M stwierdził, że jak kupiłaś sobie to dlaczego nie używasz..a czym się to różni.. kazałam mu kupić sobie dmuchana lalę w odpowiednim sklepie i sprawdzić!
M stwierdził, że jak kupiłaś sobie to dlaczego nie używasz..a czym się to różni.. kazałam mu kupić sobie dmuchana lalę w odpowiednim sklepie i sprawdzić!
Nastrój mój obecny? Taki sobie.
Świąteczny? No, jeszcze nie bardzo widoczny, bo białe cyklameny i jeden wianek adwentowy świąt nie czyni
Ale dzisiaj w nocy natura pięknie zadbała o nastrój świąteczny za oknem
Wczoraj się martwiłam jeszcze, że cała pierzynka spłynie. A dziś jest cudna, biała, gruba pierzynka na wszystkim!
Napadało chyba z 15 cm śniegu. Ja się strasznie z tego cieszę, M. nie bardzo.
Buziaki dla wszystkich
Jolu, jeśli mogę się wypowiedzieć co do wianka, to moim zdaniem słusznie kalie Cię rażą - zupełnie nie pasują do całości. Taki kwiatek do kożucha. Wianek poza tym elementem ładny jest. Wywal bez żalu te kalie.
Buziaki
Ewa,Haniu, Zeta, Agnieszka, Tess, Basiu, Reniu dziękuję wszystkim za odwiedziny, trzecia noc nie moja, dorwała mnie grypa jelitowa jak tylko wróciłam z warmińskiego, już tam coś się zaczynało dziać, jestem bardzo osłabiona, cały dzień przeleżałam w łóżku pijąc wodę z miętą i biorąc stoperan, okropieństwo taka niemoc, ale myślę, że do świąt dojdę do siebie, bo czeka mnie jeszcze przed wigilią wyjazd do O., żeby znowu piec włączyć bo na święta na Warmii zapowiadają w nocy nawet -16 st., włączę piec i wrócę nad morze, może nic się nie stanie, bo przecież nie będę tam sama siedziała przez święta
Agnieszka te ciasto nazywa się przekładaniec serowo - makowyJutro się będę lepiej czuła to napiszę Ci przepis, teraz nie chce mi się schodzić po zeszyt na dół
Basiu trochę odtaje to prześlę Tobie białego ciemiernika
Cieszę się , że podoba się sposób ze skrzynką pozdrawiam wszystkich serdecznie zostawiam Wam kwiatki i idę się położyć , bo ledwo siedzę, zaległości nadrobię jutro
Lubię jak choinka jest ubrana na kilka dni przed Wigilią, bo wówczas wcześniej (i dłużej) czuję, że idą Święta. Ale nie mam pojęcia, jak to będzie w tym roku i wpadam już w przedświąteczny stres.
Jestem chora i choć już najgorsze minęło, to jednak nie wychodzę z domu.
A tyle jeszcze spraw do załatwienia:
prezenty nie wszystkie kupione,
drzewko w doniczce (serb) okazało się nie najlepszym pomysłem - marne i rachityczne jest w porównaniu z tym, co zazwyczaj mieliśmy. Dziecięcie lat 25 oprotestowało pomysł, by takie drzewko było naszą choinką, bo (cytuję): "przez 25 lat było ładne duże drzewko, a teraz takie coś",
zakupy spożywcze nie zrobione,
prezenty niezapakowane...
W dodatku i córkę dwa dni temu choróbsko dopadło (oczywiście, zaraziłam ją ja, tak jak wcześniej mnie M, a M - syn) . Dopadło i dość mocno trzyma.
Konkurs rozstrzygnięty, bardzo mnie ucieszyła wygrana Zbyszka i Pszczółki, i ubolewam, że Bogdzia nie dała się przekonać iż jej opowieść ma prawo brać udział w konkursie.
Czy ta piękna śnieżna pierzynka u Ciebie nadal jest?
Bo u mnie już drugi dzień pada deszcz i topi pierzynkę, nad czym bardzo ubolewam. Bo tak bardzo chcę, żeby te młode nasadzenia dobrze przetrzymały zimę.
Buziaki
Witaj Tess!
oj tak - też mam nadzieję, że wszystko dobrze przetrwa. Nadal sporo śniegu i dosypuje czasem, choć drogi czarne. Wczoraj trochę padał deszcz, ale w nocy już śnieg.
Ściskam!
Dziekuję za życzenia zdrowia nie mam weny do pisania. Czekam na święta, nawet mi się focić nic nie chce
Daneczko, Urszula, Tess, Wieloszko, Kasiog , Łosiu, Justynka - dzieki za wsparcie
Kasik oj wybrałam się na nartki
Joanko - zaraziłaś mnie!
Syla - u mnie nie tylko wius ale i brak zapalu do robienia czegokolwiek
Bożenko objezałam Pszczółke u Mai albo Maję u Pszczółki
Anitko - W górach czeskich pełno śniegu.
Irenko a to może mnie uratujesz bo bombki z alle nie dotarły, bąbel to pryszcz
Konstancja - ty od mycia okien będziesz chora!
Piękna ta choinka (z ubiegłego roku), szczególnie podobał mi się aniołek.
Nie jestem zwolenniczką ubierania choinki w wigilię. Za późno, ja chcę czuć atmosferę świąt wcześniej.
Buziam
Piękna ta choinka (z ubiegłego roku), szczególnie podobał mi się aniołek.
Nie jestem zwolenniczką ubierania choinki w wigilię. Za późno, ja chcę czuć atmosferę świąt wcześniej.
Buziam