Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Miejska ogrodniczka :) 17:44, 23 kwi 2014

Do góry
Małgoś, gdzie Ty zmieściłaś te wszystkie roślinki??? hihi
Magnolia boska. Pod magnolią, w dywanie z kwiatów, też I te wszystkie kwitnące kwiatki!
Następnej zimy schowaj różę na pniu, teraz ewidentnie miałaś szczęście, mi wymroziło kilka razy z rzędu opatulone rośliny, przeżyła tylko ta schowana do piwnicy (u Teściów, bo własnej nie mamy).

pozdrawiam!!
Pomysł na ogród 17:04, 23 kwi 2014

Do góry
Skula napisał(a)

tak , niezapominajki są super piękne - żałuję że kupiliśmy tylko dwie sadzonki - długo one kwitną?
a i tak będę szukał jeszcze - chcę powiększyć tą "plamę"

Niezapominajki w zasadzie kwitną długo - tylko potem nie są już tak intensywnie niebieskie. Nie szukaj więcej one się bardzo rozsiewają, niedługo same sobie powiększą tą plamę
Co do smardzów to niestety wiem tyle co Ty - myślałam że masz jakiś pomysł na nie - ale od czego w końcu jest wujek google
Zakupów bylo więcej tylko się rano karta do aparatu zepsuła Dzięki - Magnolia to przypadek ale miły i mam nadzieję, że w końcu uda mi się zobaczyć te fotki
Miejska ogrodniczka :) 16:37, 23 kwi 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Wszystko pięknie ci kwitnie! Pień magnolii- hmmm....zależy z której strony patrzysz....
A lilii zazdroszczę, bo u mnie zniknęły....nornice? Tyyyyle kasy..... no i miejsce puste teraz na rabacie....

No nareszcie i u mnie zrobiło się kolorowo
Szkoda lilii, pewnie faktycznie nornice miały wyżerkę Uwielbiam je, ciągle dosadzam nowe i nigdy nie mam dosyć...

Luiza napisał(a)
Magnolia rzeczywiście niesamowita!!

Dzięki Kasiu :*
Miejska ogrodniczka :) 16:29, 23 kwi 2014

Do góry
Magnolia rzeczywiście niesamowita!!
Ogród, który ciągle zmieniam 10:12, 23 kwi 2014

Do góry
Witam przepiękne kule bukszpanowe, takie soczyste i zdrowe, widać, że są zadbane przejrzałam Twój ogród, bardzo podoba mi się magnolia, ogólny klimat ogrodu będę śledzić Tówj wątek i zapraszam do siebie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:02, 23 kwi 2014

Do góry
Aga a jak pachnie? Magnolia przesłodko o tulipanki delikatnie. Wczoraj było bezwietrznie i wszystko dało się czuć intensywniej.
To ci chłopaki kochane

Aniu pierwszy raz mam jaskry ale zachwyciły mnie od razu. Jestem ciekawa jak długo dadzą radę pięknie wyglądać

Elu teraz będę równała żywopłot z tuj pod płotkiem i dosadzała tam, gdzie są za duże prześwity bo chcę szybko zasłonić beton. Tulipanki naprawdę dają cudowny efekt. Ogród aż razi od żółci

Wczoraj miało padać ale nie padało. Burza gdzieś chodziła wkoło ale na szczęście do nas nie przyszła.
Dziś mają przyjechać panowie i zakładać resztę płotu od warzywnika. Przyjadą? A któż to wie.
Kompostownik miał być drewniany a będzie też betonowy, przysłonięty tujami. Mąż stwierdził, że drewniany zgnije i jego praca pójdzie na marne. Cóż cieszę się, że będzie kompostownik.

Pojawiły się u mnie mszyce na różach. Czemu już? Czemu tak wcześnie? U was też już są? Co polecacie na opryski przeciw tym żarłokom?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:37, 23 kwi 2014

Do góry
Pozdrowienia odczytałam, ale magnolii nie zobaczyłam uroki starego wodoszczelnego samsunga
Dziękuję, w każdym razie! A moja magnolia ma cały 1 pąk kwiatowy i jeszcze nie kwitnie masakra
Ogród ogrodniczki 08:00, 23 kwi 2014

Do góry
Basiu, piękna ta Twoja magnolia....a i ocały ogród budzący się wiosenneie piękny
Pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 22:41, 22 kwi 2014

Do góry
Magnolia przekwitła to kolej na wiśnie japońską

W kamiennym kręgu od początku 22:10, 22 kwi 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Aniu piękne tulipankowo u Ciebie a widzę magnolia Ci kwitnie ja mam dwie juz 3 lata i jeszcze nie kwitła ani razu nie wiesz czym to może być spowodowane za młoda czy jak ?Domek widzę "rośnie"pozdrawiam.

Ewciu, nie mam dużego doświadczenia z magnoliami...może ma przeciąg...wiem, że one lubią osłonięte stanowisko....domek przygotowuje się do wylania stropu
W kamiennym kręgu od początku 21:30, 22 kwi 2014

Do góry
Aniu piękne tulipankowo u Ciebie a widzę magnolia Ci kwitnie ja mam dwie juz 3 lata i jeszcze nie kwitła ani razu nie wiesz czym to może być spowodowane za młoda czy jak ?Domek widzę "rośnie"pozdrawiam.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:10, 22 kwi 2014

Do góry
Magnolia gwiaździsta ostatnim tchnieniem jeszcze kwitnie. A już zaczyna Rh Cunningham's White.
Wszystko się zieleni, trawniki prawie po kolana a kosiarka nadal w serwisie Nie cierpię takiego trawska.
Trawnik nad stawem posiany. Przy obecnej pogodzie w sobotę powinien się pokazać.
Dzisiaj zakupiłem miłorzęba Mariken na wysokim pieńku. Ma już liście, cudny jest.
Jemu zdjęcie zrobię jutro.

Ogródek Anity 20:25, 22 kwi 2014

Do góry
Magnolia ,niepozorna, bo to pierwszy sezon u mnie, ale kwitnie....
specjalnie dla jej matki chrzestnej, Małgosi- Margarete.

Nowe podpory do powojników, wydają sie na razie ogromne, ale przecież powojniki szybko rosną ...

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 17:43, 22 kwi 2014

Do góry
Magnolia??? Dlaczego się nie chwaliłas się pytam Zaraz kończę i lecę do sklepu
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 16:02, 22 kwi 2014

Do góry
zdjęcia z komórki bo coś aparat nie chce ze mną współpracować

magnolia choć trochę pąków przymroziło, cieszy kwieciem

a tu sadziłam same białe tulipany

nie patrzcie na bałagan z tyłu, czekam na projekt i będą rewolucje
Bajkowy ogród Weroniki 15:06, 22 kwi 2014

Do góry
Pięknie się przyjął
Szkarłatka kwitnie na biało, takie wielkie kolby, a potem owoce jak jeżyna, liście wielkie i ciemne, jak u hortensji ogrodowych
piękna magnolia i tawuły, ale co nie jest u was piękne
Igiełkowy ogródeczek 14:08, 22 kwi 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Berberysy już fajnie zielone:

"Japoński" obsypany krokusami, ale z braku słońca po tamtej stronie nie bardzo to widać, może jak przyjdą cieplejsze dni to jeszcze jakieś zdjęcie cyknę, będzie lepiej widać:

W zeszłym roku ta sama magnolia kwitła na początku maja

Ciurkadełko jeszcze nie uruchomione, trzeba zagonić eMa

Pozdrawiam Wszystkich zaglądających

Witam
Obok berberysów tiny gold są to jakieś świerki (srebrno-niebieskie) ?
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Ogród ogrodniczki 13:04, 22 kwi 2014

Do góry
Ale piękne kolory wiosny w Twoim ogrodzie
Magnolia cudo !
Ja tak się na moja cieszyłam ,pokazała mi jakie ma kwiatki i ...zmarzła
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 10:53, 22 kwi 2014

Do góry
Odurzająco pachnie też Czeremcha

Magnolia jeszcze daje radę

Ogród z łezką 08:20, 22 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Magnolia cudna, pozostale również Serdeczne dzieki za wpis u mnie.

I pierwszy rodek zaczyna kwitnąć

Miłego dnia Bogdziu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies