Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 00:54, 13 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Piękny spacer po zimowej działeczce.....ogród zadbany i spokojnie czeka na rozwój wydarzeń.Zdjęcia cudowne.
Gratuluję!

Dziękuję Haniu! ogród czeka spokojnie, ale właścicielka nie bardzo ) już bym coś podziałała
Serdeczne uściski
KasiaWB 00:56, 13 gru 2012

ewa004 napisał(a)
Kasiu śliczna zima u Ciebie
Pozdrawiam cię cieplutko

Ewciu, a gdzie tam zima śliczna ) oby do wiosny będziemy działać
Pozdrowionka!
KasiaWB 01:00, 13 gru 2012

kaisog1 napisał(a)
Kasia pieknie A co do serbów to popieram jak najbardziej. Zobacz jak fajnie koresponduje kolor ściany marketu z hortensjami teraz

Dzięki Gosiaku za wsparcie z tym korespondowaniem to padłam ze śmiechu chyba im zasugeruję żeby nie tynkowali bo mi do jesienno-zimowej aranżacji pasuje ))) jak serby podrosną, to sobie będą mogli otynkować ) jeszcze muszę dokładnie ustalić jak się do cięcia wczesnowiosennego zabrać niby wiem, ale to będzie moje pierwsze cięcie serbów ) Buziaki!
monteverde 02:01, 13 gru 2012

Kasiu ale masz śniegu a mnie najbardziej podoba się ta brzózka z resztkami listków i sosna z szyszkami pozdrawiam a latem przyjeżdżaj na rybkę
Zeta 12:01, 17 gru 2012

No muszę powiedzieć że Twój ogród przepiękny . Nie zdążyłam wszystkiego jeszcze obejżeć ale już robi duże wrażenie. Będę zaglądać.
Tess 12:52, 17 gru 2012

Czy ta piękna śnieżna pierzynka u Ciebie nadal jest?
Bo u mnie już drugi dzień pada deszcz i topi pierzynkę, nad czym bardzo ubolewam. Bo tak bardzo chcę, żeby te młode nasadzenia dobrze przetrzymały zimę.
Buziaki
KasiaWB 20:53, 17 gru 2012

monteverde napisał(a)
Kasiu ale masz śniegu a mnie najbardziej podoba się ta brzózka z resztkami listków i sosna z szyszkami pozdrawiam a latem przyjeżdżaj na rybkę

Nadrabiam zaległości w wątku W tym roku jest u mnie sporo śniegu i jeszcze dosypuje, z jednej strony to dobrze, bo roślinki opatuli ale dla mnie to nic wesołego ) nadal czekam na wiosnę ))) nooo dooobra, najpierw piękne Święta i Sylwester, no a potem to już odliczam dni do wiosny )
Dziękuję Aniu za zaproszenie, jak tylko będę w Twojej okolicy, to wspólna rybka murowana ) kawka też ) Pozdrawiam!
KasiaWB 20:58, 17 gru 2012

Zeta napisał(a)
No muszę powiedzieć że Twój ogród przepiękny . Nie zdążyłam wszystkiego jeszcze obejżeć ale już robi duże wrażenie. Będę zaglądać.

Witaj Zeta dziękuję za odwiedziny to niestety jeszcze nie ogród , tylko w większości tymczasowa rabata (ostanie się finalnie z obecnych nasadzeń tylko szkielet, rabata hortensjowa i stary-ratowany bukszpan, reszta będzie przesadzona ), choć bardzo bym chciała mieć już stałe nasadzenia, no i ogród narazie podziwiam Wasze ogrody, a swój mam pod powiekami
Serdecznie pozdrawiam
KasiaWB 21:02, 17 gru 2012

Tess napisał(a)
Czy ta piękna śnieżna pierzynka u Ciebie nadal jest?
Bo u mnie już drugi dzień pada deszcz i topi pierzynkę, nad czym bardzo ubolewam. Bo tak bardzo chcę, żeby te młode nasadzenia dobrze przetrzymały zimę.
Buziaki

Witaj Tess!
oj tak - też mam nadzieję, że wszystko dobrze przetrwa. Nadal sporo śniegu i dosypuje czasem, choć drogi czarne. Wczoraj trochę padał deszcz, ale w nocy już śnieg.
Ściskam!
KasiaWB 21:18, 17 gru 2012

W związku z zakończeniem konkursu "Dbamy o narzędzia" (w którym udziału nie brałam, bo nie mam co pokazać) wstawię u siebie pamiątkowe zdjęcie "przed" z naszego pierwszego sezonu na działce w 2011 r. ).... bo teraz tak to już nie wygląda - nie ma już takiej ściany do powieszenia narzędzi i póki co są przechowywane w różnych miejscach (np. w tzw. "dużym" pokoju w domu (JB) )) ), choć w porównaniu z poprzednim sezonem zostały pięknie wyczyszczone i przygotowane do zimy należycie ))