo POMOCY
Trzmielina - Euonymus 23:59, 01 maj 2018

Do góry
Napisz do tego gościa, co ma ją w ofercie, kiedy będzie., My nie mamy takich informacji, a on a jakże.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:57, 01 maj 2018

Do góry
Ada_k9 napisał(a)
Witam..

Chcę posadzić hortensje Limelight w szpalerze . Nie mam zbyt dużo miejsca (przy płocie).Jaka powinna być podległość od płotu i jak szeroką zrobić rabatę aby posadzić żurawki z przodu?
Może pokażecie swoje zdjęcia.
Jaką macie odległość miedzy hortensjami?

Z góry dziękuje i pozdrawiam
Ada

Odległośc od płotu - minimalna, najbliżej jak się da posadzić.
Co metr będzie dobrze. 90 cm czy metr bez różnicy.
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 23:56, 01 maj 2018

Do góry
jo_w napisał(a)
Pani Danusiu, ile hortensji posadzić i jak gęsto, żeby osiągnąć taki efekt? Mam właśnie taką skarpę pod dużą brzozą i zdjęcie nowinek hortensjowych Pastelgreen mnie urzekło. Pozdrawiam

[zmoderowane]

Możesz posadzić po dwie sztuki do jednego dołka, wtedy osiągniesz takie efekt. I dobra ziemia, żyzna z obornikiem i kompostem, dużo wody.

Co najmniej 7 sztuk.
Jakie pnącze wybrać 23:53, 01 maj 2018

Do góry
Jeśli chodzi o pnącze, to nie ma takiego aby spełniało wszystkie warunki. Albo trujące, albo niezimozielone, albo nie ma kwiatów. Zbyt wygórowane wymagania.
Bluszcz pospolity - Hedera helix 23:51, 01 maj 2018

Do góry
Raczej usechł, czyli zmarzł. Ale pokaż zdjęcia i obserwuj czy nie pojawiają się nowe pączki. Pstrokate odmiany są bardziej wrażliwe na mróz.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 23:49, 01 maj 2018

Do góry
Psi mocz, albo koci. Ktoś oblewa twoje tuje.
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 22:52, 01 maj 2018

Do góry
Bardzo pomocna, właśnie - zaryzykuj i kup, podaj potem efekty i opinię
Danusia sprzedawała te noże przez 3 lata. Joseph Betley, angielskie, ale się skończyły - fabryka się sprzedała, a noże zaczęły przychodzić z Chin i się łamać
Więc przestałam firmować własnym imieniem, coś co się łamie.

Teraz to ja nie wiem, kto i jakie noże produkuje. I nie proście o polecane marki, Nikomu tutaj ani reklamy ani antyreklamy nie będę robić. Kupcie cokolwiek, jakikolwiek, drogi lub tani i podzielcie się opiniami, dlaczego ja mam kupować i pisać czy dobry, testować za własne pieniądze,? Ja się już napłaciłam i natestoswałam

Nieuważnie i zbyt mocno używane- każdy się złamie, zwłaszcza na ciężkiej glinie, gdy wbijesz i przechylisz, na bank ułamiesz.
jak więc polecać cokolwiek, jakąkolwiek firmę. Wszyscy piszą, że się może złamać.
Nie musisz się odważać, ale postaw się w mojej sytuacji, mam polecić markę z internetu o której nic nie wiem..jak mam polecić?

Wpisz w google i testuj. Nie ma noży niezawodnych, jedynych. Jedyny niezawodny jaki mam, to taki uspawany włąsnoręcznie. Kamień przetnie.
Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 22:46, 01 maj 2018

Do góry
Agapiti, pokaż jakieś zdjęcie, które bardziej obrazuje jak ten dom stoi nad tym dołem. To jest przerażające, że można coś takiego zrobić
Tutaj nic nie urośnie.
Chwasty w trawniku 21:36, 01 maj 2018

Do góry
Bartek pozbądź się nadmiaru, ale raczej to będzie niemożliwe. To eskpansywna roślina, choć drobna.
Zakładanie nowego trawnika na starym 21:33, 01 maj 2018

Do góry
Fundamenty trzeba usunąć, bo trawnik zawsze będzie tam przysychał w stosunku do reszty.
Plamy na trawniku 10:09, 01 maj 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lać wodę. Mocno w te miejsca. a jak nie pomoże, to wydrapać spalone za jakiś czas i dosiewać.

Fiu,fiu jak woda nie pomoże to będzie co robić

Za tydzień przypada mi następne nawożenie i teraz wydrapać tą trawę przed tym nawożeniem? Pominąć te miejsca jak będę nawoził?
Chwasty w trawniku 07:18, 01 maj 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Powiem szczerze, że też miałam ten problem. To jest nie do wytępienia. Dwa lata walczyliśmy, aż przyjechała kopara i zebrała metr ziemi i zepchnęła. Teraz nasypię nowej, czystej ziemi.

Ojej. To niedobra wiadomość. Wszystkie krzewy rosną za płotem, więc pewnie nawet wymiana ziemi niewiele tu pomoże.
W kamiennym kręgu od początku 23:15, 30 kwi 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Obejrzałam piękności

Danusiu, to dla Cię
Czosnek ozdobny (Allium) 23:12, 30 kwi 2018

Do góry
Nic pomóc nie możemy, posadzone i trzeba czekać.
Ale skoro posadzone wiosną to jest coś nie tak i nie miały okresu który inicjuje powstanie kwiatów.
Uszkodzona kora drzewa 23:11, 30 kwi 2018

Do góry
Jeśli kory nie ma dokoła, to nie będzie przewodziło soków. Ale na razie obserwuj, może posmaruj maścią ogrodniczą, innego pomysłu nie mam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies