Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:26, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Drzewa na pewno się rozrosną, nawet kolumnowe mają najmniej ok. 3 m średnicy.

dziękuję ci chyba najbardziej mi pomogłaś z tymi drzewami chociaż się boję bo mam mało miejsca ale drzewa dają urok i chyba wezmę brzozy a jak jest najlepsza taka w miarę wąska i nie za wysoka np. max 4m, nie wiem nawet czy to dużo bo chcę też na działce ze skalniakiem posadzić 2 brzozy ale boję się że będą strasznie zaśmiecać , a ty masz je u sibie? napisz które odmiany są najlepsze takie włąśnie kolumnowe i trochę szerokie
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 12:25, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

dziękuję ci chyba najbardziej mi pomogłaś z tymi drzewami chociaż się boję bo mam mało miejsca ale drzewa dają urok i chyba wezmę brzozy a jak jest najlepsza taka w miarę wąska i nie za wysoka np. max 4m, nie wiem nawet czy to dużo bo chcę też na działce ze skalniakiem posadzić 2 brzozy ale boję się że będą strasznie zaśmiecać , a ty masz je u sibie? napisz które odmiany są najlepsze takie włąśnie kolumnowe i trochę szerokie
Starorzecze na górce 11:08, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:07, 04 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:03, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:02, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:21, 03 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko

To tygryski lubią najbardziej Czekam kiedy znów na plantację bukszpanową będą mogła pojechac. M zażyczył sobie zmiany rabaty przy tarasie na formalny ogrod i ja tylko przyklasnęłam Pokazalam mu tylko jedną inspirację przygotowuję kolejne fotki do pokazania

Dzisiaj kupiłam 20 kostrzew sinych. Mimo źe wszyscy na nie narzekają będę z nimi eksperymentować na większej połaci
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:19, 03 sie 2013

Do góry
Uwielbiam cis , bukszpan i do tego trawy i odrobinkę kwiecia ...... ściskam Marzen .... jakkolwiek mieć będziesz , zawsze będzie pięknie ..... bo masz to we krwi

tak odnośnie cisa .... kilka lat temu siedziałam w ogrodzie u mojego kuzyna .... on właśnie miał posadzone cisy w żywopłocie i nie tylko .... były również brzozy piękny zadbany trawnik - ogród niewielki ale tak skomponowany , że ach ..... mogłam wówczas jedynie o takim u siebie pomarzyć ..... marzenia się spełniają .... mogę teraz z cisem szaleć i brzozami i nie tylko
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:25, 02 sie 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Marzenka jakie masz brzozy? Jesteś z nich zadowolona?

Miałam mieć 4 doorenbos long trunk a mam dwie takie i dwie pospolite
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:16, 02 sie 2013

Do góry
Marzenka jakie masz brzozy? Jesteś z nich zadowolona?
Ogrodowe love story 00:30, 02 sie 2013

Do góry
i w tym roku mój M tak zadbał o trawę, że jeszcze nigdy taka piękna nie była
na zdjęciach widać podstrzyżyny brzozy
przed

i po - troszeczkę mi się nożyce omsknęły, bo podcinałam od dołu i nie widziałam ile tnę
jak zobaczyłam efekt i gałązki się podniosły jak je skróciłam... pani Grzybek

zielony dywan w zachodzącym słońcu

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:45, 31 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Sylwia, brak mi słów, jak u Ciebie wszystko jest zgrane. Po prostu cudnie.

Brzozy zazdraszczam, bardzo lubię ich bielutką korę

Uwielbiam , przysiąść na huśtawce i się na nie pogapić .....
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:39, 31 lip 2013

Do góry
Sylwia, brak mi słów, jak u Ciebie wszystko jest zgrane. Po prostu cudnie.

Brzozy zazdraszczam, bardzo lubię ich bielutką korę
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:34, 31 lip 2013

Do góry
Olasta napisał(a)
Brzozy pięknę, a rabata frontowa przecudna , na prawde.
Piękne miejsce stworzyłaś, było pięknie już w pierwszej części, a teraz, cudnie.

Dziękuję Olu cieszą mnie Twoje słowa pozdrawiam
Spotkanie w ogrodzie u stóp klasztoru - lipiec 2013 22:19, 31 lip 2013

Do góry
Co mi się jeszcze rzuciło w oczy....... oj czasu było za mało Bo oglądać czy gadać..... oj, oj, wskazówki zegara ktoś posuwał do przodu jak gooopi.
Kałuża w wydaniu Alinkowym...

Wgłębnik... i te brzozy...

Rabaty bez pustki... obfite... oj takie lubię

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:12, 31 lip 2013

Do góry
Brzozy pięknę, a rabata frontowa przecudna , na prawde.
Piękne miejsce stworzyłaś, było pięknie już w pierwszej części, a teraz, cudnie.
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:52, 31 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
O rany boskie jak pieknie.... Sylwia, Ty masz jak w raju.... Nie powiem, altana i brzozy ladne, ale ten Twoj ogrod to jest po prostu boski. Narobilas sie jak sto piecdziesiat, ale efekt spektakularny... O mamo...

mam nadzieję , że jak posprzątam ten cały bałaganik ziemny i założę trawnik i położę deski na taras letni i altanę i zawieszę firanki w altanie i powieszę tam hamak to będę mieć jak w swoim raju Już mi się nie chce z niego nigdzie a jak będzie skończone to aż się boję dzięki Bociek

aaaa i jak i woda z gabionu poleci szumnie no to nigdzie się nie ruszam Wy będziecie ku mnie przybywać
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:41, 31 lip 2013

Do góry
O rany boskie jak pieknie.... Sylwia, Ty masz jak w raju.... Nie powiem, altana i brzozy ladne, ale ten Twoj ogrod to jest po prostu boski. Narobilas sie jak sto piecdziesiat, ale efekt spektakularny... O mamo...
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:44, 31 lip 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Cudowne widoki!!!
Ogród jak z katalogu-pokazowy!
a te brzozy.... ahhhhhh ahhhhh ahhhhhh

Syla na ostatniej fotce co to za trawy przed i za stożkami?

Do pokazowego to daleka droga dziękuję ..... trawy wysokie to Gracillimus a te niskie to Frosted Curls
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:33, 31 lip 2013

Do góry
Cudowne widoki!!!
Ogród jak z katalogu-pokazowy!
a te brzozy.... ahhhhhh ahhhhh ahhhhhh

Syla na ostatniej fotce co to za trawy przed i za stożkami?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies