Elu to proso ale nie mogę znaleźć nazwy a już go szukałem w paru szkółkach. To fota robiona dziś.
No wiesz co ja dopiero ogród zagospodarowuje
Teraz zamówiłem astry i akanty.
Posadziłam też Miskanty Memory ,oczywiście zaczęłam od d...y strony bo została jeszcze trawa do zdarcia
To będzie taka rabata przy warzywniku ,zasłaniająca suszak na pranie który też czeka na przenosiny
Dosadzę jeszcze przed Memory hortensje niebieskie ,bardzo starą odmianę która rośnie u mamy ,pamiętam ją z dzieciństwa
Jest niezawodna zawsze dobrze zimuje i pięknie kwitnie
Myślę że ze 3szt tam spokojnie wejdę
narazie fota bez szału
Wczoraj razem z Renią Rozark odwiedziłyśmy Kutno i wystawę róż. Impreza mocno okrojona ze względu na sytuację a poza tym wczorajszy dzień był ostatnim z trzech przeznaczonych na tę okazję więc już nie specjalnie było w czym wybierać.
Kilka portretów z wystawy. Trochę jedna tonacja ale pstrykałam to co pasuje do mojej różanki
Te rozbielone żółcie mnie oczarowały.
U Danusi w ogrodzie zakochałam się w nasiennikach krokosmii i malutkich pomponowych daliach. Muszę je mieć
Podpatrzę sobie od Ciebie daliową rabatę z cyniami po obwódce, od Sylwi dodam do tego gladiole. Powinno wyjść fajnie
Drobniutkie pomponowe dalie i drobniutkie filigranowe pelargonie. Cudeńka
Miskant o żółtych kłosach (chyba widziałam takiego u GalgAsi, muszę popytać
Jabłonaka o bardzo ładnie powcinanych listkach i wyjątkowo miniaturowych, bardzo ciemnych owocach.
Takie coś, zupełnie nie wiem co to, ale bardzo mi się te przekwitłe wysokie elementy podobały. Muszę pamiętać, żeby powstrzymywać się przed wycinaniem wszystkiego. A na koniec hortensja, którą mam, ale na razie wygląda u mnie bardzo mizernie. Będę jej pokazywać to zdjęcie na wzór, jakie ma kwiaty zawiązywać
Mam jeszcze kilka mniej pokazowych, ale zrobiłam je, żeby nie zapomnieć czego będę szukać
Boltonia, Wernonia i krwiściąg, wysokie piękności
Jeżówka Fatal Atraction i Kocimiętka Neptun. Duet cudowny, a z różowymi zawilcami to nawet tercet
Krokosmia, a właściwie jej nasienniki. Piękna forma