Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:09, 05 sie 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
hejka,
pokaż swój ogród, co Ci tam kwietnie obecnie?

Takie kwiatki mi rosną

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:09, 05 sie 2020

Do góry
Witam,

Jak większość forumowiczów zderzyłam się z problemem zagospodarowania rabaty przy wejściu do domu. Może ktoś z Was będzie miał pomysł, w jaki sposób zamaskować te studzienki? Myślałam o rabacie z hortensjami, może wiśnią nigrą, albo pissardi, może klon globosum? Tylko jak to wszystko tu rozmieścić? Wystawa rabaty północno-zachodnia. Wymiary rabaty są naniesione na zdjęcie. Pomocy...

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 21:09, 05 sie 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Basiu a jakie trawki masz posadzone na tej rabacie z Bobo i bodziszkami ?

Asiu, na rabacie z Bobo i bodziszkami mam posadzone od strony zewnętrznej (mają się przewieszać) turzyce / carex 'Ribbon Falls', a od strony wewnętrznej są turzyce / carex 'Everest'. To wszystko jest uzupełnione żurawką 'Palace Purple' oraz wiosennymi zawilcami wielkokwiatowymi (sprawne oko wypatrzy, że jeden wiosenny mi zakwitł) i jesiennymi 'Honorine Jobert'. Są też tam upchane werbeny patagońskie i białe gaury... ciasno, ale po mojemu

Dzisiejsze fotki - Bobo coraz bardziej biała, jestem pozytywnie zaskoczona, że tak pięknie znosi upały i słońce, nic się z nią nie dzieje, nie więdnie, a praktycznie w ogóle jej nie podlewam, więc duży plus dla niej Wybaczcie, że znowu wrzucam fotki bodziszków

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:03, 05 sie 2020

Do góry
Bóg, hehehe

Kasia, ta Twoja budlejka mi się bardzo, bardzo!

Basia, coś jak ulena, ale ciut większa. Może normalnie kupowałam po prostu mniejsze tym tu dobrze?

Ania, myślę że budlejki są niedoceniane, zero problemów a jaki efekt!

Może gdzieś trafię odmianę sunburst? Żółte kwiatki

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 21:00, 05 sie 2020

Do góry
Drogie koleżanki i koledzy proszę o pomoc.
Mam problem z 3 tujami (posadzonych 50szt) kopane z gruntu. W ostatnim czasie ok 2 miesięcy trzy tuje zaczęły zmieniać kolor i marnieć. Tuje posadzone w kwietniu 2020, gleba gliniasta, przed posadzeniem nasypana ziemia optima pod iglaki. Drzewka posadzone jak miały ok 120cm. Ziemia przy korzeniu jest cały czas wilgotna, a gdy mocniej poleje deszcz błotnista. Nadmienię, że reszta tui ma się dobrze, a tylko te 3 odstają od rodziny. Tuje nie były jeszcze nawożone od posadzenia. Dodam że słabo rosną, prawie nie ma przyrostów na wysokość.
Proszę o radę co to może być? Jak mogę im pomóc.

Z góry dziękuję za pomoc
Maciej
Mirkowy ogród (początki) 20:55, 05 sie 2020

Do góry
Jeżówki Wintage Wine w Stipie

Rozplenica Hamlen pożarła Liatry ,muszę je przesadzić do przodu rabaty.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 20:53, 05 sie 2020

Do góry
A tu kolejna NN do kolekcji Dostałam trzy sadzonki w prezencie, może to jest Magnus? Jest dość wysoka i co charakterystyczne, to jej jasno zielone liście.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:51, 05 sie 2020

Do góry
popcorn napisał(a)
Kawał dobrej roboty! Pozdrawiam!!!

Gosiek33 napisał(a)
Dobra zmiana

Dziewczyny działamy

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ciekawie się robi Nastroiły Cie wyjazdy do rewolucjiPluskanie się w wodzie na plus dla kręgosłupa zawsze, wiec basen popieram dla Twojego zdrowiaPo tym jak zobaczyłam Twój ogród zimowy i łazienki nie mam wątpliwości, że znowu będzie petarda

Nie ma co ukrywać...inspirka była i przyszła motywacja do pracy...basen ogrodowy to z planów Must have
Gorące domowe SPA taaak bardzo mi pomaga na kręgosłup, ból odchodzi w zapomnienie
Mirkowy ogród (początki) 20:50, 05 sie 2020

Do góry
Gred Star

Kjusju kupiona w zeszłym roku zakwitła bardzo obficie
Będę powiększać kolekcję koronkowych hortensji .Bardzo mi się podobają

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 20:47, 05 sie 2020

Do góry
Jeżówka NN, kupiona jako Magnus, ale może to jednak 'Hope'? Nie wiem. Ma dość dużego jeża, ale nie tak płaskiego jak 'Hope' na zdjęciach w internecie. Widzę też, że zmienia kolory, pojawia się blady róż, ale również i mocny pink No i moim zdaniem jest średnio wysoka, taka 50-60 cm, czyli na pewno nie na tyły rabaty. Tak ją u siebie posadziłam (bo miała być magnuską), i teraz bidula nie może się przebić i znów będzie przesadzanko...

Pamiętajcie o ogrodach 20:43, 05 sie 2020

Do góry
Danko dzięki
Na razie tylko ten jeden dzielżan mi kwitnie reszta to właśnie chyba jesienne są bo na razie tylko guziki mają.
Lato niech będzie upalne i bez komarów tym bardziej że na weekend mam rodzinę żony na goszczeniu
Będzie fajnie

cienista (tam tylko rano jest słońce) i prajaszczur na widnokręgu

Mirkowy ogród (początki) 20:43, 05 sie 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Rudbekia niby jednoroczna, ale mam już trzeci rok, w tym roku masa siewek. Właśnie myślę jak je ładnie zagospodarować.
Mirko jakie trawy masz posadzone razem z rozchodnikami? Naprodukowałam w tym roku sadzonek i zastanawiam się z czym je posadzić.

Gosiu dla ciebie moje rudbekie
U mnie to samo sieją się gdzie chcą a ja potem mam co pielićW Rudbekiach lubię tę ich zmienność kolorów .Sadziłam żółtą a sieją się różne.

Z rozchodnikami mam posadzone rozplenice Hamlen i trzcinniki
Rabata do przeróbki bo za gęsto jest. Tu są Hamlen .
Hortensjowo 20:35, 05 sie 2020

Do góry
Helen napisał(a)
Nie miała baba kłopotu, to kupiła sobie jeżówki Delicious Candy i teraz nie ma gdzie ich wsadzić Uprasza się o pomysły
Skoro Wam się nie podoba poniższa rabata, to może ujednolicę nasadzenia jeżówkowe na niej (przed hortensjami) i będą 3 DC i 2 inne delikatniej różowe
zdjęcie sprzed kilku dni

dzisiejsze

Helen rabatka śliczna i wygląda na skończoną. Miejsca już tu nie widać na nowe sadzonki. Piękna ta żurawka. Czy nad nią nie wciśniesz jeżówek? Pokaż kłosowce, w takiej ilości musi wyglądać fajnie!
Pachnący ambrą 20:33, 05 sie 2020

Do góry
I część z przodu domu, z którą najpierw będę potrzebowała zrobić porządek.

Było:

Jest:

Ta skrzynia to wytwór mojego męża. Trzyma tam piasek na wypadek powodzi, które tu często się zdarzają. Ale obiecał mi, że przeniesie ją w inne miejsce. Planuję tam dosadzić tuje, żeby uzupełnić już istniejący szmaragdowy żywopłot. Muszę też jakoś zasłonić studzienkę, ale o tym jutro.
Ogród pod lasem 20:30, 05 sie 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Pozdrawiam Was z kwartetowego tarasu, siostry

Siostry zazdroszczą
Mirkowy ogród (początki) 20:29, 05 sie 2020

Do góry
Dzień dobry Wstawiam troszkę aktualnych zdjęć.
Hortensje kwitną lubię je w tej fazie kwitnienia.

Wims Red mam pierwszy sezon i ciekawa jestem jak się przebarwi.

Ogród pod lasem 20:29, 05 sie 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
To pięciornik ??
Jaka paprotka ładna
Czyż nie podobny kwiatek ?

Blechnum, dziś posadziłam 2 sztuki Ślicznościowy A kwiatek tak, pięciornik, kupiony bez nazwy.
Anna i Ogród 20:28, 05 sie 2020

Do góry
Zastanawiam się czy już mnie denerwuje to że mam tak naćtukane jeżówki na tej tylnej rabacie. Tu różowe, tu pomarańczowe, tu żółte i znowu różowe. Czy czasem nie powinnam wsadzić je wszystkie w jednym miejscu tak jak miało być pierwotnie.
Brzozowy raj 20:27, 05 sie 2020

Do góry
I ekologiczne ogrodzenie na koniec...

Małymi krokami-Ogród Wioli 20:27, 05 sie 2020

Do góry

Dzień dobry ☺ u mnie również zaraz bedzie powstawac rabata z Hakone w roli głównej..jeszcze tylko muszę stworzyć ramy do rabat- chyba takie właśnie krawężnikowe- i tu moje pytanie: jak wysoko osadzane są krawężniki (na betonie?) wzgledem trawnika i rabat? Tzn ile będą wystawac ponad trawę tak żeby dobrze było ją kosić? Pozdrawiam podglądam i sadzę dalej..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies