Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe

AlKa 22:42, 15 maj 2014

O Marta żeby ta wizualizacja była prorocza i żeby magnolia choć w połowie tak urosła Dzięki, nie pomyślałam żeby hortki tak zastosować.Idę już spać i będę pewnie śnić o roślinach
Mala_Mi 23:17, 15 maj 2014

Obsadz płot betony..... szmaragdy serby lub to i to...
Buki dla kolor przed......
To co po płotem przesadz do przodu...
Drewniane meble nie szkodzą prostokątom....
Ciurkadełko też robiliśmy sami..
Może tak....

Albo tak.. ja też mam mieszane rabaty..jak zielone... nie myslę .. idę spać.. ten wiatr mnei dobija..

Ja umiem w realu coś wydumać, ale na papeirze to już nie umiem Wiec za głupoty przepraszam.
AlKa 23:29, 15 maj 2014

Aniu mnie też ta pogoda dobija Chyba pomieszam kształty przetrawię te propozycje bo dziś juz nie myślę Miałam dziś wcześniej się położyć i co u Ewy 102 się uśmiałam i prawie północ
AlKa 13:12, 17 maj 2014

Wyciągając wnioski bukszpany przesadzam, dokupuje więcej i kulowo będzie między stożkami. Linie rabat będą mieszane. Hotki na szambie nie przejdą bo ono średnio raz w miesiącu jest nawiedzane przez szambiare i eh biedny ich los by był, wiec lipa żywopłot będzie przed i przykryje je czymś drewnianym...
Pewnie jeszcze nie raz usłyszę że na głowę upadłam Musze cioci powiedzieć że dostanie wierzbę japońską bo eksmituję ja.
Znalazłam miejsce na ambrowca, ma zastąpić sosnę. Muszę jednak mojemu M wyjasnić ze jednak z moją głowa wszystko ok. A jak nie to zatrudnię ogrodnika Albo sama ja zetnę.
AlKa 13:14, 17 maj 2014

O tą sosnę i kiedyś modrzew też do likwidacji.
Zielona 18:53, 17 maj 2014

O widzisz - a ja myślałam, że szambo nie jest czynne, że to tylko płyta, którą trzeba zakryć... To oczywiście wyklucza gęste i delikatne rośliny wokół. Podobają mi się linie, które zaproponowała Ania-Mi.

Alka... jak widzisz marny ze mnie podpowiadacz, bo nawet sobie nie umiem dobrze zaplanować. Przepraszam Cię więc, jeśli moje podpowiedzi nijak się mają do konkretnej pomocy... Uczę się, ale... wciąż niewiele umiem...
AlKa 19:59, 17 maj 2014

Marto mają się, mają Podglądam Twoje plany i wiem, że masz fajne pomysły, dlatego poprosiłam o radę. Chciałam żebyś na to miejsce spojrzała bo ja sama jak się na coś zafiksuje, to nie umiem nic innego wymyślić i stoję w miejscu, a tak to jakiś nowy pomysł wpadł.
Zielona 20:07, 17 maj 2014

Trzymam kciuku za Twoje metamorfozy. Masz fajne rośliny do wykorzystania. Ja zanim coś posadzę, roznoszę i ustawiam na rabacie doniczki różnej wielkości. Potem oglądam z każdej strony... Spróbuj tak "rozstawiać rośliny". Na zdjęciu naprawdę ciężko ocenić odległości. Często "na żywo" miejsce wygląda zupełnie inaczej. Mąż śmieje się ze mnie, kiedy kolekcjonuję te puste plastikowe doniczki, ale one pomagają mi wyobrazić sobie układ roślin na rabacie
AlKa 20:28, 17 maj 2014

Zielona napisał(a)
Trzymam kciuku za Twoje metamorfozy. Masz fajne rośliny do wykorzystania. Ja zanim coś posadzę, roznoszę i ustawiam na rabacie doniczki różnej wielkości. Potem oglądam z każdej strony... Spróbuj tak "rozstawiać rośliny". Na zdjęciu naprawdę ciężko ocenić odległości. Często "na żywo" miejsce wygląda zupełnie inaczej. Mąż śmieje się ze mnie, kiedy kolekcjonuję te puste plastikowe doniczki, ale one pomagają mi wyobrazić sobie układ roślin na rabacie

O widzisz fajny pomysł z doniczkami Ja taka niezdecydowana jestem,a mój M śmieje się, że wiecznie coś przesadzam, dlatego teraz postanowiłam się pozastanawiać zanim coś wsadzę. Tobie Marto takze powodzenia życzę i dzięki za rady
AlKa 20:30, 17 maj 2014

Przypomniało mi się jak, chyba Danusia radziła żeby grabie ustawić aby drzewa udawały