Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:12, 19 lis 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Ja też zawiedziona z powodu braków w fotkach Chociaż jedno obowiązkowe w ogrodzie szkodaaaa

Danusia, no widzisz jak to jest, gdy Ciebie zabraknie, ot gaduły roztrzepane jesteśmy!!!
poprawę obiecujemy
kurcze, runda w ogrodzie była i piękne brzozy i trawy w tle i wielgachne lawendy i piękne geometryczne rabaty
buziam

Opowiadanie nie zastąpi oglądania No ja nie mogę, nie pomyslałyście o Nas

Mimo wszystko wybaczam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:29, 19 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też zawiedziona z powodu braków w fotkach Chociaż jedno obowiązkowe w ogrodzie szkodaaaa

Danusia, no widzisz jak to jest, gdy Ciebie zabraknie, ot gaduły roztrzepane jesteśmy!!!
poprawę obiecujemy
kurcze, runda w ogrodzie była i piękne brzozy i trawy w tle i wielgachne lawendy i piękne geometryczne rabaty
buziam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:12, 19 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i front z różnej perspektywy

Zrób Aniu tutaj jeszcze jakąś "rozlaną plamę" np z Carex morrowii 'Ice Dance' albo z żurawek, nie pamiętam, czy tutaj coś zaprojektowałam, ale przyda się jakieś jaśniejsze tło.

Nawet jak wytrzymają, to żurawki żółte najlepiej.

Nawet łukiem przed bukszpanem, ale wychodzącym dalej w prawo poza obwódkę z bukszpanu.

A za obwódką białe Miscanthus Variegatus.

Danusiu tam za obwódką miały być trzy brzozy, myślę, że na wiosnę dwiepozyteczne a może himalajskie (bo to chyba różne odmiany?) 'wcisnę' wtedy może dam inną trawkę kontrastową , mówiąc po łuku myślałaś o czymś takim jak na mojej 'wypocinie'? limki tam nie przezyją bo tam słonce mocne jest, ale trawka i owszem , niestety tylko od bukszpanó bo pomiędzy bukszpanami a ekobordem jest z 5cm odstępu...
Ogródek na trzy lata 23:45, 18 lis 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bardzo pomysłowo zrobili tą parkę no i ładnie wyglądaja owoce trzmieliny i brzozy

No właśnie, pomysłowo. Że im się chciało w ogóle, podziwiam. To boczna droga, niewiele osób zobaczy, a jednak im się chciało.

A to akurat leszczyna już się do kwitnienia przygotowała. Moja zmora wiosenna (jestem uczulona)
Ogródek na trzy lata 23:36, 18 lis 2012

Do góry
Bardzo pomysłowo zrobili tą parkę no i ładnie wyglądaja owoce trzmieliny i brzozy
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:21, 18 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Syla, jak mnie te liście wkurzają, to sobie wciąż powtarzam - "O, jak malowniczo jest!" ale nie zawsze pomaga, zwłaszcza w weekend, jak w ogóle widzę mój ogród Wiaterek niestety ma to do siebie, że nie zawsze zamiata w tę stronę, co trzeba, taki krnąbrny jest U mnie ten jeden dąb, a u Ciebie aleja lip, więc wiem, że nie masz lekko... Dobrze, że sobie jakoś radzisz, dzielna kobieto

Pragnę dołączyć do grupy wsparcia z moimi brzozami Nad moim losem też się użalicie? Plisss....

Nie straszcie...bo nie kupię

Juzia, za namową Marzenki kupiłam brzozy Doorenbos (Domi ma chyba zwykłe). Zgubiły liście normalnie, jesiennie, na korę - więc mi to w ogóle nie przeszkadza Z doświadczeń innych ogrodowiczanek wynika, że te brzozy nie gubią małych wkurzających listeczków przez cały sezon Zobaczymy

Wszyscy tę brzozę polecają....chyba się skuszę
Najgorzej, że chcę je w rogu działki....dwóch sąsiadów będzie narzekać
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:26, 17 lis 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Syla, jak mnie te liście wkurzają, to sobie wciąż powtarzam - "O, jak malowniczo jest!" ale nie zawsze pomaga, zwłaszcza w weekend, jak w ogóle widzę mój ogród Wiaterek niestety ma to do siebie, że nie zawsze zamiata w tę stronę, co trzeba, taki krnąbrny jest U mnie ten jeden dąb, a u Ciebie aleja lip, więc wiem, że nie masz lekko... Dobrze, że sobie jakoś radzisz, dzielna kobieto

Pragnę dołączyć do grupy wsparcia z moimi brzozami Nad moim losem też się użalicie? Plisss....

Nie straszcie...bo nie kupię

Juzia, za namową Marzenki kupiłam brzozy Doorenbos (Domi ma chyba zwykłe). Zgubiły liście normalnie, jesiennie, na korę - więc mi to w ogóle nie przeszkadza Z doświadczeń innych ogrodowiczanek wynika, że te brzozy nie gubią małych wkurzających listeczków przez cały sezon Zobaczymy
Fascynujące drzewa... 20:18, 17 lis 2012

Do góry
tyna napisał(a)
Zdjęcia robione podczas jazdy samochodem, okolice Czerwonogrodu:

Jemioła jest pasożytem żyje kosztem w tym przypadku tej brzozy .
Początki w Kruklandii 19:09, 16 lis 2012

Do góry
Plan fajny, podpowiedzi Ewy czadowe! Kibicuję!
Brzozy Doorenbos oglądałam na alle po 17 zł
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:48, 16 lis 2012

Do góry
Slawko napisał(a)

Sławko, ja to wszystko rozumiem i też lubię i Hortensje i Azalie i Brzozy, ale i tak mi szkoda Thuji... Wiem, że mają formę kulistą, ale myślałam o czymś w stylu bonzai...
Ale masz rację, zmiany są konieczne... Tym bardziej, że sam tego chcesz...
Ja mam dużo miejsca w ogrodzie i może dlatego myślę, że można je inaczej wykorzystać...
Powodzenia... Pozdrawiam...

Dokładnie, ja mam stosunkowo małą powierzchnię ogrodu... brrrr, to już bardziej wolę naturalne formy (pokroje) iglaków od bonsai Mówię wam, jak tylko zobaczycie efekty tych makabrycznych dla Tui decyzji i nowych nasadzeń, to od razu zrozumiecie, że było warto

Pewnie masz Sławku rację ale iglaków też mi baaaardzo żal !!!
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:36, 16 lis 2012

Do góry
dorkow0 napisał(a)
Sławko, ja to wszystko rozumiem i też lubię i Hortensje i Azalie i Brzozy, ale i tak mi szkoda Thuji... Wiem, że mają formę kulistą, ale myślałam o czymś w stylu bonzai...
Ja mam dużo miejsca w ogrodzie i może dlatego myślę, że można je inaczej wykorzystać...

Dokładnie, ja mam stosunkowo małą powierzchnię ogrodu... brrrr, to już bardziej wolę naturalne formy (pokroje) iglaków od bonsai Mówię wam, jak tylko zobaczycie efekty tych makabrycznych dla Tui decyzji i nowych nasadzeń, to od razu zrozumiecie, że było warto
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 17:31, 16 lis 2012

Do góry
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 10:23, 16 lis 2012

Do góry
Melduję, że drzewka już odwinięte, mam nadzieję że im nie zaszkodziłam. Co do brzóz, to są to nasze najzwyklejsze brzozy. Uratowaliśmy je przed zginięciem, ponieważ rosły w miejscu w którym nasz sąsiad postawił dom. Teraz się nam odwdzięczają kilkoma kozaczkami, które pod nimi rosną.
A to zdjęcie z tegorocznego grzybobrania mojego M (niestety nie pod naszymi brzózkami)

I jeszcze przedstawie Wam zajączka, który nas latem odwiedzał

Ogród u stóp klasztoru 22:11, 15 lis 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
A czemu nie chcesz już brzóz, masz jakieś negatywne doświadczenia z nimi? ja właśnie się zastanawiam, czy je u siebie posadzić... w danusinych realizacjach wyglądają bardzo efektownie

nie Kasiu kocham brzozy . mam dwie . ale już mam dużo drzew liściastych . a ogród nie z gumy .
zaś na miejsce sosny a właściwie pod sosnę wsadzę na wiosnę daglezje lub sosna zostanie z ty czubkiem
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 21:37, 15 lis 2012

Do góry
Witaj! Super się zapowiada! Brzozowy zagainki się pięknie zagęszcza.
To zwykłe brzozy?
Proste pomysły z drewna 21:03, 15 lis 2012

Do góry
zobaczcie, to
http://www.droog.com/store/furniture/tree-trunk-bench/
szalenie mi się podoba, tylko wolałabym pień z brzozy i oparcia barokowe, a na dole małe nóżki
pod rabatą z anabelką
Ogród Ginger 20:29, 15 lis 2012

Do góry
Ja też kiedyś myślałam, że liściaste nie... Ale tak pięknie się przebarwiają, szkoda tego widoku
Brzozy są piękne i latem, i jesienią. Jesienią złoto-pomarańczowe, cudo!
Czyli mam grzecznie czekać na fotkę? Dobrze, czekam
Ogród Ginger 18:10, 15 lis 2012

Do góry
pytałaś u Domi o brzozy, musisz dać jakiś palik, bo one maja bardzo płytki system korzeniowy i przy dużym wietrze nawet duże, młode jeszcze dodrze nie "zakotwiczone" w ziemi mogą się wykopyrtnąć
Ogród Dominiki 17:59, 15 lis 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Dominiko, czy Twoje brzozy potrzebują jeszcze palików?
Tylko dziura .....

Akurat te dwie brzozy są tak chude, że jeszcze potrzebują wsparcia.Już jedną kiedyś wiatr mi złamał.

Domi znów pytam (jejku już myślałam, że coś wiem ,ale jednak wiem, że nic nie wiem ) piszesz o chudych brzozach ile one mają "w pasie" ??Bo nie wiem czy moja brzózka też do chudych należy i wymaga podparcia .
Ogródek Hanusi po zimie 11:16, 15 lis 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Brzozy śmiecą to śmiecą, ale za to jakie ładne i wesoło kolorowe. Ja też Haniu nie ogacam roślin na zimę, muszą sobie radzić. Nie lubię tych szmat i kopców.

to ja myślę identycznie, niech sobie radzą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies