Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 16:43, 23 lut 2021

mrokasia napisał(a)
Boszszsz, ale Ci wątek pędzi, nie nadrobię chyba... obejrzę tylko obrazki .
Szczególnie tej misy

A co do podlewania - w tym roku chcę zrobić prosty system nawadniania czyli rozłożyć linie kroplujące i podłączyć je do puszek poboru wody podłączonych do pompy. Ale do tej pory też podlewałam rabaty ze zraszaczy wahadłowych. Tylko że ja róż nie mam...

Obrazki misy, mam nadzieję jutro, bo dziś nie dojechali. Dobrze że przynajmniej zawiadomili.
Linie kroplujące przy dużych upałach nie nadążają.

Właśnie wróciłam z ogrodu. Półtorej godziny, które uszczęśliwiło mnie jak dawno nic.
Pocięłam żywopłoty grabowe. Mam krótkie, po kilka metrów w trzech miejscach. Zdziwiłam się, bo w jednym miejscu śmignął ponad moją głowę, sporo ciapnęłam go. Nie jest jeszcze zbyt gęsty ale zawsze coś. Nawet troszkę liści na nim zostało. Więc może faktem jest że starsze żywopłoty grabowe potrafią utrzymać część liści w miejscu gdzie nie ma zbyt silnych wiatrów.
April 17:07, 23 lut 2021

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Śliczne masz te murki na froncie, i różę cudną, a to przejście do ogrodu to już bajka Dzięki, idę, jeszcze raz sobie wszystko obejrzę.

Musisz zobaczyć na żywo, bo na fotkach to nie to samo.
Takie murki mam też z tyłu domu. Pamiętasz, pokazywałam klony palmowe w takiej donicy murowanej. Mam też przy drugim tarasie bambusy.

Teraz wyglądają smętnie

Murki z tyłu, późną jesienią

Jeszcze taki znalazłam z frontu

A tu z bambusami, wzdłuż drugiego tarasu
SlonecznyOgrod 22:02, 23 lut 2021

April napisał(a)

No to jestem rozczarowana, na tym co kupowałam też napisane było że 5 lat posłuży. Chyba że granulki upaprane ziemią, nie są do rozpoznania... Oby.

A może i faktycznie tak jak mówisz.
Agatorek 23:02, 23 lut 2021

April napisał(a)

Murki z tyłu, późną jesienią

Ahh, cudowna rabata klonowa
antracyt 08:17, 24 lut 2021

Bambusy dużo słońca u Ciebie mają?
mrokasia 09:46, 24 lut 2021

April napisał(a)

Właśnie wróciłam z ogrodu. Półtorej godziny, które uszczęśliwiło mnie jak dawno nic.
Pocięłam żywopłoty grabowe. Mam krótkie, po kilka metrów w trzech miejscach. Zdziwiłam się, bo w jednym miejscu śmignął ponad moją głowę, sporo ciapnęłam go. Nie jest jeszcze zbyt gęsty ale zawsze coś. Nawet troszkę liści na nim zostało. Więc może faktem jest że starsze żywopłoty grabowe potrafią utrzymać część liści w miejscu gdzie nie ma zbyt silnych wiatrów.

Aaaa, zazdroszczę. Też muszę powoli zacząć działać bo przy tych szczeniakach do przyszłego roku się nie wyrobię.
A graba muszę sobie dokupić na frontową.
April 14:49, 24 lut 2021

Nadeszła dla mnie wiekopomna chwila, prosto z Holandii

powinnam pochwalić się jak już będzie obsadzona ale to potrwa ze dwa miesiące a ja nie wytrzymam

Całe 75 kilo szczęścia i 150 cm radości Oczywiście misa wodna do ogrodu, jeżeli ktoś nie rozpoznaje

Wieczorem odpowiem na posty, teraz na szybko chciałam się podzielić moją euforią
Mgduska 14:52, 24 lut 2021

Megamisa, jak księżyc w nowiu
mrokasia 14:59, 24 lut 2021

Nie dziwię się wcale Twojej euforii, ani odrobinę .
Boska!!! A czemu instalacja tak długo potrwa?
jolanka 15:22, 24 lut 2021

O lala... ale piękna. Spowiadaj się zaraz kto, co, ile bo ja mam obiecaną ale 80 cm a ta jest nieziemska.