Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:32, 06 maj 2014

Do góry
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:31, 06 maj 2014

Do góry
tulipany Night qeen- jakie czarne, aż świecą!

coś nie pomylonego

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:26, 06 maj 2014

Do góry
obiecałam kilka zdjęć, troszke Tu, troszkę tam

czosnki niedzwiedzie pod jabłonką:

przytulia pod bukiem

czosnek karatwski:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:22, 06 maj 2014

Do góry
i coś co lubię- widok z okna, choć słabe zdjęcie:

Aha- papryczki od dobrego duszka- ta mała była złamana całkiem:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:21, 06 maj 2014

Do góry
i wiosna:

powiększony warzywnik, jeszcze pusty, choć zasiany

przygnieciony kulkami powojnik, żeby ładnie sie położył na gabione, nie sterczał w pionie

i rabata która lubię, ale źle sie ją fotografuje- wszędzie cos stoi, włazi w kadr

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:15, 06 maj 2014

Do góry
obiecałam jakieś foty u obu Was
Zamiast lepiku na dachu i bajzlu wokół budy gosp.

Cornus:

Obiedka:

I
wiosna:

Ogrodowe przygody 10:33, 06 maj 2014

Do góry
magnolia już na miejscu
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:45, 05 maj 2014

Do góry
Gosiu, myślę, że popełniłaś błąd z tym leżaczkiem On będzie tylko stał i niszczał. Nie da się go podlać ani przyciąć. Nie jest zielony i nie rośnie. Nie wierzę, podobnie zresztą jak Magnolia, że będziesz na nim leżeć. Ale gdybyś jednak na nim zaległa, to ja poproszę koniecznie o fotkę jako dowód i zmierzenie czasu, jak długo na nim wytrzymałaś
A tak w ogóle, to jest bardzo ładny.
Kłosownica super. W jakich odstępach masz ją posadzoną? Czy ona ma Ci tak szczelnie zarosnąć, czy przewidujesz pustki miedzy kępami?
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:49, 05 maj 2014

Do góry
Welka napisał(a)

U mnie u połowy te pierwsze liście do wycięcia, bo szkliste, przetrwały najlepiej te, które miały tylko wystające kły, u tych już "otwartych" pościnało, ale one odbiją. Dawałaś coś podobnego do itei, może bardziej orszeliny - wtedy sama nie byłaś pewna, a guzikowca tez dostałam, ale u niego pąki dopiero zaczęły pękać i tylko końcówki lekko przymrożone. U moich rodziców pąki i kwiaty u 2 azalii opadły oraz magnolia, a reszta wygląda dobrze. Oby juz koniec tego złego
Pozdrawiam

magnolii Galaxy nie okryłam i kwiatki oberwały i opadają , a azalia Princess Ann i pod zimową włókniną oberwała, tzn. rozwinięte kwiatki, bo paki nie dzisiaj ostatnia noc dzisiaj u Ciebie +2 st. z odczuwalna 0 przez całą noc
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:42, 05 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Przez te wszystkie noce żadnej hosty nie okrywałam oprócz "myszek" ani buczka chyba guzikowca? czy iteę też dawałam? no pewnie, że wytrzymamy dzisiaj ma być 0 st.

U mnie u połowy te pierwsze liście do wycięcia, bo szkliste, przetrwały najlepiej te, które miały tylko wystające kły, u tych już "otwartych" pościnało, ale one odbiją. Dawałaś coś podobnego do itei, może bardziej orszeliny - wtedy sama nie byłaś pewna, a guzikowca tez dostałam, ale u niego pąki dopiero zaczęły pękać i tylko końcówki lekko przymrożone. U moich rodziców pąki i kwiaty u 2 azalii opadły oraz magnolia, a reszta wygląda dobrze. Oby juz koniec tego złego
Pozdrawiam
Ogród przed domem POMOCY! 21:16, 05 maj 2014

Do góry
Witam Was wszystkich bardzo serdecznie!

Kilka dni temu trafiłam na to forum i tak przeglądając, czytając, stwierdziłam, że może założę własny wątek i jakaś dobra dusza mi pomoże.

Mam problem z ogrodem przed frontem domu. Jakoś rok temu zagospodarowałam tę część ogrodu. Miało być minimalistycznie, prosto, ale dziś nie mogę na to wszystko patrzeć. W weekend majowy zabrałam się do pracy. Na zdjęciach widać, że wszędzie był kamień (bo niby wygodnie i "czysto", a do szału doprowadza mnie zielsko wyrastające spod geowłókniny), jednak wpadłam na pomysł, żeby rząd tuj ograniczyć ekobordem, a dalej zasiać trawę. Miejsce pod oknem, gdzie zasadziłam lawendę, rząd miniatur iglaków (nie pamiętam nazwy) i pod płotem (ze względu na zbierającą się tam wodę) również miało być ograniczone ekobordem, a w środku ta trawa. Jednak tak myśląc intensywnie stwierdziłam, że chyba nie będzie to dobrze wyglądało. Mam tam 2 klony szczepione na pniu i 3 brzozy (tego nie chcę ruszać) Dokupiłam czerwonego berberysa, jałowca płożącego i tawułę, ale pomysłów brak

Tak samo z półkolem po drugiej stronie ścieżki. może przerobić je na kwadrat? I co tam dodać? Bo chyba ta magnolia i miniatury ograniczają wszystkie pomysły...
Mam nowoczesny dom, chcę mieć nowoczesny ogród (trawy mam sporo z tyłu domu i ona na pewno zostanie), ale w głowie pustka!
Może ktoś mi coś podpowie?

Dodam jeszcze, że zależy mi, żeby nie mieć żadnych trujących i bardzo kłujących roślin ze względu na mojego małego synka i drugiego, który pojawi się na świecie za 5 tygodni.

Z góry dziękuję za jakiekolwiek sugestie. I krytykę, bo pewnie będzie jej sporo. Ale przyjmę wszystko na "klatę".

Pozdrawiam,

Dagmara

Przepraszam za jakość zdjęć, ale na dworze już jest ciemno. Ledwo zdążyłam

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 19:06, 05 maj 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Buuuu, kwiatuchy dostały Chyba magnolia wypuści listki, przecież cała nie zmarzła. Zapytaj Bogdzi, ma magnolie...szkoda rodka
Ale zakupy ładne zrobiłaś
Wstrzymaj się z tymi żurawkami, może u nas Ci będą pasowały. U Was zawsze kupić możesz przecież. Wytrzymasz jeszcze te dwa tygodnie, niecałe

Jednak wytargowałaś po 1,50 zł !!!

Dużżżżżżo buziaków

Pojadę jeszcze u nas na rynek warzywno -kwiatowy -tam w tamtym roku kupiłam ładne i po 8 zł. - może dostanę. A jak nie, to może u Was. Targować nie musiałam, zapytałam czy cena 1,50 przy większej ilości jest aktualna, a Pan powiedział, że tak. Mam nadzieje, że zdania nie zmieni.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 18:55, 05 maj 2014

Do góry
Buuuu, kwiatuchy dostały Chyba magnolia wypuści listki, przecież cała nie zmarzła. Zapytaj Bogdzi, ma magnolie...szkoda rodka
Ale zakupy ładne zrobiłaś
Wstrzymaj się z tymi żurawkami, może u nas Ci będą pasowały. U Was zawsze kupić możesz przecież. Wytrzymasz jeszcze te dwa tygodnie, niecałe

Jednak wytargowałaś po 1,50 zł !!!

Dużżżżżżo buziaków
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:55, 05 maj 2014

Do góry
Agatko-w projekcie Magnolia dała mi hakone ale surowiński mi odradzał że wolno rosnie że poźno rusza i na zamaine dał mi właśnie to czyli kłosownica
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:20, 05 maj 2014

Do góry
magnolia napisał(a)
wyglądają wygodnie bardzo.
Mam nadzieję że legniesz na nich ze dwa razy w sezonie? Dasz rade az tyle?

w sumie to istnieje takie prawdopodobieństwo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:17, 05 maj 2014

Do góry
wyglądają wygodnie bardzo.
Mam nadzieję że legniesz na nich ze dwa razy w sezonie? Dasz rade az tyle?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:08, 05 maj 2014

Do góry
pokaż babo śliczna leżaki, co?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:06, 05 maj 2014

Do góry
no mam coś tam. Moja mama mówi że z daleka to nawet trawnik mamy ładny.... Będziecie patrzeć z daleka, co?
Dobra, coś cyknę jak wrócę za widoku.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 14:00, 05 maj 2014

Do góry
Kobietki Kochane ale co Wam pokazać?- siewki sałaty, czy cudnie pomalowane na biało wnętrze nowego sanktuarium- pomieszc gosp, osiągnięcie tegorocznej majówki? Jeszcze może zalepikowane fachowo nieszczelności dachu na tymże sanktuarium?
Niebawem moie jeszcze ( chyba że wygram potyczkę, ale marne szanse) podłogi zrobione salonowo- beton a na nim wylewka samopoziomująca. Wiecie- grabie nie mogą przecież stać na nierównym, tym bardziej kosiarka.....
My same najpotrzebniejsze czynności robimy, nic zbędnego przecież.
Mimo wszystko lubię winowajcę bardzo 9 może dlatego jeszcze z nim gadam)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 12:31, 05 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Tu miałam te szałwie, wysokie były (drugie zdj. od dołu)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=273#post_8

ładne bardzo, takie smukłe.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies