Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:08, 04 lip 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Dorodko nic nie cytuje, bo już dziewczyny wyżej zacytowały
Cudowne masz rabaty, takie nabite kwiatuchami, wręcz kipiące ... piękne róże, liliowce, trawy ...
Dziękuję Dziś wycinałam różę przy słupie (ogromną, pędy 4m) musiałam wyciąć wiele roślin, aby dostać się do niej. Wraz z nią ścięłam w pełni kwitnienia granatowy clematis. Stratowałam kilka lilii. Na podwórku mam taką kopę gałęzi, że trzeba będzie chyba przyczepą to wywozić.

Ogród bez reguł 14:03, 04 lip 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Przetacznik długolistny Marietta, jukka. Cudne są te kielichy, szkoda, że ich uprawa jest trochę za bardzo pracochłonna... Wiem, co mówię - kilka razy wykopywałam kępy jukki, nie polecam

Delicious Candy , chyba ulubiona jeżówa

Wszyscy mają liliiowce - mam i ja! Nie wiem, dlaczego kupiłam, bo wkurza mnie to jednodniowe kwitnienie, ale ten mi się podoba Blizzard Bay

Moja pierwsza patyczkowa hortka, posadzona wiosną ub. roku. Podobno Grandiflora, ale głowy nie dam...

No ładny ten liliowiec
Ja je lubie, mimo wszystko dość długo kwitna
Kupuje tylko te niskie bo są sztywniejsze i się nie pokładają

Juka jednak ładna jest, chociaż nie lubie jej liści
Tak jak irysów i mieczykow
W ogródku emerytki 14:02, 04 lip 2020

Do góry
Cieszę się bardzo jako matka chrzestna tej róży w Twoim ogródeczku
Bardzo udany egzemplarz

Choroby róż 14:01, 04 lip 2020

Do góry
Witam serdecznie,

to moja pierwsza zasadzona róża w życiu, którą zasadziłam rok temu i w tym dopiero puściła piękne pąki, ale zaczął się problem i nie wiem czy tu nie ma nawet kilku szkodników czy chorób
Przesyłam zdjęcia. Zauważyłam też, że takie "poobgryzane" są także koniczynki i zwykłe chwasty, które rosną dookoła róży.
Drugi problem, to nadgryziona łodyga, myślałam, że to jakaś larwa, ale nic w środku łodygi nie było
Bardzo proszę o pomoc : (
Z góry dziękuję
Przerabianie ogródka pod swój gust 13:43, 04 lip 2020

Do góry
Wczorajsza pelnia

W moim małym ogródeczku - Dorota 13:33, 04 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

… fajne te "futerka "z trawy
Też je bardzo lubię.

Ogrodowe kreacje 13:13, 04 lip 2020

Do góry
Powiem wam, że w tym roku to dałam czadu z warzywami, bo zagospodarowałam też niewykorzystany tunel tam na wsi Oj roboty jest sporo, bo skrzynie, tunel, jeszcze przyjeżdżam i u rodziców działam, ale przynajmniej czas jest wypełniony
Na początku stwierdziłam, że przegięłam z tą ilością warzyw i po co mi się zachciało jeszcze tego tunelu, ale teraz jak te nawałnice tak wszystko niszczą na otwartej przestrzeni, to w tunelu sobie wszystko spokojnie rośnie W tunelu poeksperymentowałam z melonami i jak na razie dwa się zawiązały

Melony:

Ogórki:

Oberżyna:

Pomidory:
Ogrodowe kreacje 13:07, 04 lip 2020

Do góry

Ogrodowe kreacje 13:06, 04 lip 2020

Do góry
W czerwcu skrzynie już coraz pełniejsze były, ułatwiliśmy teściowi podlewanie zakładając system kropelkowy podpinany do kranu ogrodowego, ale przy tak obfitych deszczach jakie tam są, na razie tylko kilka razy korzystaliśmy z niego - niezbyt estetycznie wygląda niestety, coś muślę pomyśleć, aby bardziej go zamaskować

Niby ogródek pszczółki Majki 13:00, 04 lip 2020

Do góry
SylwiaBe napisał(a)
Jest i mały arbuzik, taki mini mini, córa zachwycona

Ojej, ale super! Nic dziwnego, że córcia zachwycona, ja sam się rozczuliłam na jego widok
U mnie kiepsko - ani dyni, ani cukinii jeszcze nie ma, na szczęście pomidorki ładnie rosną.
Ogrodowe kreacje 12:59, 04 lip 2020

Do góry

Ogrodowe kreacje 12:57, 04 lip 2020

Do góry
W kolejnych tygodniach coraz bardziej się zazieleniało i wypełniało

Ogrodowe kreacje 12:55, 04 lip 2020

Do góry

Ogrodowe kreacje 12:53, 04 lip 2020

Do góry
To zaczynam od malutkiego ogrodu u teścia Ogródek jest na wsi. Najpierw miały być tylko warzywa, ale nie wytrzymałabym jakbym i kwiatków do tego nie dodała Ogródek jest kolorowy, wiejski, żeby było wesoło. Na początku warzywnik miał być w gruncie, ale, że była tam bardzo słaba ziemia, to wpadłam na pomysł skrzyń - nie są one profesjonalne i pewnie długo nie wytrzymają, bo w środku nie są niczym zabezpieczone, ale to było robione wszystko na spontanie i bez przemyśleń, takie trochę doświadczenie, nie wiedzieliśmy też ile to lat ma nam służyć, bo tak naprawdę jak ja przestanę o to dbać to niestety, ale wszystko zarośnie i tego nie będzie, ale na razie jest i jak jesteśmy na wsi to bardzo to malutkie miejsce doceniamy Ziemia do skrzyń przyjechała z pola - dobra - gliniasto - próchnicza, ciężka, trzymająca wodę. Wiosna była bardzo sucha, więc taka ziemia wydawała się idealna, natomiast teraz podczas takiej ilości opadów trzeba bardzo często ją spulchniać, napowietrzać Pech chciał, że niestety, ale w tym sezonie nawałnica za nawałnicą tam przechodzi i co się te warzywa i kwiatki wzmocnią to zaraz znowu je mocno zbija..... a kilka dni temu grad spadł..... jeszcze nie byłam tam na razie, jak po weekendzie pojadę to ocenię skalę zniszczeń... a na razie wklejam fotki, bo za bardzo się rozgadałam !!!!

Początki zakładania w maju:

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 12:52, 04 lip 2020

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Część warzywna
Nie jest już typowo warzywna.Zmniejszyłam ilość trawnika i mam tu poletko traw,sadzonki prosa i rarytasy,które zakupiłam w tym roku w celu rozmnożenia

W pierwszej chwili pomyślałam, żeś tyle porów posadziła A tu proszę, profesjonalna szkółka roślin powstała!
Jak to wszystko posadzisz i się rozrośnie, będzie bajerancko
Ogród pod Górą 12:50, 04 lip 2020

Do góry
Najbardziej ucierpiały floksy akanty i cześć astilbe ale widzę że ona już się ogarniają po tym. Widzę też że hosty rosną jak szalone w takim bagnie co jest pocieszające na pocieszenie troszkę fotek ogrodowo urlopowych
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:34, 04 lip 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Z każdym rokiem nabywa się ogrodniczego doświadczenia. Ogląda się mnóstwo zdjęć z innych ogrodów. To nie jest już ten etap, kiedy wsadzało się rośliny i nie miało zbytniego pojęcia, co z nich wyrośnie. Tak sobie myślę, że to widzenie plamami to kolejny szczebelek.
Ogolony.

Jak szczebelek, to może się kiedyś na niego wespnę
A ogolony śliczny! Kolejne zaskoczenie i kolejny dowód na prawdziwość Twoich słów!
Rabat już nie chwalę, bo to oczywista oczywistość, że są bajkowe
Pszczelarnia 12:30, 04 lip 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ogórecznika podpatrzyłam u Ciebie i w tym roku też wysiałam. Nie spodziewałam się, że jest tak dekoracyjny
Piękne i róże i lilie! Ale dla mnie to róże zawsze będą Królowymi Ogrodu
Mam pytanie o te fioletowe z lewej - to jakieś czosnki?
Ogród pod lasem 11:22, 04 lip 2020

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Ale mi dobrze robisz tymi swoimi widoczkami

Róża cudna i oczywiście chcę wiedzieć jaka to, bo nie pamiętam.. wiem, że tam gdzieś Sebastiana Kneippa masz, ale to chyba nie te odcienie?

Z misą zdjęcie sztos! Fajny "zbiorniczek" Marzenie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies