Miskanty Variegatus ładnie się zagęszczają. Niestety u kilku widać już ich skłonność do pokładania się. Wydaje mi się że za dobrą glebę mają bo kompostu im nasypałam i mają dość wilgotno bo inny Variegatus który mam w słabej glebie i suszy nigdy mi się nie położył
Cienista z brzegu bardzo ładnie ale niestety środek znowu do poprawki. Mam tam hosty, tawułki, paprocie i 2 różaneczniki. Chyba dosadzę paproci choć myślę o wsadzeniu cisów bo wiosną pusto jest bardzo długo
susza zbiera żniwo. Rabaty są zahartowane ale trawnik zaniedbałam. Są miejsca wypalone ale i takie zielone. Dla porównania patelnia i cień pod drzewami.
Hejo. Mam kolejne pytanko do ekspertów. Wiadomo teraz duże upały. Trawnik podlewa deszcz, jeśli nie ma deszczu podlewam ja wieczorami. Podeślę zdjęcia. Pojawiło się dużo suchych zdzbel trawy. Posiana była 2.5 miesiąca temu. Nawieziona. PH ok 6. Wiele zdzbel z polnej trawy która się wysiala uschnelo. Dlatego trawnik z góry wygląda jakby był deczko przyschniety. Czy te suche zdzbla znikną po zimie? Czy polna trawa może dorastać? Proszę doradzić z zdjęć czy trawnik jest w dobrej kondycji. Kosze co 4 dni na 6 cm.
U mnie narazie tylko tyle
Jakie mielibyście pomysły na wykorzystanie ? Kiedyś kryto domy słomą, w dzisiejszych czadach pogodowych to chyba zbyt delikatny materiał. Tak sobie myślę.